Chtěli jsme hráčům sjednotit rytmus, vysvětluje Stanislav Mikšovic změnu začátků utkání

Libor Kult | 20.09.2013 | |

Chtěli jsme hráčům sjednotit rytmus, vysvětluje Stanislav Mikšovic změnu začátků utkání

K a d a ň - Dlouhé roky zavedené pořádky týkající se úvodních buly domácích střetnutí Kadaně vzaly na startu nového ročníku první ligy za své. Vedení se po dohodě s hráči rozhodlo sjednotit začátky zápasů, ve všední dny i o víkendu se tedy začíná vždy v 17:30. „Pro hráče jsou rozdílné začátky v týdnu a o víkendu trochu náročnější, což znám z vlastní zkušenosti,“ reaguje výkonný ředitel Stanislav Mikšovic.

 

„V týdnu hráči ví, že se hraje od šesti, tak si po obědě můžou v klidu jít lehnout a na čtvrtou přijít na stadion. Jakmile je vše o hodinu posunuté, mají méně času na přípravu a regeneraci,“ argumentuje. „Dokonce se nám dvakrát třikrát za sezónu stalo, že někteří kluci dorazili později,“ připojuje úsměvnou historku.

Jedním dechem pak jasně deklaruje, že se nejednalo o rozhodnutí z pozice síly. Vedení vše konzultovalo s hokejisty. „Bavili jsme se o tomhle záměru se staršími hráči. I na základě jejich připomínek jsme přistoupili ke změně a sjednocení začátků domácích utkání na 17:30,“ hlásí první muž klubu. „Není třeba za tím hledat nic jiného, opravdu jde jen o to, aby hráči měli pořád stejný rytmus v zápasové dny,“ opakuje ještě jednou.

Následně Stanislav Mikšovic naznačuje, že úpravu zvažoval management už před začátkem předešlého ročníku. „Uvažovali jsme o tomto kroku už v minulé sezóně, ale nakonec jsme ho ještě oddálili,“ vybavuje si. „Pak jsme o tom diskutovali a shodli se, že do toho letos půjdeme. Trochu to usnadní například i výrobu plakátů, kde bude stále stejný čas,“ doplňuje.

Každá novinka má strastiplné začátky, neboť ne každý ji přijme. Negativní reakce je možné slyšet i mezi kadaňskými fanoušky. „Člověk to musí brát tak, že se nikdy nezavděčí všem. Většinou bývají víc slyšet kritici, já jsem však zaznamenal i pozitivní ohlasy,“ uvádí šéf Sportovního klubu. „Pokud jsme někomu z fanoušků narušili plány, omlouváme se, ale chtěli jsme situaci ulehčit hráčům,“ vzkazuje na dálku.

Kadaň tak bude domácí zápasy začínat ve stejný čas jako partnerský Chomutov, což je další plus změny. „Samozřejmě je výhoda, že oba týmy začínají ve stejnou hodinu a hráči na výpomoc si nemusí zvykat na jiný rytmus, ale to v našem rozhodování nehrálo roli,“ ujišťuje Stanislav Mikšovic.

Stejně jako v Tipsport extralize i ve druhé nejvyšší soutěži platí nově pravidlo o nasazování mladých hráčů, což klub vítá. „Pro nás se v podstatě nic nezměnilo. Naopak nám hraje ještě víc mladých kluků, pro které si může trenéra Chomutova vždycky sáhnout,“ pochvaluje si výkonný ředitel. „Jsem rád, že mladí dostávají prostor. Myslím, že Kašemu s Kämpfem loni pomohlo, když si osahali seniorský hokej. Teď se prosazují v extralize,“ dává zářný příklad.

I s omlazeným kádrem chce Kadaň do vyřazovacích bojů stejně jako na jaře letošního kalendářního roku. „Chtěli bychom postoupit do play-off, abychom měli klidnou sezónu,“ přeje si Stanislav Mikšovic. „Kdyby se nám povedlo zopakovat loňské páté místo, byli bychom rádi. Ale víme, že to bude náročné, protože v soutěži je pět šest silných mužstev – Ústí, Mladá Boleslav, Olomouc, České Budějovice a Třebíč,“ jmenuje. „Doufám, že se tam budeme řadit i my. Teď třikrát vyhrál Beroun, takže silných týmů může být víc,“ přidává ještě s ohledem na aktuální formu.

Pokud by se postup do čtvrtfinále povedl, šéf klubu by byl rád, kdyby nezůstalo jen o této mety. „Rádi bychom přes první kolo po několika pokusech prošli,“ nezastírá. „Loni jsme to měli těžké, protože jsme mužstvo oslabili, aby někteří kluci pomohli Chomutovu v závěru sezóny, kdy byli platnými hráči. Na druhou stranu mladí získali zkušenosti,“ uzavírá Stanislav Mikšovic.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM