Ve středu zajíždíme do havlíčkobrodské Kotliny

Jiří Novotný | 10.12.2013 | |

Ve středu zajíždíme do havlíčkobrodské Kotliny

V minulém kole kadaňští na domácím ledě nestačili na České Budějovice, kterým podlehli 0:1 po samostatných nájezdech. Byla to již sedmá porážka v řadě, navíc podruhé za sebou černožlutí nevstřelili ani jednu branku. Přerušit černou sérii se naši hokejisté pokusí ve středu, kdy nastoupí na ledě Havlíčkova Brodu.„V Brodě to bude také hodně taktická bitva. Bude to o jednom až dvou gólech. Myslím si, že jich moc nepadne,“ předpovídá obránce Jakub Stehlík.

 

Rebelové v letošním ročníku

S pohledem na tabulku mohou být havlíčkobrodští jistě spokojeni. Po rovných třiceti odehraných zápasech jim patří skvělé 4. místo. Na třetí Olomouc ztrácejí sedm bodů, na páté Litoměřice mají komfortní náskok dvanácti bodů. Zatím nejtěžší porážku museli skousnout ve dvanáctém kole, kdy v Mladé Boleslavi prohráli vysoko 6:0. Na tento debakl svěřenci trenéra Mičky odpověděli pětizápasovou sérií bez prohry, kterou přerušila až Kadaň v kole osmnáctém. Rebel pak prohrál ještě následující zápas s Litoměřicemi, ale následně se dokázal vrátit na vítěznou vlnu a byla z toho další šňůra pěti vítězství v řadě. Tu utnula až Mladá Boleslav, které se jako teprve čtvrtému týmu v aktuálním ročníku (po Třebíči, Berounu a Litoměřicím) podařilo dobýt Kotlinu. Rebelové poté dokázali vyhrát na horkém ledě Olomouce i v Českých Budějovicích. Ale v dalším kole dostali tvrdou lekci od Havířova, který si z Vysočiny odvezl 3 body za výhru 4:9 ! Toto zaváhání Havlíčkův Brod napravil v dalším domácím kole, kdy po prodloužení zdolal Třebíč 3:2. Bylo to letos teprve podruhé, kdy na rozuzlení zápasu Rebelů nestačila základní hrací doba. Poprvé se tak stalo hned ve 2. kole v Havířově. Tento zápas skončil také 3:2, ale pro domácí Azet.

Letošní vzájemná střetnutí

První vzájemný duel se hrál v rámci 5. kola v Havlíčkově Brodě. Domácí sice od začátku zápasu diktovali tempo hry, ale do vedení šli kadaňští. V polovině první třetiny se prosadil Chlouba. Jednobrankové vedení udrželi černožlutí hráči jen do začátku druhé třetiny. Ve 22. minutě totiž srovnal Berger. Kadani se celkově druhá perioda gólově nepovedla, neboť jí prohrála 3:0! Druhý branku vstřelil Dvořáček, třetí poté na konci přidal Semerád. Pět minut po začátku třetí třetiny snížil na rozdíl jediné branky kadaňský Hammerbauer. Rebelové své vítězství potvrdili během dvouminutovky na konci třetí třetiny. Prosadili se totiž Rytnauer a Endál. Kadaň si tak z Vysočiny odvezla porážku 5:2

Podruhé se hrálo na začátku listopadu v Kadani. První branka padla až na začátku třetí třetiny. Domácí hokejisté vlétli na Rebely a výsledkem byla branka Kůse, který se trefil přesně pod horní tyčku - 1:0. Druhou branku vsítili domácí hráči těsně před koncem zápasu při powerplay Rebelů. Na konečných 2:0 tak upravil Petr Jíra. Jednoznačným mužem zápasu byl domácí brankář Řehoř, jenž za svá záda nepustil ani jednu z dvaadvaceti střel havlíčkobrodských hokejistů.

Minulé kolo

Havlíčkův Brod v sobotu zamířil na led šumperského Salithu. Rebel se sice zásluhou Drtiny ujal v 16. minutě vedení, ale domácí pouhou vteřinu před úvodní sirénou vyrovnali a ve 24. minutě strhli vedení na svou stranu. O vyrovnání skóre se ve 36. minutě zasloužil Havel. Ovšem v závěru zápasu Draci na na Rebely vyvinuli tlak, ze kterého vytěžili dvě branky. Rebel tak v Šumperku prohrál 4:2.

Kadaň v minulém kole na svém ledě přivítala České Budějovice. Černožlutí v předchozích čtyřech zápasech vstřelil pouhé dvě branky a střelecké trápení si přenesli i do tohoto zápasu. Na gólmana Kůdelu vyslali 35 střel, ale cestu za jeho záda si nenašla ani jedna. Zahanbit se nenechal ani domácí Kostúr, jenž inkasoval až z hole Skuhravého v první sérii samostatných nájezdů. A protože na bývalého kapitána karlovarské Energie nikdo další nenavázal, bonusový bod si za výhru 0:1 po nájezdech odvezl Motor.

Statistické okénko Rebelů

V havlíčkobrodské brance se letos vystřídali již čtyři gólmani. Nejvíce startů (13) má 19letý Daniel Dolejš. Talentový brankář zatím vychytal dvě čistá konta a úspěšnost jeho zásahů činí 92,45 %. Devětkrát se do branky Rebelů postavil 23letý Ondřej Kacetl. Gólman hradeckého Mountfieldu se může pochlubit skvělou úspěšností 95,34%. O jeden start méně má zkušený Filip Šindelář. 34letý gólman má zcela totožnou úspěšnost jako Dolejš, havlíčkobrodskou svatyni hájil v minulém kole v Šumperku. Zatím čtyřikrát dostal důvěru Petr Opršal. 25letý brankář věrný „haškovské“ masce má úspěšnost 91,11%.

Nejproduktivnějším zadákem je Tomáš Kolafa. 29letý obránce, jenž v minulých sezónách oblékal dres rivala z Jihlavy, má na kontě 11 bodů (1+10). O bod méně (2+8) má teprve 20letý Slovák Karol Korím. Urostlý obránce dříve působil v juniorce Pirátů, loni se mihl v Hradci Králové. Třetím do party nejproduktivnějších obránců je 21letý Tomáš Semrád. Ten dosud nasbíral 8 bodů za dvě branky a šest asistencí, vyniká hlavně v tabulce +/-, kde je s +13 nejlepším z celého týmu.

Statistikám forvardů vévodí hned dvojice hráčů. Prvním z nich je 32letý Lukáš Havel. Rodák z Jihlavy, jenž v mládí zkoušel štěstí v zámoří, má na kontě 27 bodů (17+10). Stejný počet bodů (6+21) si letos dokázal připsat o rok mladší Petr Polodna. Toho si jistě mnozí vybaví z působení v Chomutově, kde hrál v letech 2003-2008. Zkušené harcovníky doplňuje 21letý David Dvořáček. Bývalý mládežnický reprezentant se zkušenostmi z Finska má na kontě 18 bodů (6+12)

Zápas

Úvodní buly v havlířkobrodské Kotlině padne ve středu 11.12. v 17:30. Ze zápasu bude připraven textový online přenos na serveru onlajny.cz.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM