"Jsem rád, že jsem mohl loni v Kadani působit," říká Zdeněk Ondřej

Marcel Holl | 22.09.2013 | |



K a d a ň - Zdeněk Ondřej je jedním z nejzkušenějších hráčů, kteří oblékají dres nově vzniklého týmu Motoru. V zápase proti Kadani vstřelil branku, která dala výsledku definitivní podobu. V rozhovoru, který vznikl těsně po konci zápasu, prozradil například to, jak vzpomíná na loňskou anabázi v Kadani či svůj pohled na letní dění okolo seniorského hokeje v Českých Budějovicích.

 

Věděli jsme, že to tady bude nepříjemné, neboť Kadaň dobře napadá a hraje nepříjemný hokej. Domácí na nás vletěli a my byli díky tomu docela pod tlakem. Z tlaku jsme se dostali až prvním gólem. Vedli jsme už i 2:0, ale Kadaň přidala nejprve kontaktní branku a po chvíli i vyrovnávací na 2:2. Po této brance se nám ale podařilo opět vstřelit vedoucí branku a pak už jsme podle mě to utkání kontrolovali. Nebylo to vůbec lehké utkání, ale jsme rádi, že jsme ho zvládli,“ shrnul zápas Zdeněk Ondřej.

Kadaň si v zápase vytvořila spousty šancí, ale dosti z nich zůstaly nevyužity. Zato Motor byl v tomto ohledu lepší, což potvrdil i zkušený útočník. “ V zápase asi rozhodlo to, že jsme byli efektivnější v koncovce a šance které jsme si vytvořili, jsme dokázali proměnit.“. Hokejista nastupující po většinu kariéry s tradičním číslem 37 na zádech si připsal ve včerejším zápase jednu branku. “ Bylo to do prázdné brány. Já jsem tam bojoval o kotouč, který propadl, myslím Szakymu (Szakal - pozn. red.), u mantinelu a já jsem se pak už jen snažil, abych ten skákající puk trefil do branky,“ popsal českobudějovický odchovanec svou trefu, kterou rozhodl o konečné podobě výsledku.

Zdeněk Ondřej v loňské sezóně oblékal i dres Sportovního klubu. V černožlutém trikotu odehrál 21 utkání a připsal si patnáct kanadských bodů za tři branky a dvanáct přihrávek. A jak sedmatřicítka vzpomíná na kadaňské působení? “Já jsem nebyl loni v lehké situaci a byl jsem moc rád, že jsem tady mohl s kluky být, trénovat a hrát. Vlastně jsem se připravoval na nějaké to další angažmá.“

Po letním odchodu firmy Mountfield do Hradce Králové to s hokejem v jihočeské baště nevypadalo dobře, neboť seniorský hokej během chvíle z hokeje zmizel a nebylo jasné, zda se v téměr stotisícovém městě bude hrát i nadále. Po chvíli nejistoty se ale podařilo vrcholový seniorský hokej ve městě pod Černou věží zachovat. Zasloužilo se o to sdružení CB Hokej 2013, které je zastoupeno českobudějovickými odchovanci, kteří měli od začátku jasný cíl - zachovat v Českých Budějovicích seniorský hokej. “ Já jsem vlastně věděl, co se tam stalo a v momentě, kdy se začali hýbat určitě věci, tak mě kluci, co to dávali dohromady, oslovili, že by byli rádi, kdybych se vrátil zpátky na Jih. Pro mě se to následně stalo prioritou.“ řekl svůj pohled na letní problémy okolo českobudějovického hokeje jeden z nejzkušenějších hráčů nově složeného týmu.

Hokejista, který prošel několika kluby ( Znojmo, Pardubice,Liberec, Chomutov, Mladá Boleslav), se po deseti letech vrátil na rodnou hroudu. “Jsem rád, že jsem opět doma. Bydlím s rodinou ve svém domě. Je to tedy pro mě po těch dlouhých letech, co jsem byl pořád na cestách hodně příjemné, “dodává zavěrem.

Foto: Petr Kraus

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM