První liga pokračuje dalším kolem, do Kadaně míří Motor České Budějovice

Marcel Holl | 06.12.2013 | |

První liga pokračuje dalším kolem, do Kadaně míří Motor České Budějovice

K a d a ň - Třetí zápas během jednoho týdne, i tak by se dal shrnout program kadaňských hokejistů. V pondělním zápase podlehli na domácím ledě Mladé Boleslavi 3:1. O moc lepší to nebylo ani ve středu na ledě Olomouce, tam hokejisté s logem s Sportovního klubu na hrudi prohráli 4:0. „Nálada není moc dobrá, potřebujeme každý bod. Spodek tabulky je strašně narvaný, stačí jedna prohra a jdeme dolů, naopak stačí jedna výhra a jdeme nahoru. Čeká nás zápas proti Budějovicím, který bude hodně důležitý, doufám, že doma vyhrajeme a štěstí se k nám trochu obrátí,“ říkal po zápase s Morou mladý brankář Jan Strmeň.

 

VS.

Porovnání obou celků
1.-29.kolo
9-1-5-14 Celková bilance 8-3-1-17
10. Umístění 13.
64:87 Skóre 65:73
34 Body 31
Jiří Charousek (13+12) Nejproduktivnější hráč Aleš Kotalík (8+8)
Jiří Charousek - 13 Nejlepší střelec Aleš Kotalík - 8
Jiří Charousek - 12 Nejlepší nahrávač Luboš Rob ml. - 9
Jakub Stehlík - 57 TM Nejtrestanější hráč Václav Skuhravý - 71 TM
Matúš Kostúr – 94,25 %;
Jan Strmeň - 91,29 %;
Milan Řehoř – 93,33%;
Miroslav Hanuljak – 91,76%
Úspěšnost brankářů Dominik Halmoši – 91,60 %;
Hynek Kůdela - 93,41 %
Matúš Kostúr – 2,17;
Jan Strmeň – 3,44;
Milan Řehoř – 2,27;
Miroslav Hanuljak – 3,5
Průměr ink. branek Dominik Halmoši – 2,54;
Hynek Kůdela – 2,00

Kuchyně Motoru v letošním ročníku

Znovuzrozený Motor zatím neprožívá bůhví jak povedený ročník. Tým, který se skládal v létě za pochodu, zaujímá v prvoligové tabulce předposlední třinácté místo. Nepříznivé výsledky už stály Radka Bělohlava post hlavního trenéra. Na jeho místo byl povýšen zkušený Jaroslav Jágr. Ani ten už ale nevede Motor do prvoligových bojů. Zkušený trenér odstoupil před středečním zápasem se Šumperkem. Na jeho místo přišel Petr Rosol. Který už v první lize vedl Ústí nad Labem a letošní ročník začal na trenérské lavičce extraligové Vervy Litvínov. Další změnou v českobudějovickém kádru je příchod obrovitého Lukáše Bohunického. Slovenský zadák přichází do jihočeské metropole z Mladé Boleslavi. Tudíž ho čeká v jednom týdnu druhá cesta na kadaňský led, v pondělí tu slavil výhru s Bruslařským klubem.

Statistiky hráčského kádru Českých Budějovic

Brankoviště Motoru stráží dvojice Dominik Halmoši a Hynek Kůdela. Prvně jmenovaný naskočil do 20 zápasů a připsal si 9 výher. Procentuální úspěstnost zákroků má na čísle 91,60%. Hynek Kůdela hájil branku Českých Budějovic v 9 utkáních a zaznamenal při tom dvě výhry. Jedna z nich se zrodila ve středečním utkání proti Šumperským Drakům. Procentuální úspěšnost Hynka Kůdely je 93,41%.

Na prvním místě mezi obránci nalezneme velezkušeného Jiřího Moravce. Hokejista, který přišel z farmy extraligového Liberce, posbíral ve 21 zápasech zatím 8 bodů za 2 branky a 6 přesných nahrávek. Na druhé pozici je Lukáš Chmelíř, který má na svém kontě 5 bodíků za 3 branky a 2 přihrávky. Na třetím místě pomyslné tabulky obránců se nachází čtyřbodový Lukáš Kříž.

Mezi forvardy je nejproduktivnější kapitán Aleš Kotalík. Hráč se zkušenostmi z NHL nasbíral letos zatím 16 kanadských bodů za 8 branek a 8 nahrávek. Je tedy zároveň nejlepším střelcem celého týmu. Na druhé pozici najdeme dalšího zkušeného hokejistu - Petra Šachla, který má na svém kontě 15 bodů (7+8). Třetí místo patří Zdeňku Ondřejovi. Hráč, který působil v loňském ročníku i v Kadani, posbíral v 29 zápasech 14 kanadských bodů (6+8). Nejlepší nahrávačem mezi útočníky a i v celém týmu je mladý Luboš Rob. Syn stejnojmeného otce posbíral zatím 9 asistencí.

Vzájemná střetnutí v letošním ročníku

Oba celky už proti sobě nastoupili dvakrát. Z obou dvou zápasů vyšli vítězně Českobudějovičtí hokejisté. První vázjemné utkání na kadaňském ledě vyhrál Motor 3:5. Odvetu na svém ledě získal poměrem 6:2.

Třetí vzájemný duel, který začíná v sobotu 7. prosince v 17:30, by se dal nazvat soubojem nových trenérů. Na kadaňskou lavičku se vrací jako hlavní trenér Jiří Čelanský a proti němu bude stát Petr Rosol. Přijďte podpořit kadaňský tým a pomoci mu k důležitému vítězství. Pokud se nechystáte na zimní stadion, tak bude připraven onlajn přenos na serveru onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM