Karel Hromas: Na baráž nekoukáme, v pondělí chceme vyhrát!

Jiří Novotný, Dominik Šebek | 02.02.2014 | |

Karel Hromas: Na baráž nekoukáme, v pondělí chceme vyhrát!

K a d a ň - V rámci 46. kola do Kadaně zajížděl Šumperk. Domácí dlouho nemohli najít recept na gólmana Štůralu, ale ve 36. minutě otevřel skóre parádní trefou Karel Hromas a kadaňské publikum se poté dočkalo ještě dalších čtyřech branek. Kadaň díky tomuto cennému vítězství v tabulce poskočila zpět na 12. místo, na předposlední pozici se propadl Beroun.

 

V tabulce desátí Draci stále živí naděje na postup do vyřazovacích bojů, a tak se jeli do Kadaně porvat o vítězství. Za domácí celek opět po delší době nastoupili mladé komety Ondřej Kaše s Davidem Kämpfem, jež ve druhém útoku doplnil Karel Hromas. A právě tato útočná formace našla recept na dlouho nepřekonatelného Štůralu, jenž ve 36. minutě zápasu kapituloval po dělovce Hromase. Salith dostal před koncem druhé periody tvrdý direkt; o minutu později přidal druhý gól Petr Jíra a za další dvě minuty zvyšoval již na 3:0 Karel Ton. Šumperk se ve třetí třetině snažil pohnout s nepříznivým výsledkem, ale všechny jeho pokusy končily na zdi jménem Jan Strmeň. Dlouhán v kadaňské brance chytal skvěle, mnohokrát svůj tým podržel. Poradil si se všemi z třiceti šumperských střel a připsal si tak první čisté konto v letošním ročníku. Kadaň byla i v závěru zápasu nadále při chuti. V 56. minutě překonal šumperského gólmana Jakub Novák, v samém závěru utkání na konečných 5:0 upravil mazáckou kličkou Ondřej Kaše. „Určitě dobrý. Vyhráli jsme 5:0, máme 3 body, takže zápas hodnotím jedině pozitivně,“ pochvaloval si Karel Hromas.

Kadaňští svatyni Salithu dlouho marně dobývali. Hromasův gól ve 36. minutě ovšem odšpuntoval kanonádu, po které ještě do konce druhého dějiství skončily za zády Štůraly tři kadaňské pokusy. „ Kašoun (Ondřej Kaše - pozn.red) to tam výborně udělal na manťáku. Byli tam na něj dva, tři hráči, on se krásně uvolnil a jenom mi to přiťukl. Já jsem si říkal, že to nebudu nijak řešit, akorát to vystřelím někam nahoru - a vyšlo to. Trefil jsem to, ale bylo to i se štěstím. To je ale jedno, hlavně, že to tam spadlo,“ oddechl si střelec vítězného gólu, na který mu nahráli mladí Piráti Kaše s Kämpfem.

Karel Hromas sice věkem nepatří mezi nejstarší hráče na kadaňské soupisce, ovšem v počtu startů v ELH nemá s vyjímkou Romana Proška v našem týmu konkurenci. Další extraligou čárku si odškrtnul v pátek, kdy v pirátském dresu nastoupil do duelu s Třincem. Jaké jsou podle ostříleného forvarda rozdíly ve hře mezi extraligou a první ligou? „ Tak je tam trošku rozdíl. V extralize je víc propracovaný systém, tady to je spíš takový ulítaný. Občas je tam (v první lize) nechci říct úplně chaos, ale v té extralize mají prostě vymakanější herní systém. Že by tam byl ale nějaký velký rozdíl v rychlosti, to si nemyslím. Myslím si, že mezi první ligou a extraligou není zas až tak nějaký ohromný rozdíl,“ tvrdí útočník s bohatými zkušenostmi z pražské Sparty. „ Ty přední týmy, co hrají nahoře, by v pohodě mohly hrát spodek extraligy,“ všímá si hráč, jenž byl před deseti lety draftován týmem Chicago Blackhawks.

Další domácí zápas je na programu již v pondělí, kdy se na dlouhou cestu do Kadaně vypraví Havířov. „ Oni sezónu neměli nic moc, ale začali hrát dobře a jsou vysoko. My chceme vyhrát, potřebujeme body jako sůl a nechceme koukat na nějakou baráž. Ještě tam je pořád nějaká teoretická šance na play-off a my do toho zápasu půjdeme s tím, aby jsme vyhráli. Nebude to jednoduchý, ale doufám, že vyhrajeme,“ uzavřel Karel Hromas.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM