Kadaň inkasovala sedm branek a z ledu Rebelů odjíždí s prázdnou

Ondřej Holl | 11.12.2013 | |

Kadaň inkasovala sedm branek a z ledu Rebelů odjíždí s prázdnou

K a d a ň - Po domácí porážce s českobudějovickým Motorem zajížděli kadaňští do havlíčkobrodské Kotliny, kde si chtěli určitě spravit chuť. Po první dvacetiminutovce mohli ještě žlutočerní pomýšlet na bodový zisk, když prohrávali 2:1, ale po pěti havlíčkobrodských brankách ve druhé části se naděje pomalu vytratila. Kadaň tedy stále čeká pod trenérem Jiřím Čelanským na první vítězství. Za posledních osm utkání nastřádala Kadaň pouze dva body. V sobotu s Třebíčí mají žlutočerní šanci na nápravu.

 
31.kolo, středa 11.12.2013
Havlíčkův Brod - Sportovní klub Kadaň  7:3  (2:1, 5:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 3. Stach (Švihálek), 4. Polodna (Maliník, Havel), 21. Polodna (Maliník), 22. Vágner (Stehlík), 24. Rousek (Stach), 27. Stach (Rousek), 28. Havel (Maliník, Polodna.) – 4. Ton (Mainer, Mazanec), 30. Opalek (Raučuk), 54. Mainer (Chlouba, Chrpa). Rozhodčí: Přikryl – Lukš, Novák. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 775. Střely na branku: 42:29. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 7:1, 7:3.
Havlíčkův Brod: Kacetl – Kolafa, Drtina, Semrád, Vágner, Pohl, Korím, Zítka – L. Havel, Polodna, Maliník – Dvořáček, Kadlec, Berger – Švihálek, Stach, Rousek – Chlubna, O. Stehlík, Milfait.
Sportovní klub Kadaň: Kostúr (od 24. Strmeň) – Opalek, Mazanec, Prošek, J. Stehlík, Šulák, Szakál, R. Havel – Ton, Charousek, Mainer – Chrpa, Gajovský, Jíra – Lehnert, Kůs, Račuk – Crhák, Hanták, Hlava – Chlouba.

Komentář k zápasu

Začátek zápasu dobře rozjela domácí družina. Už v průběhu třetí minuty přišlo na její stranu otevření skóre. David Stach se proháčkoval z rohu kluziště až před klec a zápěstní střelou procedil nepřipraveného Kostúra. Uběhlo půl minuty a Rebelové se dostali do dvoubrankového vedení. Nejprve pálil Roman Maliník, jehož střelu hostující brankář vyrazil do mezikruží. Odtud bleskově zamířil bystrý Petr Polodna, který svou rychlou ránou překonal natahujícího se maskovaného muže.
Domácí hokejisté pak trochu polevili, z čehož začala Kadaň postupně těžit. V čase 3:49 už na světelné tabuli zářil stav 2:1. Mainerovu ránu z levého kruhu vyrazil Kacetl před sebe a důrazný Karel Ton neměl sebemenší problém doklepnout touš do sítě. Kadaň se po kontaktní brance dostala do výrazného tlaku a dá se říci, že během druhé poloviny první třetiny udávala tempo hry. Gólovou radost jí však zodpovědná hra nepřinesla.

Havlíčkobrodští hokejisté se začali prosazovat až ve druhém dějství. Patnáct vteřin od zahájení prostřední části si Rebelové opět vydobyli dvougólový náskok. Ihned po buly se kotouč dostal na čepel Petra Polodny, jenž z oblasti levého kruhu zamířil přesně ke vzdálené tyčce.
Úvod druhé třetiny domácím vyšel skvěle. Krátce po Polodnově brance se Rebelové radovali znovu. Tentokrát zásluhou Martina Vágnera, který byl sice v sevření obránce, ale i přesto dokázal vystřelit. Kotouč se zamotal do brankářovy výstroje a spadl za brankovou lajnu.
Během 24. minuty už Rebelové vedli 5:1. O fanoušky vyvolávaného „bůra“ se postaral Tomáš Rousek. Ten dostal přihrávku od Davida Stacha a z první ji napálil skrz chumel mezi Kostúrovy betony. Tím vyhnal brankáře Kostúra na střídačku.
Místo Kostúra se do Klece postavil Jan Strmeň, který zanedlouho lovil další kotouč z branky hostí. David Stach, nahrávající na předchozí branku, byl zanedlouho autorem dalšího gólu domácího celku. Šikovný bruslař se po levé straně dostal do útočné třetiny, kde z hranice levého kruhu napálil kotouč přesně ke vzdálené tyčce.
Krásnou gólovou akci pak předvedl ve 28. minutě Lukáš Havel, který se prosadil do samostatného úniku a tváří v tvář brankáři zakončil přesně mezi betony.

Kadaň vystrčila růžky až krátce před polovinou utkání. Domácí tým hrál sice přesilovku, ale jako početní výhoda to z jeho strany vůbec nevypadalo. Potvrdila to branka v jeho síti. Obraně Rebelů se totiž utrhl sprintující Daniel Opalek, jenž předvedl parádní bekhendový blafák zakončený nad Kacetlovo rameno.
SK Kadaň trochu tlačila i v posledním dějství, když měla několik dost nebezpečných šancí. Domácí obrana však měla dost hokejového štěstí, ke kterému se přidala i Kacetlova skvělá bystrost. Severočeši svůj dobrý důraz přece jenom přetavili v branku. Roman Chlouba nahodil puk z rohu kluziště před kasu, kde se nachomýtl Petr Mainer a doslova zametl černou pryž za přesouvajícího se domácího brankáře.
Po této brance už zbývalo do konce zápasu zhruba šest minut, během nichž už k žádnému dramatu nedošlo. Tříbodový zisk tak náležel havlíčkobrodským Rebelům.

Luboš Vácha

Ohlasy trenérů

Richard Cachnín (HC Rebel Havlíčkův Brod): Do zápasu jsme nastoupili velice dobře. První dvě tři minuty se vařil led v soupeřově třetině. Dali jsme dva góly a po tajmu hostů jsme hráče upozorňovali, že zápas trvá ještě padesát osm minut. Nedali jsme si říci a po první třetině jsme byli rádi, že jsme vedli o gól, protože hosté si vytvořili dvě stoprocentní šance, které nedali. Začátek druhé třetiny bych přirovnal k našemu utkání s Havířovem, akorát v obráceném pohledu. Dali jsme rychlý gól, pak další. Myslím, že góly padaly pěkné a po krásných akcích. Plně jsme ovládli led a třetí třetina se pak už jen dohrávala. My jsme hráče upozorňovali na to, že hosté do nás zkusí víc chodit, dohrávat souboje, ale pohlídali jsme si to a slavíme naprosto zasloužené vítězství. Nás ještě čekají na závěr prosince tři těžká utkání, takže se teď soustředíme na sobotní zápas v Litoměřicích.

Karel Soudek (SK Kadaň): Zápas jsme nezačali dobře. Dostali jsme hned v prvních minutách dvě branky. Ještě jsme ale stačili zkorigovat na 2:1 v té první třetině. Ve druhé třetině nás ale potkala stejná věc a znovu jsme za necelé dvě minuty dostali dvě branky. Myslím si, že tyto vstupy rozhodly o dnešním utkání.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM