Do Kadaně míří obrozený Motor České Budějovice

Marcel Holl | 20.09.2013 | |

Do Kadaně míří obrozený Motor České Budějovice

Kolotoč zápasů první hokejové ligy se roztočil na plno. Na programu je už čtvrté kolo, tedy druhý domácí zápas Kadaně. Sportovní klub v něm přivítá Motor České Budějovice. Zápas mezi Kadaní a Českými Budějovicemi startuje na ZS v Kadani v sobotu 21.září v 17.30 hodin. Přijďte tedy podpořit domácí černožluté bojovníky, kteří se chtějí vrátit na vítěznou vlnu.

 

Motor České Budějovice je úplný nováček na hokejové mapě České republiky. Klub vznikl o prázdninách poté co se Mountifeld přemístil do Hradce Králové. Hlavním důvodem byly neshody s městem, zda se bude v Budvar Aréně točit oficiální pivo extraligy (Radegast) či českobudějovický Budvar. Po odchodu Mountfieldu do Hradce Králové to s hokejem v jihočeské baště nevypadalo dobře, neboť seniorský hokej během chvíle z hokeje zmizel a nebylo jasné, zda se v téměr stotisícovém městě bude hrát nadále. Po chvíli nejistoty se ale podařilo vrcholový seniorský hokej ve městě pod Černou věží zachovat. Zasloužilo se o to sdružení CB Hokej 2013. Toto sdružení je zastoupeno Radkem Bělohlavem, Romanem Turkem či dalšími českobudějovickými odchovanci, kteří měli od začátku stejný cíl - zachovat seniorský hokej. Trenér a manažer Radek Bělohlav nakonec za pochodu poskládal tým, který rozhodně nechce být v první lize do počtu.

To potvrzuje i fakt, že Motor získal v prvních třech kolech 6 bodů. Nově složený celek prohrál pouze v úvodním domácím kole s Havlíčkovým Brodem. Po zápase s havlíčkobrodskými Rebely následovaly dva vyhrané zápasy proti Třebíči (1:2) a druhé domácí vystoupení proti Šumperku (4:0). Nejproduktivnějším hráčem v úvodních třech utkáních byl obránce Jan Novák. Zkušený zadák, který je odchovancem pražské Slavie, ale prošel i například ruskou Kazaní či finským Kärpätem Oulu, nasbíral 3 kanadské body za 1 gól a 2 asistence. Mezi útočníky mají zatím nejvíce bodů kapitán týmu Aleš Kotalík a Jiří Ferebauer. Oba nasbíraly dva body za jednu branku a jednu asistenci.

V kádru Motoru najdeme kromě zmíněných hráčů i syna legendárního brankáře Romana Turka, Eddieho. Ten ale na rozdíl od svého otce nastupuje v útoku. Dále je pak v kádru Zdeněk Ondřej. Známý bojovník působil v uplynulé sezóně i v dresu Kadaně. Asi nejvýraznější posilou, kterou Radek Bělohlav přivedl do svého celku je extraligový mistr z roku 2009 s Karlovými Vary - Václav Skuhravý. Dres s logem Motoru na hrudi obléká i další zkušený hráč, obránce Jiří Moravec. Ten dlouhé roky působil v barvách Liberce. V zadních řadách určitě nelze přehlédnout urostlého beka Marka Posmyka. Jasnou jedničkou Motoru je Dominik Halmoši. 25-letý brankář dostal v prvních třech zápasech 4 branky, z toho tři byli v úvodním zápase proti Rebelům. V uplynulém kole si Dominik Halmoši připsal první nulu v sezóně.

A co od zápasu v Kadani očekává Zdeněk Ondřej? "Tak já vím, že Kadaň je farmou Chomutova a je tam spousta mladých kluků, kteří jsou výborně fyzicky připraveni a podle toho budou hrát, takže očekáváme nepříjemný hokej založený na kondici. Mají tam také úzké hřiště, což by nám mohlo vyhovovat, ale rozhodně to nebude nic jednoduchého. My prostě musíme navazovat na ty současné výsledky a sbírat body od zápasu k zápasu, aby se nám hrálo lépe," konstatoval pro klubový web po zápase se Šumperkem.

Sobotní zápas bude možná trošku speciální pro bratry Novákovy. Dvojčata totiž v sobotu oslavují své dvacáté narozeniny.

Nyní následuje sestava Motoru ze středečního domácího zápasu se Šumperkem:

HC Motor České Budějovice: Halmoši – Novák, Moravec, Posmyk, Vráblík, Semrád, Kříž, Prokop – Kotalík, Skuhravý, Třetina – Bárta, Melka, Turek – Ondřej, Šachl, Kuchejda – Ferebauer, Přibyl, Vaniš.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM