Odoláme nájezdu litoměřických Kališníků?

Jiří Novotný | 04.10.2013 | |

Odoláme nájezdu litoměřických Kališníků?

Ve středu se Kadaň představila na ledě Havířova, kde získala velice cenné 3 body za za výhru 1:2. Nyní si Kadaň po dvou venkovních duelech zahraje opět před domácím publikem. Naším soupečem bude litoměřický Stadion. Kališníci se v nacházejí se 6. místě tabulky, na kontě mají 14 bodů a vyrovnané skóre 28:28. Kadaň tak nečeká nic jednoduchého. Utkání začíná tuto sobotu od 17:30. Pokud se na stadion nedostanete, můžete se spolehnout na tradiční on-line přenos.

 

Stadion v osmi odehraných zápasech čtyřikrát prohrál, ale z toho dvakrát až na po nájezdech. V úvodním kole zajížděl do Mostu, který rozstřílel vysoko 2:7. V dalším kole jej čekalo další derby, ale tentokrát mnohem prestižnější, do Kalich areny totiž přijeli ústečtí hokejisté. Souboj posílených Litoměřic s oslabeným Ústím byl velice vyrovnaný, nakonec rozhodly až nájezdy. Z bonusového bodu za výhru 5:6 se radoval Slovan. Poté celek Litoměřic zamířil na led favorita z Mladé Boleslavi, odkud si odvezl nášup 7:1. V dalším kole do Litoměřic přijel silný celek Olomouce. Důležité utkání Litoměřice zvládly, vyhrály 4:3. Následovala výhra v Českých Budějovicích (1:2) a vysoká domácí výhry nad havlíčkobrodskými Rebely (6:2). V předminulém kole Litoměřice padly 3:0 v Třebíči.

Ve středu do Litoměřic zajížděl Šumperk. Salith v pondělí porazil Kadaň a brousil si zuby na dalšího severočeského soupeře. Úvodní gól padl až ve 27. minutě, trefil se domácí Chlapík. Hosté vyrovnali o 7 minut později a ve 38. minutě se dokonce ujali vedení 1:2. Dvě minuty nato však srovnal Čermák. Ve 42. minutě Stadion zase vedl, skóroval Čermák. Ale Salith stačil vyrovnat a zápas tak došel až k samostaným nájezdům. Dovednostní soutěž zvládl lépe Šumperk a odvezl si dva body za výhru 3:4 po samostatných nájezdech. „Chtěli jsme hrát trpělivý hokej, což se možná i dařilo, ale zpočátku jsme nedávali ani branky z přesilovek. To se pak ve druhé třetině zlepšilo a nás to trochu zvedlo. Nejvíce jsme ale spokojeni ze závěrem zápasu a s prodloužením, kde bylo vidět, že chceme branku vstřelit a zápas rozhodnout. Kdybychom dali branku v šanci, kterou měl Martin Novák a trochu více štěstí, tak by body zůstaly doma,“ shrnul domácí lodivod Jiří Doležal.

Už čtyři brankáři nastoupili v litoměřickém dresu do alespoň jednoho prvoligového zápasu. Nejvíce (4) jich má na kontě mladý Sparťan Vojtěch Sedláček. Úspěšnost má přes 88%. Dvakrát chytal veterán Přikryl, stejně startů má Lukáš. Jedenkrát nastoupil Novotný.

Nejproduktivnějším obráncem je zkušený Angel Krstev. Ten už dva góly dal a na tři přihrál. O dva body méně (1+2) má Patrik Husák. Dvě asistence zatím zaznamenal Jakub Šulc.

Již 12 bodů (8+4) má na svém kontě forvard Miloslav Čermák. 27letý snajpr tak jasně vévodí klubovým statistikám. Veterán Martin Chabada sice na svou úvodní trefu stále čeká, zato již osmkrát asistoval. To mu stačí na druhé místo v klubové tabulce produktivity.

Sestava Litoměřic ze středečního zápasu proti Šumperku:

HC Stadion Litoměřice: Novotný (Sedláček) – Hrbas, Krstev, Šulc, Husák, Žovinec, Smetana, Skřivánek – Jánský, Chabada, Čermák – Chlapík, Hašek, Novák – Procházka, Švagrovský, Rubeš – Dasutins, Brzobohatý, Škop – Merta.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM