Ve středu nás čeká utkání s dalším sousedem v tabulce - s Litoměřicemi

Jindřich Poledna | 12.11.2013 | |

Ve středu nás čeká utkání s dalším sousedem v tabulce - s Litoměřicemi

Po výhře nad Havířovem se kadaňský tým pokusí vybojovat body na horkém litoměřickém ledě. Domácí tým vybojoval 10 bodů z posledních čtyř zápasů a ukázal všem škarohlídům, že zažehnal krizi, která čítala šest porážek v řadě za sebou. Vzájemný zápas mezi Kališníky a Sportovním klubem se odehraje ve středu 13.listopadu, úvodní vhazování je naplánované na 18.hodinu.

 
Litoměřice nasbíraly v 21 zápasech 29 bodů a s pasivním skóre 63:71 se usadily na 8. příčce prvoligové tabulky. Zápas 22. kola bude tedy utkáním dvou sousedů, neboť Kadaň je momentálně sedmá, získala o jeden bod více než její příští soupeř. Kališníci zažívali v letošní sezóně střídavé úspěchy, největší krizi zažili v době mezi 12. a 17. Kolem, kdy prohráli 6 zápasů v řadě. Jenže v posledních utkáních se Litoměřicím dařilo a získaly celkem 10 bodů!

Poslední zápasy

Litoměřice – České Budějovice 4:2
Havlíčkův Brod – Litoměřice 4:5
Litoměřice – Třebíč 5:2
Šumperk – Litoměřice 2:1p

Statistiky

Statistikám klubu vévodí útočník Miroslav Čermák, který dokázal nasbírat ve 20ti zápasech 22 bodů za 12 branek a 10 asistencí. Druhým nejúspěšnějším střelcem je Martin Novák (6+11), jehož bodově pomalu začíná stíhat Jaroslav Hašek (3+12). V obraně získali 6 kanadských bodů hned 2 borci: Angel Krstev (4+2) a Dušan Žovinec (1+5). V brance našeho příštího soupeře se v letošní sezóně vystřídalo již 6 gólmanů! Nejvíc odchytaných minut má na svém kontě Petr Přikryl (418 minut) s úspěšností 88,68%, druhý v pořadí je Vojtěch Sedláček (369 minut) s úspěšností 88,57%.

Poslední zápas

V pondělí se do vedení dostal domácí Šumperk, hostům z Litoměřic se podařilo vyrovnat na konci druhé třetiny. O dělbě bodů tak muselo rozhodnout prodloužení, ve které se prosadil šumperský Sedlák. V brance Litoměřic se objevil Tomáš Král (ročník 1992) a nevedl si vůbec špatně.

Sestava Litoměřic z posledního zápasu v Šumperku:
HC Stadion Litoměřice: Král – Husák, Žovinec, Šulc, Hrbas, Evan, Drábek, Málek – Matai, Koudelka, Čermák – Novák, Hašek, Budínský – Forman, Švagrovský, Rudovský – Škop, Rubeš, Brzobohatý

Středeční zápas

Úvod utkání v Litoměřicích je naplánovaný na 18.hodinu. Samozřejmostí je take textový online, který připraví litoměřická redakce. V přípradě úspěchu je velká pravděpodobnost posunu se v tabulce směrem vzhůru, v případě neúspěchu bohužel take dolů.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM