Boj o body pokračuje - uloupíme body Rebelům?

Jindřich Poledna | 24.09.2013 | |

Boj o body pokračuje - uloupíme  body Rebelům?

Po zápasech se silnou čtyřkou nečeká kadaňské borce ani náhodou jednoduchý zápas. Rebelové z Havlíčkova Brodu sice hodně obměnili svůj kádr, přesto svojí hrou dokazují, že patří do horní poloviny tabulky. První vzájemné měření sil proběhne na Vysočině a Kadaň má možnost zopakovat výborný výkon ze zápasu proti Českým Budějovicím. Tentokráte by však tým rád odjížděl z Kotliny s nějakým bodem.

 

Odchody

Klub z Havlíčkova Brodu zažil relativně velkou změnu svého hráčského kádru. Aktivní kariéru ukončil brankářský matador Jaroslav Suchan. V týmu skončilo osm obránců. Marián Morava taktéž ukončil aktivní kariéru, tým bolely především odchody zkušených beků Radima Ostrčila (Žilina), Tomáše Protivného (Mladá Boleslav) a Jana Soldána (Val Vanoise). Poslední jmenovaný se přesunul do Francie, kde doplnil čtveřici Čechů. Jedním z jeho spoluhráčů se tak stal Petr Stoklasa, který působil v Kadani. Dalšími obránci, kteří opustili kádr Havlíčkova Brodu jsou Ondřej Starý (návrat do Šumperku), Jan Pavlík a Aleš Jelínek (oba Pelhřimov) a Michal Blažek (Světlá nad Sázavou). To útočníci opustili tým v počtu šesti hráčů. Týmu budou patrně nejvíce scházet Jan Knotek (Olomouc) s Václavem Meidlem (Ústí nad Labem) a Milan Kostourek (Polsko). Jako další opustili tým Roman Vondráček (Hodonín), Pavel Blažek (Světlá nad Sázavou) a Martin Ondráček (Beroun).

Příchody

Tým tak angažoval mladého nadějného juniora do branky – Čeňka Nováka. V obraně bude vypomáhat pardubický Jan Zdráhal, z pražské Slávie přišel Tomáš Semrád. Z hradeckého Mountfieldu přišly dokonce 2 posily – Martin Vágner a Tomáš Kolafa. Dalšími pardubičáky v dresu Rebelů jsou Karol Korím s Markem Drtinou. Poslední posilou do obrany je ruský bek Artur Rybalkin. V útoku se objevuje 6 nových tváří: Štěpán Štěpánek (Martin), Roman Maliník (Vítkovice), Jan Bergr s Vladimírem Říhou (oba Mountfield HK), Radek Číp (Pardubice) a junior Tomáš Chlubna.

Trenéři Mička s Cachnínem tak mají v kádru 9 obránců a 17 útočníků. Do zápasů zatím zasáhl jediný gólman – Daniel Dolejš. V obraně nastoupilo 8 hráčů, v ofenzivě 13 útočníků.

Havlíčkův brod získal ze čtyř zápasů celkem 7 bodů. Hned v úvodním kolem převálcovali Rebelové České Budějovice, pak ztratili v prodloužení výborně rozehranou partii v Havířově, doma padli s Třebíčí a v posledním kolem vyloupili Šumperk. V tabulce jim tak po čtyřech kolech patří šesté místo.

České Budějovice – Havlíčkův Brod 0:3
Havířov – Havlíčkův brod 3:2p
Havlíčkův Brod – Třebíč 2:4
Šumperk - Havlíčkův Brod 2:4

V dresu Rebelů si zatím nejvíc tref připsal útočník Lukáš Havel, který zatížil konta svých soupeřů třemi trefami. Na záda mu dýchá obránce Tomáš Semrád se dvěma zářezy. Brankář Daniel Dolejš má solidní průměr 94,7% úspěsnosti na zápas.

Sestava Rebelů z posledního zápasu v Šumperku: HC Rebel Havlíčkův Brod: Dolejš – Kolafa, Zdráhal, Vágner, Drtina, Korím, Semerád, Zítka – Říha, Polodna, Havel – Berger, Endál, Rytnauer – Maliník, Semorád, Dvořáček – Milfait, Stehlík, Chlubna.

Utkání pátého kola začne ve středu 25.září v 17:30. Nejen pro kadaňské fanoušky bude připraven tradiční online přenos.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM