Je tu dohrávka prvního kola. Do Kadaně přijedou Piráti z Chomutova

Marcel Holl | 05.10.2014 | |

Je tu dohrávka prvního kola. Do Kadaně přijedou Piráti z Chomutova

K a d a ň - Dva dny po ubojované výhře nad Třebíčí čeká na svěřence trenéra Becka další silný soupeř. Tentokrát se Sportovnímu klubu postaví do cesty celek chomutovských Pirátů. Dohrávané utkání prvního kola první hokejové ligy startuje na kadaňském zimním stadionu v již tradičních 17 hodin a 30 minut! Přijďte podpořit domácí bojovníky!

 

Piráti Chomutov

V sobotním desátém kole hostili chomutovští hokejisté hráče ze Šumperka. Úvodní třetina byla v režii Pirátů. Šumperští hosté se do zápasu dostali ve druhé části, ve které dokázali dotáhnout dvoubrankovou ztrátu. Chomutovští ale nepřipustili první domácí prohru v ročníku a díky trefám Gajovského a Růžičky ve třetí třetině dokázali zvítězit 5:3.

Sestava Chomutova: Kopřiva – Drtina, Rýgl, Scalzo, Rutta, Skinner, Koma, Šulák – Hovorka, Růžička, Šagát – Kaše D., Dušek, Moore – Hřebejk, Gajovský, McGregor – Sikora, Kämpf, Kaše O.

poř. tým Z V VP PP P skóre B
4. Chomutov 9 5 1 1 2 26:18 18
6. Kadaň 9 5 0 2 2 27:25 17

Pirátské vedení sáhlo po loňské zpackané sezóně k mnoha změnám. Na lavičku se postavila dvojice Břetislav Kopřiva - Aleš Totter. Jedničkou v brankovišti je jmenovec hlavního kouče Miroslav Kopřiva. Obrané řady vyztužili například zkušení Drtina s Rýglem či zámořské posily Mario Scalzo a Brett Skinner. V útoku Pirátů nastupují odchovanci kadaňského hokeje bratři David a Ondřej Kašovi. Dále pak například Marek Hovorka, Bryan McGregor či Greg Moore. Z týmu odešla celá řada hokejistů. Mezi nimi třeba brankáři Kostúr s Růžičkou, obránci Malec s Lojkem či forvardi Balej, Bartečko a Svoboda. Pirátský dres neobléká ani kanonýr David Hruška, jenž se rozhodl pro působení v Karlových Varech.

Statistické okénko

SK Kadaň - Piráti Chomutov
Karel Ton (2+8)Nejproduktivnější hráč Antonín Dušek (3+5)
Roman Chlouba – 4 góly Nejlepší střelec A. Dušek, B. McGregor, M. Hovorka - 3 góly
Karel Ton – 8 asistencíNejlepší nahrávač Antonín Dušek, Vladimír Růžička - 5 asistencí
Aleš Pavlas (0+4)Neproduktivnější obránceJiří Drtina (1+4)

O utkání...

Utkání bude pro celou řadu hráčů specifické, neboť spousta z nich oblékala povětšinou pirátský trikot. „Na zápase se těším a speciální to asi bude pro všechny, jelikož jsme všichni hráli v Chomutově,“ potvrzuje vytáhlý forvard Kadaně Marek Račuk. Útočníkova slova potvrzuje i trenér Jaroslav Beck. „Těším se na to jako na každý jiný zápas, akorát tentokrát to bude mít pikantní příchuť. Není to otázka toho zda stojí zeměkoule na tom, jestliže porazíme Chomutov ale má to tu pikantní příchuť. Zápas jistě bude mít oproti jiným zápasům větší náboj a já věřím, že to bude dobrý zápas.“. Ano, zápas bude mít náboj, jelikož oba celky mohou hodně získat v případě tříbodového zisku. Kadaň se může posunout na stříbrnou příčku a Piráti dokonce vystrnadit na pozici lídra tabulky Třebíč. Proto nezůstávejte doma a přijďte podpořit kadaňské hokejisty!

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM