První liga otevírá své brány! Kadaňští hokejisté jedou bojovat o první body do Ústí

Marcel Holl | 10.09.2013 | |

První liga otevírá své brány! Kadaňští hokejisté jedou bojovat o první body do Ústí

A je to tady! Po dlouhé letní přípravě, ve které Kadaň sehrála jedenáct zápasů, z toho tři byly na turnaji ve slovenském Zvolenu. Na něm si černožlutí hokejisté dokázali, že dokážou hrát i s kvalitními soupeři, neboť dokázali porazit zástupce slovenské extraligy - Nitru. Ve středu 11.září startuje první hokejová liga a Sportovní klub pojede bojovat o první body do Ústí nad Labem. V minulé sezóně si oba celky rozdělily bodové zisky následujícím způsobem - Ústí - 8, Kadaň - 4. Nyní je tu opět nová sezóna a opět se začíná od nuly, tudíž v Kadani všichni doufají, že tým je dobře připraven a bude bodovat i na kluzištích svých soupeřů.

 

Změny v hráčském kádru Lvů

Ani ústeckému Slovanu se nevyhnuly změny v hráčském obsazení kabiny A-týmu. Před letošním ročníkem převažují spíše odchody nad příchody. Mezi odcházejícími hráči najdeme spoustu hráčů, kteří odešli po konci smlouvy. Mezi tyto hráče patří David Ludvík, Lukáš Handlovský, Miloslav Čermák, Robin Kovář, Lukáš Špelda, Vladislav Koutský či mistr extraligy s Plzní Tomáš Sýkora. Čtveřice hráčů zamířila z Ústí na hostování do jiných klubů. Do této čtveřice patří Jakub Matai (Lev Praha), Ondřej Havlíček (Kladno), Ondřej Smetana (Litoměřice) a posledním je Marek Laš, který zamířil do Třebíče. V ústeckém dresu se už nejspíš neobjeví Petr Hořava, který přestoupil do extraligového Kladna.

Ale aby nezůstalo jen u odchodů, tak Slovan zaznamenal i příchody. V brankovišti by se měl objevovat mladík Jan Dlouhý, který se do Slovanu vrací z pražské Slavie. Brankářskou trojici vytvoří se zkušeným matadorem Zdeňkem Orctem a dalším ústeckým odchovancem Michaelem Petráskem.

Obranou fázi přišel posílit Tomáš Procházka. Tento mladý ústecký odchovanec se vrací z Liberce. Dále by měl v obranné fázi nastupovat Jakub Grin, který loni odehrál pár zápasů, ale letos by měl dostat více prostoru.

Do útoku získal Slovan zkušeného extraligového harcovníka Jana Alinče, který se vrací do Ústí po hostování ve Slavii Praha. Dalším známým hráčem, který nově oblékne dres Ústí je Vít Budínský. Tento, první ligou ošlehaný hokejista, se vrací do mateřského celku z Hradce Králové. Na přestup získalo vedení Lvu urostlého útočníka Václava Meidla. Hokejista, který byl draftovaný do NHL Nashvillem, působil v Ústí už v loňské sezóně, ale nyní přichází na přestup. Více prostoru v útočné fázi by měli dostat místní odchovanci, mezi které patří například Michal Beránek, Vlastimil Dostálek, Štěpán Kuchyňka, Jakub Pořický či Martin Hanzl. Posledně jmenovaný je mladším bratrem Robina Hanzla, který nyní působí v extraligové Vervě Litvínov.

Letní přípravné zápasy

V letní přestávce absolvoval Slovan celkově dvanáct střetnutí. Jeho soupeři byli jak z extraligy (Slavia, Kladno, Plzeň, Litvínov), tak z první ligy (Benátky n/J, Litoměřice) či z Německa (Wolfsburg, Drážďány). Prvních pět zápasů se svěřencům trenéra Šindela nepovedlo, neboť odešli vždy poraženi. V Plzni prohráli 4:1, v Kalich aréně 3:1 a doma nestačili na Kladno (2:4), ani Slavii (1:4), s Wolfsburgem (2:6). Až v šestém letním zápase si připsali Lvi první výhru, když na domácím ledě porazili Litoměřice 3:1. O pět dní později cestovali hokejisté Slovanu do Benátek n/J a opět svému sokovi podlehli, opět 3:1. Poté následovaly domácí duely s Litvínovem (3:1) a odveta proti Benátkám (4:1). Na konci srpna odehrál Slovan odvetu s litvínovskou Vervou a prohrál těsně 2:1. V minulém týdnu nastoupili ústečtí proti Drážďanům a připsali si vítězství 3:6. Posledním soupeřem v přípravě byla v odvetě v pražském Edenu Slavia. Druhý zápas mezi oběma celky skončil remízou 3:3.

Sestava Ústí z posledního přípravného zápasu proti Slavii, které skončilo 3:3.

Ústí nad Labem:: Petrásek (30. J. Dlouhý) - Grin, Sklenička, L. Poživil, Holomek, Vl. Brož, K. Černý, do 40. Vobořil - D. Tůma, Roubík, P. Přeučil - do 40. Budínský, V. Meidl, Daniel Boháč - Vávra, Baránek, Rod - Pořický, od 40. Dostálek

Překvapí Kadaň favorita, nebo se budou radovat domácí? Pokud se náš tým nechystáte podpořit přímo na stadion, můžete sledovat tradiční online přenos.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM