Chybělo mi zápasové tempo, nechal se slyšet po návratu z Kazachstánu Milan Řehoř

Zdeněk Kamínek ml. | 12.09.2013 | |

Chybělo mi zápasové tempo, nechal se slyšet po návratu z Kazachstánu Milan Řehoř

Ústí nad Labem - Milan Řehoř byl po návratu ze zahraničního angažmá jedním ze strůjců senzace, kdy Kadaň dokázala zvítězit ve Zlatopramen Areně 3:2. V rámci severočeského derby si žďárský odchovanec připsal devětadvacet zákroků, nestačil pouze na střelecké pokusy Jaroslava Roubíka a Petra Přeučila.

 

V úvodním zápase nové sezóny nalezla na Ústecké Lvy možná až překvapivě recept Kadaň. Svěřenci Karla Soudka a Radka Šípa vezou ze Zlatopramen Areny po výhře 3:2 všechny tři body. „Přijeli jsme udělat dobrý výsledek a odvézt si nějaký bod. Nakonec vezeme body tři, jsme spokojení. Myslím si, že jsme chtěli více než Slovan a tři body jsme si více zasloužili. Měli jsme až na pár pochybení dobrý pohyb, bojovali jsme jako tým. Důležité bylo, že jsme se v prvním utkání v nové sezóně dříve prosadili. Ústí nad Labem má kvalitní tým, který by ale nic nevzdal, i kdyby to bylo 0:3 z jejich pohledu,“ komentoval středeční severočeské derby hájce kadaňské svatyně Milan Řehoř.

„Hráčská práva na mě vlastní Piráti Chomutov, ale sám nevím, jestli jsem v Kadani na hostování nebo střídavé starty,“ pokračoval devětadvacetiletý gólman, jenž se vrátil nedávno ze zkoušky z kazachstánského klubu Beybarys Atyrau a jeho budoucnost hokejové kariéry nebyla jistá.

„Byl jsem v týmu, který hraje kazachstánskou extraligu (Kazakhstan Vyschaya Liga; pozn. red.). Byli jsme tři týdny v Lotyšsku, poté týden na turnaji v Bělorusku. Bez rodiny to bylo hodně těžké především na psychiku. Navíc v Kazachstánu se trénuje osm hodin denně a ještě k tomu málo na ledě. Tamní hokej je hodně o bruslení. Když jsem tam šel, dohodli jsme se na zkoušce. Poté přišla zpráva, že vedení o mě má zájem, ale musím setrvat, protože na zkoušku mělo přijet ještě dalších pět až šest brankářů. Bylo mi řečeno, že se mnou počítají jako s brankářskou jedničkou. Čekal jsem deset dní, během kterých jsem trénoval dvakrát denně na ledě ve Žďáru nad Sázavou. Chytal jsem minimálně a to je pro gólmana špatné. Chybělo mi zápasové tempo, nakonec jsem se rozhodl, že už čekat nebudu. Zavolal mi Stanislav Mikšovic, jestli se nechci vrátit, jeho nabídku jsem přijal,“ popsal působení u severního okraje Kaspického moře Řehoř.

Odchovanec žďárského hokeje a tamní rodák bude zatím hájit kadaňské barvy. „Jsem v Kadani, kde jsme se domluvili, že sezónu začnu. Budu na sobě makat tak, abych podával nejlepší možné výsledky. Jsem vděčný, že mohu chytat alespoň na farmě Chomutova. Je to pro mě výzva, chtěl bych se podívat opět do české nejvyšší hokejové soutěže. Nad jiným extraligovým angažmá jsem nepřemýšlel, ale možné je vše. Je to věc agenta, já se soustředím sám na sebe. Když budu podávat super výkony, poté přijdou i nabídky. Pokud budu polemizovat bez výkonu, nemám šanci. Uvidíme za měsíc,“ tvrdil maskovaný muž, jenž velkou část své kariéry zasvětil Dukle Jihlava.

„V brankovišti se budeme točit, ale přesně to nevím. Bylo mi řečeno, že proti Ústí nad Labem budu chytat já, ale Jan Strmeň je výborný nadějný mladý kluk. Má vynikající výkonnost, bylo by škoda nějak ho odpálit kvůli mně, ale to je věc trenéra,“ uzavřel Řehoř.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM