V sobotu se utkáme s havlíčkobrodskými Rebely

Jiří Novotný | 01.11.2013 | |

V sobotu se utkáme s havlíčkobrodskými Rebely

Po dvouzápasovém bodovém půstu mají kadaňští hokejisté další šanci na obohacení svého konta v prvoligové tabulce. Tentokrát se na kadaňském zimním stadionu představí HC Rebel Havlíčkův Brod. Černožluté bojovníky jistě nečeká nic jednoduchého, neboť celek z Vysočiny se aktuálně nachází na 4. místě tabulky se 34 body, 7. Kadaň jich má o 11 méně.

 

Poslední vzájemné měření sil obou celků proběhlo v 5. kole aktuálního ročníku, kdy kadaňští zavítali do havlíčkobrodské Kotliny. Rebel sice od úvodu diktoval tempo hry, ale jako první se se prosadila Kadaň, když ve 12. minutě otevřel skóre Chlouba. Domácí nejprve ve 22. minutě srovnali a poté přidali další dva góly. Na začátku třetí třetiny sice na 3:2 snížil Hammerbauer, ale vyrovnání se Kadaň nedočkala, naopak Strmeň lovil puk ze své branky ještě dvakrát. Utkání tak skončilo jasně ve prospěch domácího celku - 5:2. „Dnes jsme hráli často v oslabení, což se nám vymstilo. Hodně jsme faulovali, málo jsme dohrávali souboje a propadávali jsme v nich“, hledal příčiny porážky Jan Hammerbauer.

V první lize spolu oba celky dosud sehrály 29 zápasů. Rebelové vyhráli šestnáckrát, z toho jedenáctkrát v normální hrací době. Kadaň ovládla zbylých 13 duelů, z toho 2 až po samostatných nájezdech. Skóre hovoří pro Havlíčkův Brod: 83:77.

Havlíčkův Brod letos nebodoval pouze v pěti duelech a po zásluze mu náleží prozatimní 4. místo. Na svého odvěkého rivala, Duklu Jihlava, která se nachází o příčku výše, ztrácí jediný bod. Úvod sezóny přitom měli svěřenci kouče Mičky poněkud rozpačitý. V prvním kole sice vyhráli v Českých Budějovicích 0:3, ale v dalších dvou kolech na dobrý výkon nenavázali. Nejprve po prodloužení prohráli na ledě nováčka z Havířova a v dalším kole doma nestačili na Třebíč. Poté sice zvládli zápasy s celky, které nezažívaly zrovna ideální vstup do sezony - Šumperkem a Kadaní. Následně ale přišly další dvě porážky, v Litoměřicích a doma s Berounem. V dalších deseti zápasech ale prohráli pouze dvakrát. V 10. kole v Mostě a ve 12. v Mladé Boleslavi. V prvním případě to bylo na ledě outsidera, ve druhém to byla prohra s favoritem soutěže. Momentálně Rebel drží 5 zápasů trvající sérii bez porážky.

Nejvytěžovanějším brankářem Havlíčkova Brodu je teprve 19letý Daniel Dolejš. Rodák z Humpolce se může pochlubit průměřem 2,69 gólu na zápas a úspěšností 92,45%. Čtyřikrát se mezi tři tyče postavil další mladý brankář - 23letý Ondřej Kacetl. Ten vypomáhá z extraligového Hradce Králové, jeho úspěšnost se blíží k 95%. Třikrát nastoupil 24letý Petr Opršal, v jehož statistikách kromě průměru 94,29% najdeme také 25 trestných minut.

Nejproduktivnějším zadákem je 20letý Slovák Karol Korim, který si prošel chomutovskou juniorkou a loni odehrál 17 zápasů v dresu Hradce Králové. Na kontě má 7 bodů (1+6). V závěsu je s 6 body (1+5) 29letý Tomáš Kolafa, jenž poslední dvě sezony strávil v Jihlavě. Po třech bodech mají Tomáš Semrád s Janem Zdráhalem.

Také nejproduktivnějšího forvarda řadíme spíše mezi zelenáče než ostřílené borce. Je jím totiž s 12 body (4+8) teprve 21letý David Dvořáček. V dresu Tampere odehrál 2 zápasy v nejvyšší finské soutěži, v loňské sezoně hrál extraligu juniorů za Spartu. Po jedenácti bodech mají Lukáš Havel (9+2) s Petrem Polodnou (1+10).

Následuje sestava Havlíčkova Brodu z minulého kola, ve ketrém porazil 4:2 Šumperk:

HC Rebel Havlíčkův Brod Kacetl (Opršal) – Zdráhal, Kolafa, Vágner , Jank, Korím, Semrád, Zítka – Berger, Polodna (C), Havel – Drtina, Endál , Říha – Maliník, Stach, Dvořáček – Milfait, Stehlík, Chlubna

Úvodní buly padne v sobotu v 17:30. Pokud se nechystáte sledovat zápas přímo na stadionu, můžete využít tradiční on-line přenos

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM