Brankářská otázka v Kadani se zdá být vyřešena. Do ligy vstoupí dvojice Řehoř - Strmeň

Marcel Holl | 08.09.2013 | |

Brankářská otázka v Kadani se zdá být vyřešena. Do ligy vstoupí dvojice Řehoř - Strmeň

K a d a ň - Po rozhovoru s hlavním trenérem Karlem Soudkem vám přinášíme i představení dvou mužů, kteří by měli v úvodu ročníku hájit kadaňské brankoviště. S brankáři jsme měli veliký problém. Kaššák je po lékařském zákroku s kolenem. Strmeň dostal pukem ránu do hlavy, ale už by měl být v pořádku. Řehoř je připraven nastoupit, v posledním zápase byl plně vytížený. Takže jedničkou bude buď Řehoř nebo Strmeň, máme na to ještě týden než začne liga,“ řekl k brankářské otázce hlavní trenér.

 

Milan Řehoř

Urostlý brankář dlouhé roky působil na Vysočině v dresu jihlavské Dukly. Za Jihlavu odchytal celkově pět ročníků a vždy pomohl, svými výkony, k postupu Dukly do play off.

Premiéru v jihlavském brankovišti si Milan Řehoř odbyl v sezóně 2003/2004. Do branky se dostal už ve třetí minutě utkání proti Mladé Boleslavi, když střídal zraněného Jaroslava Suchana. Jihlavští v zápase prohrávali, ale nakonec i díky Řehořovi vyhráli 3:2.

Devětadvacetiletý brankář posbíral cenné zkušenosti i v třetí nejvyšší soutěži v ČR, tedy ve druhé lize. V dresu Plamenů ze Žďáru nad Sázavou odchytal Milan Řehoř 34 zápasů, další dva duely poté přidal v ročníku 2007/08, to už ale nastoupil za Velké Meziříčí. Milan Řehoř si prožil extraligový debut v ročníku 2008/2009. Obdivovatel Dominika Haška či Romanů Turka a Čechmánka nastoupil v dresu Ocelářů z Třince do nájezdů v utkání ve Znojmě. “Ráno jsem přišel v Jihlavě na trénink a řekli mi, že se mám hlásit ve Znojmě, že pomůžu Třinci. Přijel jsem tam a Vojťas (Martin Vojtek - pozn. red.) řekl, že je po 65 minutách unavený a že už toho má dost, protože předcházející tři zápasy skončily také na nájezdy. Trenér Stavjaňa řekl, že tam mám jít, tak jsem šel a dvakrát mě to trefilo.“ ohlíží se za svým extraligovým debutem Milan Řehoř.

Poslední dva ročníky v Jihlavě neměl žďárský odchovanec procentuální úspěšnost zákroků pod 93 procenty. V létě roku 2011 se Milan Řehoř, stejně jako Jan Strmeň, stěhoval do Chomutova. V postupové pirátské sezóně měl zápasy v základní části rozdělené na Kadaň a Chomutov, ale přesto se mu moc nedařilo, neboť úspěšnost zákroků se pohybovala okolo 91%. Zato v play-off a následné baráži už uzavřel chomutovskou branku a i úspěšnost zákroků se vrátila do starých známých hodnot, tedy okolo 93%. I v loňské sezóně nastoupil Milan Řehoř za Chomutov a Kadaň, avšak s úplně jiným rozdělením. Černožlutý dres oblékl jen ve třech zápasech, zato pirátský ve 22 extraligových zápasech.

Před letošním ročníkem měl urostlý brankář namířeno do Kazachstánu, konkrétně do celku Beibarys Atyrau. “Milan Řehoř skončil v Kazachstánu z finančních důvodů,“ řekl sekretář klubu František Wágner.

Jan Strmeň

Tento mladý talentovaný brankář pochází z Havířova a v jeho dresu udělal první hokejové krůčky a také poprvé nakoukl do seniorského hokeje, neboť nastoupil v první lize ještě před dovršením osmnácti let. Další kroky Jana Strmeně vedly, po konci první ligy ve slezském městě, do Brna. Začal tedy oblékat dres tamní Komety.

V největším moravském městě působil havířovský rodák pouze jednu sezónu. V ní nastupoval v juniorské NOEN extralize. Léto 2011 se u Jana Strmeně neslo ve znamení přesunu do města pod Krušnými horami, do Chomutova. V pirátském dresu se stal Strmeň oporou juniorky, které pomohl na jaře roku 2012 k extraligovému titulu. Shodou okolností nastoupil Jan Strmeň ve finálovém utkání proti svému bývalému klubu z Brna. Sezóna 2011/12 nebyla pro Jana Strmeně jen a pouze juniorského rázu, neboť okusil i první ligu v dresu Pirátů a druhou ligu v dresu Draků z Bíliny.

V uplynulém ročníku působil Jan Strmeň převážně v chomutovské juniorce a kadaňském A- týmu. Černožlutý dres oblékl talentovaný strážce branky ve 12 duelech, z toho 4 byly ve čtvrtfinálové sérii play off proti Třebíči, kterou Kadaň prohrála 4:0. Před letošním ročníkem se Jan Strmeň začal připravovat s extraligovým kádrem Pirátů. V Chomutově by měl vykonávat pozici třetího brankáře za duem Kostúr - Hanuljak. Je tak tedy velmi pravděpodobné, že se objeví i v kadaňském brankovišti.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM