Kadaň prohrála s Českými Budějovicemi 0:1 po nájezdech

Jiří Novotný | 07.12.2013 | |

Kadaň prohrála s Českými Budějovicemi 0:1 po nájezdech

Ani návrat trenéra Čelanského kadaňským nepomohl zastavit sérii proher. V úvodní třetině byli domácí lepším týmem, ale na Kúdelu vyzrát nedokázali. Gólu se kadaňské publikum nedočkalo ve druhé, ani ve třetí třetině. A když nerozhodlo prodloužení, přišly na řadu samostatné nájezdy. Domácí neproměnili ani jeden a hostům tak k druhému bodu stačil hned první proměněný nájezd Skuhravého.

 
30.kolo, sobota 7.12.2013
Sportovní klub Kadaň - ČEZ Motor České Budějovice  0:1sn  (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: rozh. náj. Skuhravý. Rozhodčí: Petružálek – Beneš, Krátký. Vyloučení: 2:3 + Skuhravý (CEB) 10 min. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 320. Střely na branku: 34:25. Průběh utkání: 0:0, 0:1.
Sportovní klub Kadaň: Kostúr - Mazanec, Opalek, Stehlík, Prošek, Szakal, Dorovolný, Kopáč – Mainer, Charousek, Ton – Jíra, Gajovský, Lehnert – Crhák, Hanták Chrpa – Novák L., Hammerbauer, Novák J.
ČEZ Motor České Budějovice: Kůdela – Kasík, Kříž, Bohunický, Chmelř, Prokop, Moravec, Pavlíček, Kotaška – Kotalík, Šperger. Ferebauer – Eberle, Šahl, Ondřej – Vaniš, Skuhravý, Bárta- Přibyl, Rob, Knizaev

Komentář k zápasu

Domácí čekala premiéra pod staronovým trenérem Čelanským a na začátku zápasu zatlačila hosty před branku. V první větší šanci se ocitl Prošek, ale Kůdela byl pozorný. Ve 13. minutě se před brankou ocitl Gajovský, ale branku přestřelil. Hosté se do první větší šance dostali minutu před koncem, když Kotalíkova střela prověřila Kostúra. O pár sekund později střílel Bárta, ale Kostúr byl i tentokrát pozorný.

Ve druhé třetině pokračoval tlak domácích, ale bez větších výsledků. Ve 27. minutě ujel po levém křídle Bárta, ale jeho střela skončila nad domácí brankou. O minutu později byl vyloučen Skuhravý na 2 minuty + desetiminutový osobní trest. Domácím se však přesilová hra nepovedla. V polovině třetiny ujel Eberle sám na Kostúra, ale domácí brankář udržel čisté konto. Na druhé straně ujel Chrpa, jeho střela skončila pod brankářem hostí, který včas zalehl. Minutu před koncem zkoušel Chrpa znovu štěstí, ale Kůdelova lapačka byla na svém místě.

Domácí byli i ve třetí třetině aktivnějším celkem. Ve 42. minutě ujel Gajovský, jeho střela skončila na hrudi hostujícího brankáře. Ve 48. minutě střílel z rohu Kniazev, ale domácí brankář byl připraven. Hosté v posledních pěti minutách tlačili na domácí branku, ale branky se nedočkali.

Ani prodloužení nenabídlo mnoho příležitostí. V 61. minutě střílel Chmleíř, jeho střelu vyrazil domácí brankář. Hosté měli více ze hry, ale domácí se dokázali ubránit a na řadu tak přišli samostatné nájezdy. V těch se radovali hosté, díky prvnímu nájezdu Skuhravého, který prostřelil Kostúra mezi betony. A protože Kůdela vychytal všechny tři domácí střelce, připisují si bonusový bod hosté.

Filip De Bolle

Ohlasy trenérů

Jiří Čelanský (SK Kadaň): "Co se týče nasazení a bojovnosti, byli jsme dnes Budějovicím rovnocenným soupeřem. Bez gólů se ale vyhrávat nedá! Dnes to byl z obou stran taktický boj, oba týmy bránily již od středního pásma. Chtěli jsme dnes získat všechny 3 body, máme bohužel jen jeden. Přesto bych chtěl týmu poděkovat za jeho bojovný výkon, na hráčích bylo vidět jak moc chtějí vyhrát."

Radek Bělohlav (České Budějovice): „Věděli jsme, že po posledním utkání tady, bude Kadaň hodně aktivní a první třetinu to tak i bylo, protože my jsme vystřelili asi 3x na branku a prvních asi osm minut jsme byli pod tlakem. Ovšem to jsme vydrželi a potom už jsme moc soupeře do tlaku nepouštěli. Ve druhé třetině vlastně i díky naší přesilovce jsme si udělali pár šancí a řekněme, že jsme tu hru vyrovnali a nejspíš to bylo také o tom, kdo dá ten gól. Oba brankáři dnes chytali výborně a obrany předčily útoky."

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM