Poprvé elitní osmička - 2001/2002

Míša Sládková | 29.12.2004 | |



Díky dvou sezónám, kdy se elitní osmička hrála bez kadaňské účasti, došlo k výrazným změnám. Na post hlavního trenéra byl dosazen Otakar Vejvoda. Z týmu odešlo mnoho zkušených hráčů, opor minulých sezón. Do přípravných zápasů, které opět nepozbývaly na atraktivitě (extraligové týmy), se tedy postavil nový tým. Bylo nezbytně nutné hráče stmelit a vytvořit celek, táhnoucí za jeden provaz.

 
Nikdo nečekal, že se úvod sezóny tolik vydaří. V úvodním utkání s Kometou Brno dokázala Kadaň vstřelit za dvě minuty 3 góly. (Kadaň dokázala proměnit i často nevídané trestní střílení) Ocitla se i na prvním místě v tabulce I. ligy. Ze šesti úvodních klání 5 vyhrála a patřilo jí krásné druhé místo.

O první příčku se Kadaňští prali do doby, kdy třikrát za sebou prohráli, což je odsunulo na pátou pozici. Zde začal skutečný boj o play off. O účasti v zápasech mezi nejlepšími osmi rozhodoval opět až poslední zápas. Všichni si ještě dobře pamatovali zklamání z minulých let, kdy poslední zápas rozhodl pro soupeře. Tentokrát však stála hokejová štěstěna při Kadani a ta postupovala z osmého místa. Jejím soupeřem se tudíž stal první Liberec.

Začínalo se na ledě Bílých Tygrů. V Liberci se však nedařilo a hra se přesouvala do Kadaně za stavu 2:0 na série pro Liberec. Domácí prostřědí pomohlo a Kadaň dokázala dotáhnout utkání do vítězného konce. Pak ale přišla porážka i na vlastním ledě a Liberec si poté doma vyřazení Kadaně již pouze pojistil. Tím pro Kadaň sezóna skončila. Tuto sezónu nelze hodnotit jinak než kladně, vždyť se konečně podařil postup do play off!

Soupiska: Roman Šlupina, Pavel Damašek, Jakub Vaněk – Jiří Jelínek, Martin Klaus, Martin Kivoň, Radek Hlavatý, Stanislav Beneš, Milan Ovšák, Milan Vobořil, Jakub Evan – Tomáš Polanský, Jiří Kuchler, Miloš Kajer, Martin Postl, Jaroslav Müller, Jaroslav Kreuznam, Petr Derfler, Radek Bělka, Martin Pištej, Patrik Fořt, Ladislav Gengel, Josef Ibl, Michal Petrák, Jiří Palice.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM