Jiří Čelanský v Kadani na vlastní žádost končí, mužstvo přebírá Miroslav Buchal

Tisková zpráva | 18.12.2013 | |

Jiří Čelanský v Kadani na vlastní žádost končí, mužstvo přebírá Miroslav Buchal

K a d a ň - Začátkem prosince se vrátil na post hlavního kouče Kadaně poté, co byl odvolán od extraligového týmu Pirátů, nyní se trenér Jiří Čelanský dohodl s vedením Sportovního klubu na rozvázání spolupráce. Tento krok inicioval sám pětatřicetiletý rodák z Havlíčkova Brodu, který s největší pravděpodobností dostal nabídku z nejvyšší soutěže. Jeho nástupcem ve funkci hlavního kouče se stává Miroslav Buchal.

 

Účet Jiřího Čelanského v pozici hlavního kouče Kadaně se tak zastaví na osmatřiceti zápasech. V aktuálním ročníku vedl mužstvo do bitev proti českobudějovickému Motoru, Havlíčkovu Brodu, Třebíči a Šumperku.

Tým vyznávající černožluté barvy získal z těchto zápasů dva body a nepodařilo se mu přerušit sérii porážek. Ta nyní čítá deset po sobě jdoucích nezdarů. O ukončení nepříjemné šňůry se momentálně třináctý tým prvoligové tabulky bude snažit pod Miroslavem Buchalem.

Ten v dobách aktivní kariéry nastupoval v zadních řadách a v letech 1987 až 1992 nastupoval v sousedním Chomutově, v jehož dresu vstřelil tři góly v mistrovských zápasech. Kromě toho působil také v defenzivě Kadaně či Klášterce nad Ohří.

Trenérskou dráhu započal u mládežnických celků v Chomutově, kde v sezóně 2007/2008 dovedl dorostenecký tým zpět do nejvyšší soutěže. Stejný ročník pak po odchodu Vladimíra Kýhose dokončoval jako asistent Martina Pešouta u prvoligového seniorského celku.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM