Kadaň zajíždí na horký led nováčka první ligy z Prostějova

Marcel Holl | 26.09.2014 | |

Kadaň zajíždí na horký led nováčka první ligy z Prostějova

Po středeční domácí výhře s Českými Budějovicemi čeká na kadaňské hokejisty další těžká překážka. Svěřenci trenéra Becka se vydají na led prvoligového nováčka z Prostějova. Jestřábi v uplynulém kole porazili Kladno. I tak jsou ale momentálně na předposlední 13. příčce. Utkání startuje na ledě Jestřábů v sobotu v 17:00 hodin!

 

LHK Jestřábi Prostějov

Málokdo čekal, že by se Jestřábi mohli radovat z prvních domácích bodů ve čtvrtém domácím zápase sezóny. Už vůbec se to nepředpokládalo proti Kladnu. Ve středu se ale v Prostějově zrodila senzace. Jestřábi od druhé třetiny začali bořit rozehrávku soupeře a tím přebírat iniciativu v zápase. Nakonec prostějovští zvládli dotáhnout dvoubrankové manko z první třetiny a větší touhou po vítězství pak uspět i v nájezdech.

Sestava Prostějova: Šimboch – Vosátko, Kolibár, Jedlička, Malý, Roupec, Korím – Luňák, Černý, Stejskal – Sršeň, Kajaba, Belay – Indra, Duba, Kučera – Venkrbec, Medek, Kubica – Poulíček.

poř. tým Z V VP PP P Skóre Bodů
11. Kadaň 5 2 0 1 2 16:17 7
13. Jestřábi Prostějov 6 1 1 0 4 10:18 5

Před novým ročníkem přišlo do postupového jestřábího kádru několik nových hráčů. Nově dres Prostějova oblékají obránci Skřivánek, Roupec, Vosátko a Malý. Do útoku přivedlo prostějovské vedení Indru, Belaye, Stejskala, Kajabu a Kovaříka. V brankovišti hodlá nový trenér Sršeň sázet na Juraje Šimbocha, který působil loňský rok v Berouně.

Statistické okénko

LHK Jestřábi Prostějov - SK Kadaň
René Kajaba (3+0), Marek Indra (0+3), David Roupec (1+2)Nejproduktivnější hráč Roman Chlouba (3+2)
René Kajaba - 3 gólyNejlepší střelec Roman Chlouba a Jakub Novák – 3 góly
Mare k Indra – 3 asistenceNejlepší nahrávač Jakub Trefný,Aleš Pavlas a Karel Ton - 3 asistence
David Roupec (1+2)Neproduktivnější obránce Aleš Pavlas a Jakub Trefný (0+3)
Lubomír Vosátku, Marek Sršeň, Marek Indra – 8 trestných minutNejtrestanější hráč Jakub Trefný – 10 trestných minut

O zápase...

Utkání sedmého kola se odehraje na prostějovském zimním stadionu a bude mít menší perličku. Kapitán Prostějova Lukáš Duba je pamětníkem posledního vzájemného střetnutí. V sezóně 2007/2008 ale oblékal dres Kadaně. Domácí budou chtít navázat na překvapivou výhru nad Kladnem. Kadaňští hokejisté zase budou chtít zopakovat výhru z domácího hájemství. Pokud se nevydáte podpořit černožluté bojovníky v boji o důležité tři bodíky do prvoligové tabulky, tak pro vás bude připraven tradiční textový online přenos. Úvodní bule padne na led v sobotu 27.září v 17:00!

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM