Prolomí Kadaň smolnou sérii na havířovském ledě?

Marcel Holl | 17.12.2013 | |

Prolomí Kadaň smolnou sérii na havířovském ledě?

K a d a ň - Na Kadaň čeká další ligové kolo. Od posledního zápasu v Šumperku ho dělí necelých 48 hodin. Tudíž nepříliš dlouhá pauza. „Tam se vždycky hraje těžce, protože tam mají dobré diváky. My tam ale jedeme urvat každý bod. Každý bod tam odtud pro nás bude cenný,“ toto předpovídal Petr Mainer po sobotním zápase. Minimálně jeden bodík si kadanští do tabulky už započítali, neboť v Šumperku prohráli 2:1 po samostatných nájzdech. Přidá Kadaň nějaký další bod do prvoligové tabulky?

 

VS.

Porovnání obou celků
1. - 33. kolo
7. Umístění 13.
91:92 Skóre 70:101
50 Body 36
9:4 (Havlíčkův Brod) Nejvyšší výhra 5:1 (Most)
7:0 (Olomouc a Ústí n/L) Nejvyšší prohra 7:3 (Havlíčkův Brod)
Martin Jakúbek (8+11) Nejproduktivnější hráč Jiří Charousek (13+12)
David Klimša - 10 Nejlepší střelec Jiří Charousek - 13
Jaroslav Koma - 51 TM Nejtrestanější hráč Jakub Stehlík - 57 TM
Lukáš Daneček - 91,32 %
Peter Hamerlík - 94,12 %
Petr Matoušek - 90,43 %
Úspěšnost brankářů celkem Matúš Kostúr - 93,74 %
Milan Řehoř - 93,33 %
Jan Strmeň - 91,58 %

Havířov v letošním ročníku

AZet je v letošním ročníku nováčkem a nevede si vůbec zle, ba naopak. Po pondělním kole mu patří skvělé sedmé místo s osmibodovým náskokem na osmý Šumperk. Havířovu si drží úspěšnost sérii od poloviny listopadu. Od 16.11. prohráli svěřenci trenéra Jana Danečka pouze dvakrát! První porážka v tomto období přišla na konci listopadu v Jihlavě (4:2) a druhá v pondělním kole na ledě Ústí (7:0). Zajímavostí je, že za Kadaň se trápí od stéjného kola, od kterého Havířov vítězí.

Statistické okénko

V havířovském brankovišti se za 33 kol prostřídali tři brankáři. Do nejvíce zápasů nastoupil Lukáš Daneček, tedy syn hlavního trenéra. Brankář přezdívaný "Steve" nastoupil do 27 zápasů a drží si úspěšnost na čísle 91,29%. Už čísla napovídají, že je jasnou jedničkou svého celku. Druhým brankářem, co do počtu zápasů, je Petr Matoušek. Tento mladý brankář nastoupil do devíti zápasů a jeho úspěstnost zásahů je 90,43%. Do dvou zápasů v havířovské dresu naskočil také slovenský brankář Peter Hamerlík, který patří Třinci a v Havířově se rozchytával po zranění.

Nejproduktivnějším zadákem Azetu je Jaroslav Koma, hráč s extraligovými zkušenostmi, které právě v Havířově využívá. Za 26 zápasů posbíral 13 bodů (3+10). Na druhém místě pomyslné tabulky mezi beky je Jan Klimíček, který má na svém kontě 10 bodů. Třetí příčka je dělená na dvé poloviny, jelikož Lubomír Vosátko a David Roupec posbírali devět kanadských bodíků.

Mezi útočníky vládne s 19 body Martin Jakúbek. Tato cifra mu zaručuje i vedoucí pozici v bodování celého celku. Druhý je Jan Maruna. Ten má na svém kontě 18 bodů (9+9). Třetí příčka je opět dělená na dvě části. Se šestnácti body se na ní nacházejí Jakub Šlahař a Jan Daneček. Nejlepším střelcem Havířova je David Klimša se deseti vstřelenými brankami.

Vzájemná střetnutí v letošní sezóně

Oba soupeři se už proti sobě nastoupili dvakrát a úspěšnější je zatím Kadaň, která oba duely vyhrála. Na havířovském ledě zvítězila těsně 1:2 a v domácí odvetě svého soupeře porazila 4:2. Výhra v prvním utkání přišla v podobné sitauci v jaké je Kadaň nyní, akorát na začátku sezóny to ještě nemělo tak dlouhého trvání, jako to má nyní.

K zápasu...

Jak si celky Jiřího Čelanského a Jana Danečka povedou ve středčním třetím vzájemném duelu této sezóny můžete sledovat přímo ze zimního stadionu v Havířově, a nebo přes tradiční online přenos, o který se postará havířovská redakce. Utkání je na programu ve středu 18.12. od 18 hodin.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM