Přivezeme body z Vysočiny?

Jiří Novotný | 09.02.2014 | |

Přivezeme body z Vysočiny?

K a d a ň - V sobotu naši hokejisté zvládli důležitý domácí zápas s berounskými Medvědy, kteří si z Kadaně odvezli porážku 5:0. Na toto vítězsví se kadaňští pokusí navázat v pondělí, kdy se v rámci 50. kola představí na ledě Dukly Jihlava. Dukla se drží na 3. příčce tabulky se čtyřbodovým náskokem na Havlíčkův Brod, na druhou Olomouc ztrácí již 11 bodů.

 

HC Dukla Jihlava

Založeno: 1956
Stadion: Horácký zimní stadion (kapacita 7500 diváků)
Webové stránky klubu: hcdukla.cz
Umístění v poslední sezóně: 6. místo po základní části
Trenér: Petr Vlk
Aktuální forma (posledních 10 zápasů): 4-0-0-6

Sestava z posledního utkání: Sáblík – Mocek, Dobrovolný, Kolda, Urbanec, Čáp, Tobola, Půža, Štebih – Březina, Jícha, Pěška, Přidal, Střecha, Haluza, Kuřítko, Mikeš, Seman, Prokš, Štěpánek, Malec
___________________________________________________________________

Dukla měla povedený vstup do sezóny. Čtyřzápasovou sérii výher utnula až Mladá Boleslav. Po úvodní porážce se celek z Vysočiny trochu zadrhl, po prodloužení prohrál v Českých Budějovicích a doma nestačil na rivala z Havlíčkova Brodu. Zaváhání s Rebely ovšem jihlavší odčinili osmizápasovou šňůrou výher, která trochu nečekaně skončila v ústecké Zlatopramen aréně. Na prohru s tápajícím Slovanem dala Dukla zapomenout v následujícím kole, kdy si na svém ledě podala Mladou Boleslav. Další série proher, tentokráte třízapasová, začala prohrou s Rebely, po které následovala porážka s Třebíčí a se Šumperkem. Od poloviny listopadu až do konce roku však Jihlava až na očekávanou porážku na ledě Bruslařského klubu nezaváhala ani jednou. Pro srovnání Kadaň v půlce listopadu započala dlouhou sérii proher, jež ji z pozic zajišťující play-off sesadila na chvost tabulky.

Od Nového roku ovšem ve výsledcích zápasů Jihlavy začínají převládat červená čísla. Dukla sice v úvodním lednovém zápase zdemolovala Šumperk, ale následně musela strpět porážku v Kadani, Berouně a Havířově, odkud si odvezla debakl 7:1. V posledních pěti kolech Dukla dvakrát vyhrála a třikrát podlehla. Nejprve zvítězila na ledě druhé Olomouce 0:2, poté na svém ledě přenechala všechny body Motoru - 2:3, ovládla derby s havlíčkobrodskými Rebely poměrem 3:5, doma nedokázala vstřelit ani jednu branku Třebíči - 0:3. V minulém kole jihlavší zajížděli na led Šumperka. Omlazená sestava, ve které chyběla řada hráčů základního kádru, podlehla Salithu vysoko 6:2. Branky Jihlavy vstřelili Štěpánek s Tobolou.

Na postu brankáře trenér Vlk nejvíce spoléhá na Davida Ritticha, jenž v letošní sezóně nastoupil již do 38 zápasů. Úspěšnost 21letého brankáře činí 92,49%. Třináctkrát letos naskočil matador Lukáš Sáblík, jenž několik sezón kryl záda Lukáši Mensatorovi v Karlových Varech a jednou se postavil také do kadaňské branky. Sáblík má úspěšnost zásahů necelých 90%.

Nejproduktivnějším hráčem Dukly je 32letý forvard Tomáš Čachostký. Ten letos prožívá skvělou sezónu, neboť má na kontě již 65 bodů (18+47). Následuje Adam Zeman, jenž se může pochlubit 39 body (28+11). Stejný počet bodů má také Radek Hubáček (15+24). Produktivitě zadáků vévodí Jiří Dobrovolný (2+12), obránce se zkušenostmi z extraligy i druhé nejvyšší finské soutěže. Následuje třináctibodové duo Čáp-Kaláb.

Slavná historie Jihlavy

Dukla Jihlava, to je v tuzemském hokeji pojem. Armádní klub, který si do svého kádru vybíral ty nejlepší z hokejových branců, byl také významným dodavatelem reprezentace. V jejím dresu nastupovaly legendy československého hokeje. V obodobí 1966-72 Jihlava šestkrát v řadě opanovala nejvyšší československou soutěž. Čtyřikrát v řadě vyhrála i mezi léty 1981-1985. Po revoluci Dukla začala ustupovat ze slávy, přesto se ještě v roce 1991 naposledy stala československým mistrem. Celkem Dukla československou ligu vyhrála dvanáctkrát.

Jan Hammerbauer si na Duklu věří

Černožlutí sice na Vysočinu necestují v roli favorita, což lze lehce zjistit při pohledu na tabulku, ale kadaňští se svého soupeře nebojí, což potvrzují slova Honzy Hammerbauera: „Tak jedeme do Jihlavy. Určitě těžký zápas. Minule jsme tam docela vysoko prohráli. Jedeme tam pro tři body. Zlepšit výkon než posledně,“ hlásí mladý forvard. „Těžké utkání, musíme se na něj připravit a chtěli bychom tam uspět,“ doplňuje trenér Miroslav Buchal. Zápas začíná v pondělí v 17:30, jeho vývoj můžete sledovat na serveru onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM