Ohlédnutí za prvními výsledky kadaňské mládeže v novém soutěžním ročníku

Marcel Holl | 07.10.2013 | |

Ohlédnutí za prvními výsledky kadaňské mládeže v novém soutěžním ročníku

K a d a ň - Stejně jako A-týmu, tak i mládeži už začal nový mistrovský ročník. Všechny mládežnické týmy už mají za sebou první část mistrovských zápasů ve svých soutěžích. Nejlépe si zatím vedou mladší a starší žáci. Ani jeden z celků mladých nadějí kadaňského hokeje zatím nepoznal pachuť porážky. Ale pojďme si shrnout všechny dosud známé výsledky kadaňské mládeže.

 

Začneme nejstarší možnou kategorií, kterou mezi kadaňskou mládeží nalezneme. Tou kategorií je starší dorost. Starší dorost hraje C.E.B. ligu staršího dorostu a jeho soupeři jsou například PZ Kladno, Děčín, Litoměřice, Most či Hvězda Praha nebo Karlovy Vary B. V úvodním duelu přivítala Kadaň na svém ledě Děčín a vyhrála jednoznačně 5:0. Zato druhý zápas už tolik úspěšný nebyl. Kadaňský starší dorost zajížděl na kladenský led, tam se střetl s tamním PZ. Domácí hokejisté byli nad síly Kadaně a vyhráli s přehledem 7:1. Po zápase na kladenském ledě čekala na dorostence týdenní zápasová pauza, neboť duely s Litoměřicemi a v Mostě byly odloženy. Další zápas tak Kadaň odehrála v pátek 4.října, na domácím ledě přivítala pražskou Hvězdu. Bohužel ani v tomto zápase se ale Sportovnímu klubu nepodařilo zvítězit, neboť prohrál 2:1 po samostatných nájezdech. Příchuť výhry poznali starší dorostenci o dva dny později, neboť dokázali porazit B-tým staršího dorostu Karlových Varů (2:3). Dalším zápasem starších dorostenců je páteční domácí duel proti pražské Kobře.

Po starším dorostu přichází na řadu dorost mladší. Mladší dorost Kadaně nastupuje v ELIOD lize mladšího dorostu a nese název Piráti Chomutov „B“. Výsledky mladších dorostenců jsou zatím jako na houpačce. Úvodní zápas se Kadani vydařil, neboť si přivezla jednoznačnou výhru z ledu Meteoru Třemošná (1:6). V dalším utkání, které bylo první domácí v nové sezóně, se mladšímu dorostu opět podařilo vyhrát, tentokrát nad litoměřickým Stadionem. A opět to byla výhra vcelku jednoznačná, neboť Kadaň vyhrála 14:3. Po utkání s Litoměřicemi zajížděli mladí hokejisté k utkání proti B-týmu karlovarské Energie. V tomto utkání si bohužel připsali těsnou porážku 3:2 po samostatných nájezdech. Ve druhém domácím zápase přivítali mladší dorostenci hokejisty Příbrami a dokázali je porazit, i když těsně, 4:3. Zatím poslední duel sehrál mladší dorost na mosteckém ledě a v zápase pátého kola opět těsně prohrál, tentokrát 6:5. Nyní hrají mladší dorostenci doma s Mělníkem. Zápas je naplánovat na neděli 13.října.

Probrali jsme kategorii dorostenců, a tak se nyní podíváme, jak si vedou kadaňští starší a mladší žáci. Začneme tou starší kategorií, tedy staršími žáky. Starší žáci mají za sebou zatím tři soutěžní duely a zatím nepoznaly hořkost porážky. V prvním zápase dokázali starší žáci porazit, na domácím ledě, Stadion Cheb vysoko 8:2. O týden později následoval zápas proti společnému týmu Tachova a Mariánských Lázní. A byla z toho opět výhra, tentokrát 4:6. Zatím posledním zápasem byl duel na chomutovském ledě a i v něm byli úspěšnější starší žáci Kadaně. V utkání partnerských celků si připsali výhru 3:6. Další zápas čeká starší žáky v sobotu 12. října. To na domácím ledě přivítají Klášterec nad Ohří.

Po ohlédnutí se za kategorií starších žáku, přichází nyní na řadu kategorie žáků mladších. Ti hrají proti stejným soupeřům jako jejich starší kolegové. Takže i v této kategorii začínala Kadaň doma proti Stadionu Cheb. A i v tomto zápase i přispala výhru, tentokráte 5:1. Druhé kolo zavedlo mladší žáky k duelu se společným týmem Tachova a Mariánských Lázní. Zápas mezi oběma celky skončil vysokou výhrou mladých nadějí Kadaně (4:12). Třetí a zatím poslední odehraný zápas mladších žáků se odehrál na ledě Chomutova. A i v tomto případě byli úspěšnější hráči Kadaně, kteří svým vrstevníkům uštědřili porážku 2:12. Stejně jako starší žáci, tak i ti mladší sehrají další zápas v sobotu 12.října na domácím ledě proti Klášterci nad Ohří.

Nyní si jen přejme, aby se všem mládežníkům, kteří nastupují v barvách Kadaně dařilo i v měsíci říjnu.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM