"Na zápas s Mostem musíme rychle zapomenout," říká Jaroslav Kůs

Marcel Holl | 27.11.2013 | |



M o s t / K a d a ň - Poslední utkání v první polovině ligového ročníku zavedlo kadaňské hokejisty na led nedalekého leč posledního Mostu. Utkání se pro kadaňské barvy vyvíjelo dobře, neboť ve 4. minutě otevřel skóre Jaroslav Kůs. To už bylo ale z hostujících holí vše. Domácí vsítili ve druhé třetině vyrovnácí branku a celé utkání pak získali díky vyhraným nájezdům.

 

Ačkoliv Kadaň vstoupila do zápasu parádně a ve 4.minutě vedla po brance Jaroslava Kůse, neodjíždí z Mostu zrovna v dobré náladě. První třetinu byli hosté z Kadaně jasně lepším týmem, jenže v dalších třetinách se hra srovnala a Kadaň nedokázala najít další recept na domácí obranu. Most vyrovnal v druhé třetině, do 60.minuty další branka nepadla a o 2 bodech nerozhodlo ani prodloužení. V samostatných nájezdech, disciplíně, která Kadani v této sezóně opravdu nejde, vstřelila Kadaň jen jedinou branku z hole Petra Jíry. To domácí překonali Kostúra 2x a po utkání se mohli radovat ze zisku dvou bodů. „Zápas hodnotím špatně. Prohráli jsme s posledním mančaftem, takže se mi to nehodnotí dobře. Myslím si, že po dobrém vstupu do zápasu, jsme přestali hrát. Bohužel nevím proč a dopadlo to, tak jak to dopadlo,“ ohlíží se za nepovedeným večerem kadaňská dvaadvacítka.

Kadaňští hokejisté měli v zápase dost střeleckých pozic, ale na mosteckého brankáře Horáka už nevyzráli. Domácí hráči byli po vyrovnávací trefě jako na koni a několikrát hostujícím zadákům pořádně zavařili. "Dnes asi rozhodlo naše nevyužívání šancí. A také špatné bruslení, pořád nám domácí ujížděli do přečíslení. Sice jsme z toho nedostali tolik branek, ale to se prostě nemůže stávat. A další rozhodující věcí bylo také to, že nemůžeme dát góly. Na jeden gól prostě nevyhrajeme,“ hledal příčiny porážky Jaroslav Kůs.

Sám Jaroslav Kůs otevřel na konci čtvrté minuty utkání skóre, když nachytal brankáře Horáka střelou z mezikruží. „Dostal jsem od Gájy (Nikola Gajovský - pozn. aut.) puk na střed a snažil jsem se nikoho nehledat a vystřelit na bránu, skrz brankářovy nohy to zapadlo do sítě.“

Právě Nikola Gajovský zápas na mosteckém ledě nedohrál. Utkání pro něho skončilo ve 22.minutě, když u mantinelu dohrál domácího zadáka Tůmu, který zůstal bezvládně ležet na ledě. Za pomocí lekařů se nakonec odpotácel z ledové plochy. Nikola Gajovský dostal za svůj zákrok trest ve hře, tudíž domácí měli k dispozici pětiminutovou přesilovku. „Určitě je to pro nás oslabení, ale myslím si, že jsme to bránili dobře. Škoda, že jsme inkasovali až v samotném závěru toho dlouhého oslabení.“

V poslední listopadový den zajíždějí kadaňští hokejisté na led ústeckého Slovanu. Jedná se tak o další derby. „My na zápas Mostem musíme rychle zapomenout. Už od čtvrtka se začneme na Ústí připravovat a jedeme tam určitě pro tři body,“ vzhlíží Jaroslav Kůs k sobotní bitvě na ledě ústecké Zlatopramen arény.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM