Už v pondělí nastoupí Kadaň na ledě šumperských Draků

Marcel Holl | 29.09.2013 | |

Už v pondělí nastoupí Kadaň na ledě šumperských Draků

Pouze jediný den volna měli mezi šestým a sedmým kolem, první ligy, kadaňští hokejisté. V sobotu porazili po prodloužení v domácím zápase Horáckou Slavii Třebíč a už zítra zkříží hokejky se šumperskými Draky. Utkání v Šumperku startuje v 18.00 hodin. Pro ty z vás, kteří se na šumperský zimní stadion nedostanou, je připraven tradiční online přenos. Dále je pak možné utkání sledovat pomocí internetové televize LIFE TV.

 

Letní změny v Šumperku

V letní přestávce se i v Šumperku řešilo složení kádru pro další prvoligovou sezónu. Nejhlavnějším faktorem bylo prodloužení smluv sedmici stálých hráčů. Tříleté smlouvy s Draky podepsali Adam Červenka a Martin Haas. Pod novou dvouletou smlouvu se podepsal i velezkušený Karel Plášek. O rok si své působení v dresu s Drakem na hrudi prodloužili Martin Novotný a Jan Tesařík. Smlouvy do roku 2016 podepsali i Vladimír Cink s Martinem Skoumalem. Novými tvářemi v šumperském mužstvu jsou Patrik Moskal a Lukáš Žálčík. Prvně jmenovaný zamířil do Šumperka z Hradce Králové, jeho mladší kolega z pražské Sparty na roční hostování.

Vzájemné zápasy obou soupeřů v uplynulém ročníku

10. 10. 2012 1.liga – 10. kolo Kadaň - Šumperk 7:1
17. 11. 2012 1.liga – 23. kolo Šumperk – Kadaň 5:7
29. 12. 2012 1.liga - 36. kolo Kadaň - Šumperk 6:4
9. 2. 2013 1.liga - 49. kolo Šumperk – Kadaň 3:2p

V uplynulém ročníku si ve vzájemných zápasech vedli lépe kadaňští hokejisté, kteří dokázali tři ze čtyř zápasů vyhrát. Pouze v posledním vzájemném střetnutí odešli poraženi, ale až po prodloužení. Takže celková bodová bilance zní následovně - Kadaň 10 bodů a Šumperk 2 body.

Bilance obou celků po šesti odehraných kolech

poř. tým Z V VP PP P skóre B
11. Kadaň 6 1 1 0 4 14:23 5
14. Šumperk 6 0 1 0 5 9:24 2

Poslední zápas Kadaně

V šestém kole hostila Kadaň Třebíč a domácí chtěli ukončit čtyřzápasovou sérii bez vítězství. To se jim nakonec povedlo. V páté minutě otevřel skóre Hromas, ale za čtyři minuty bylo srovnáno, neboť vyrovnal Zohorna. Bílým hvězdám se podařilo v průběhu první části stav zápasu otočit, na 2:1 zvýšil Vondráček. Minutu před koncem první třetiny srovnal na 2:2 Roman Chlouba. Vyrovnaný stav vydržel do 28. minuty. Třebíč se totiž dostala naposledy v utkání do vedení. Třetí její branku vsítil Čuřík. Po něm už uřádoval Petr Jíra, který dvěma brankami rozhodl o tom, že Sportovní klub získává z dnešního duelu 2 body.

SK Kadaň - SK Horácká Slavia Třebíč 4:3 po prodloužení

A jak hodnotí zápas domácí trenér Soudek? “ Byl to pro nás velmi těžký zápas, ale nesmírnou snahou a bojovností, padáním do střel, přežitím jejich přesilovek a našim dobrým oslabením se nám podařilo vyhrát. Dnes rozhodla šťastná střela Jíry v prodloužení. Brankář při ní asi pořádně neviděl, jak to tam zapadlo.“

Poslední zápas Draků

Draci měli na sobotním programu druhý venkovní zápas v řadě, po úspěšném tažení v Třebíči tentokrát zavítali do slezského Havířova. Jenže hned na začátku klání se dostavily Šumperským problémy. Už v šesté minutě se trefil domácí Koma a poslal AZ do vedení. Do druhé třetiny ovšem vstoupil o něco lépe tým vedený Radkem Kučerou. Z dorážky na 1:1 srovnal kapitán Aleš Holík. I na samém počátku periody s pořadovým číslem tři, skončil kotouč v brance. Tentokrát se rozvlnila síť za zády Štůraly, Havířov po gólu Sztefka utekl na rozdíl jediné branky. Výsledek následně ještě pečetil domácí Radim Haas a završil tak pro Draky neúspěšný večer. Havířov zvítězil 3:1.

HC AZ Havířov – Salith Šumperk 3:1

Zápas hodnotil hlavní trenér Šumperka Radek Kučera: „K dnešnímu zápasu mám jen stručný komentář. Pokud nebudeme proměňovat šance, které si pracně vytvoříme, nemůžeme získávat body. Naše zakončení bylo žalostné, a proto vyhrál soupeř.“

Sestava Šumperka z posledního zápasu v Havířově:

Štůrala – Pastor, Starý, Novotný, Matějíček, Sedlák, Tesařík, Holík "C", Bail – Moskal, Staněk "A", Žálčík, Brunec, Půhoný, Červenka, Haas, Plášek "A", Hlinka

Pokud nemáte možnost sledovat zápas přímo v hledišti, tak se můžete spolehnout na tradiční online přenos, jenž startuje v 18:00.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM