Jiří Charousek: "Důležité pro nás bylo, že jsme dali ten druhý gól."

Ondřej Holl, Marcel Holl | 17.11.2013 | |

Jiří Charousek:

K a d a ň – V sobotním duelu s berounskými Medvědy zaznamenal jednu vstřelenou branku a jednu gólovou nahrávku a podílel se na celkové a zasloužené výhře 3:0. Řeč je o osmém nejproduktivnějším hráči první ligy JIŘÍM CHAROUSKOVI, který byl opět na ledě hodně vidět a patřil k nejlepší žlutočerným hráčům tohoto duelu.

 

Do utkání vstoupili aktivněji domácí, kteří si jako první vytvářeli gólové šance, ale na branku se muselo čekat až do druhé části, kdy se trefil kadaňský zadák Rutta. Ve třetí části bylo k vidění mnoho ostrých střetů, včetně bitky mezi domácím kapitánem Szakalem a berounským Malým. Kadaňské to ale nerozhodilo a vstřelili další dvě branky. Jednu z nich vsítil právě Jiří Charousek. „Bylo to bojovné utkání. My jsme dali první branku, což bylo pro nás důležité, jelikož jsme se poté uklidnili a zápas jsme si poté pohlídali. Hráli jsme zodpovědně zezadu. Beroun měl hodně šancí, jelikož my jsme byli hodně vylučovaní a nabídli jsme jim tak hodně přesilovek. To by se stávat nemělo. Ale v zápase chytal výborně Kosťa (Kostúr - pozn. aut.) a my mu chceme poděkovat za jeho výkon,“ konstatoval po utkání.

I přes dobrý výkon si berounští hokejisté odváží porážku. Po první brance domácích stále živili naději na bodový zisk a měli spoustu šancí, ale po vstřelení druhého gólu už tak aktivní nebyli. „Důležité bylo, že jsme jim dali ten druhý gól a poté se to trošku zlomilo. Následně dal Ráča (Račuk - pozn. aut.) na 3:0 a už jsme si zápas celkem pohlídali,“ řekl k asi rozhodujícímu bodu utkání nejproduktivnější hráč černožlutých, který má na svém kontě už 21 kanadských bodů.

Jiří Charousek ovšem nevyniká v kadaňském celku jenom v počtu získaných bodů, ale i úspěšností vyhraných vhazování. Proti Medvědům se na buly postavil celkem ve 14 případech a z toho jich 9 zvládl úspěšně vyhrát. „Vhazování netrénuji. My se soustředíme, abychom ty bule neprohrávali. Každé to vhazování chce člověk vyhrát. A když to někdy prostě sedne, tak to člověk vyhraje,“ odpovídá na dotaz, zda se na bule, jako jeden z hlavních centrů týmu, nějak připravuje.

Čísla Jiřího Charouska po zápase s Berounem:

Góly 1
Asistence 1
Body 2
+/- +2
Střely 2
Trestné minuty 0
Ofsajdy 1
Vyhraná vhazování 9
Prohraná vhazování 5
Úspěšnost celkem 64,25%

Je známo, že někteří hráči mají na vhazování speciální fígle či různé držení své hole. „Určitě nemám speciální trik na buly. Hlavně ty bule nechceme prohrávat, a když se prohraje, tak si řekneme, kdo tam půjde. Na bule se snažíme soustředit a zaměřovat, jelikož hodně často se nám stávalo, že po vhazování nám vyjížděli hráči a stříleli, takže jsme se na to na tréninku zaměřili,“ odpověděl na otázku, zda má i on nějaké podobné triky na vyhrávání vhazování.

Kadaňští tedy zvítězili na domácím ledě 3:0. Další zápas, a tedy 24. kolo první hokejové ligy, sehrají na horkém ledě Dukly Jihlava, která naposledy prohrála s Draky ze Šumperka na jejich ledě 6:2. Dá se tedy očekávat, že jihlavští se budou snažit porážku z venkovního utkání napravit. „Bude to boj. Jihlava dnes prohrála 6:2 a my tam samozřejmě pojedeme urvat nějaké body a poprat se o ně. Máme teď, dá se říct, kombinovanou sestavu. Pořád se to tu mění, ale myslím si, že bychom tam mohli něco vybojovat,“ dodává Charousek závěrem k dotazu na utkání s jihlavskou Duklou.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM