Kadaňský odchovanec Ondřej Kaše byl draftován do NHL, v sedmém kole si jej vybral Anaheim

Marcel Holl | 29.06.2014 | |

Kadaňský odchovanec Ondřej Kaše byl draftován do NHL, v sedmém kole si jej vybral Anaheim

V letošním draftu mladých hokejistů do kanadsko-americké NHL se dostalo i na hráče, který se prvním hokejovým krůčkům naučil na kadaňském zimním stadionu. Z celkové 205. pozice byl draftován útočník ONDŘEJ KAŠE, který tak v zámoří patří celku vítězů Stanley Cupu z roku 2007.

 

V odhadech Centrálního úřadu pro skauting figuroval Ondřej Kaše už před loňských draftem. Spolu s ním tam byl i jeho parťák David Kämpf, avšak loni to v hale New Jersey nevyšlo. Před letošním draftem, který se uskutečnil ve Philadelphii, doplnil dvojici ještě Radek Veselý. Nejlépe si ale v odhadech vedl právě Ondra Kaše, který se mezi hráči v poli, kteří působí v Evropě vyšplhal na osmé místo, což dávalo tušit, že by letošní draft mohl být z Ondrova pohledu úspěšný.

To se také potvrdilo, i když až v posledním sedmém kole. Ve své páté volbě v letošním draftu ukázali na osmnáctiletého forvarda zástupci Anaheimu Ducks, tedy vítězů Stanley Cupu z roku 2007.

Ondřej Kaše tím, že byl draftován, navázal na dalšího kadaňského odchovance - Františka Lukeše. Akutálně hráč extraligového Litvínova byl draftován v roce 2001 v osmém kole (243.celkově) Phoenixem.

Takhle přivítal Anaheim Ondřeje Kašeho na svém facebooku a twitteru.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM