Akční podívaná nenašla vítěze

Míša Sládková, Martin Gahler | 31.01.2005 | |



Kadaň na svém ledě hostila Mladou Boleslav. První dvacetiminutovka byla z obou stran poměrně vyrovnaná, snad s malou převahou domácích. Druhé dějství však bylo v režii hostí. Pouze ti dokázali rozvlnit síť za brankářovými zády a strhnout vedení na svou stranu. V závěrečné třetině se hráči do boje pustili hokejkami i pěstmi a tresty se rozdělovaly jako na běžícím pásu. Atmosféru ještě gradoval stav 3:3, který na světelné tabuli svítil i po šedesáti pěti minutách. Utkání tedy skončilo nerozhodně 3:3.

 
46.kolo, pondělí 31.1.2005
Sportovní klub Kadaň - BK Mladá Boleslav  3:3p  (2:1, 0:2, 1:0 - 0:0)
Branky: 3.Klaus (Žák), 10,Hlusička, 56.Pech (Kajer, Pospíšil) - 6.Nedorost (Lukáš Krupka), 32.Ondřej (Morava, Kvetan), 39.Havel (Derner, Kivoň). Vyloučení: 6:5, navíc Stavenský (KAD) 5 + OK za hrubost, Martin Krupka (MBL) 5 + OK za bodnutí špičkou hole.. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 320. Střely na branku: 37:37. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3.
Sportovní klub Kadaň: Hübl - Pospíšil, Hlavatý, Špelda, Klaus, Meňhart, Vobořil, Pelán Polák, Kajer, Pech, Stavenský, Hlusička, Defler, Žák, Jabrocký, Postl, Polanský, Kuchler, Kreuzman.
BK Mladá Boleslav: Mensator - Morava, Kvetan, Toužimský, Drtina, Kivoň, Derner, Brincko, Kameš, Hradecký, Kadlec, Říha, Ondřej, Nouza, Metlička, Oliverius, Havel, Krupka M., Nedorost, Krpka L., Holý.

Komentář k zápasu

Vyrovnaná hra s mírnou převahou domácích

Do první akce se dostali kadaňští hráči v druhé minutě. O šedesát vteřin později prošel dvířky trestné lavice první hráč. Boleslavský Morava opustil na dvě minuty svůj tým za nedovolené bránění. Ihned po vhození puku mezi hráče se kadaňské přesilovkové komando rozmístilo po celém obranném pásmu soupeře a počalo svou akci. Žák na sebe dobře upoutal Mensatorovu pozornost a ten se již nestačil přesunout, když kadaňský útočník našel před bránou volného Klause. Domácí obránce neměl příliš práce s dopravením puku do odkryté brány. Kadaň se tedy ujala vedení 1:0.

Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. Běžela šestá minuta a bylo vteřinku po navrácení domácího Hlavatého, který si odseděl trest za podražení. Nedorost projel pásmem bez větších problémů. Zastavil se až před Hüblem. Ten byl proti jeho střele mezi betony bezmocný. Boleslav vyrovnala na 1:1. Oba týmy vstřelené branky povzbudily. Větší převahu však měla Kadaň. Že se bude brzy měnit stav předznamenal v osmé minutě Pech. Prokličkoval se až před branku, kde přihrávkou hledal někoho ze svých kolegů v černožlutém. Ke štěstí hostí tam nikdo takový nebyl. V 10. minutě ale již ruce nad hlavu domácí tým zvedal. Hlusička vystřelil na Mensatora zblízka. Hostující muž s maskou se snažil střelu udržet, ale i přes snahu puk nakonec pomalým tempem doputovala ze jeho záda. Domácí zvýšili na 2:1.

V následujících chvílích bylo poměrně horko před domácím strážcem svatyně. Metlička přebruslil celé kluziště, obehrál obránce a šinul si to na osamoceného Hübla. Kadaňský brankář si na jeho počínající akci vyjel a kotouč zavčas přiklopil lapačkou na ledě. Hbitou lapačku vzápětí předvedl jeho protějšek. Stavenský se dostal do útočného pásma. Jeho střela z dálky však svůj cíl nenašla a hra se opět přesunula na druhou stranu. Před Hüblem během chvilky vznikl „chumel“, ze kterého lítaly puky ve svižném tempu. Ani jedna z dorážek červené světlo nerozsvítila, Boleslavští domácího gólmana nepřelstili. V 15. minutě ještě vystřelil Kadlec, ale jeho střela rozezvučela pouze plexisklo. Zbytek první dvacetiminutovky se odehrál vyrovnaně na obou stranách.

Branky pouze v kadaňské svatyni

Vývoj druhého dějství se dal předvídat už z 22. minuty. Nejprve vypálil svou dělovku Drtina od modré, k jeho nelibosti ji zchladila Hüblova lapačka. V následujícím okamžiku si musel domácí brankář poradit s další střelou, kterou se štěstím vytěsnil nad klec. Další vyrážka mířila nad jeho masku a všichni hráči se shromáždili před brankou, ani z této akce gól nepadl. Po domácí chybě v obraně se na Hübla rozjel našlápnutý Martin Krupka, ale branku netrefil. Ke slovu se domácí dostali až ve 25. minutě, kdy kadaňský útočník vyzkoušel pozornost Mensatora střelou z dálky přes zakrytý výhled. Nenápadná střela našla místo na hrudi boleslavského muže s maskou.

I v dalších minutách byla na ledě vidět převážně domácí pětka. Po rozehrávce Stavenského s Derflerem vystřelil Klaus, tradičně od modré. Evidentně se přitvrdilo, začaly se dohrávat osobní souboje. Ve 29. minutě dostal přesnou přihrávku Žák. Okamžitě se otočil a nechal za sebou svého boleslavského strážce. Vzápětí na Mensatora vypustil velmi tvrdou střelu, ale mířil nepřesně.

Boleslav se rozhodla přesilové hry využívat. Svůj cíl plnila i dvě minuty po půli utkání. Morava s Nouzou si vyměnili puk a finální přihrávka mířila na Ondřeje, který poměrně z dálky našel skulinku mezi Hüblovými betony. Stav byl srovnán na 2:2. Po tomto gólu se nebezpečně blýskalo před oběma brankami. Že tuto třetinu na vstřelené góly vyhrají hosté rozhodl v 39. minutě Havel. Opět z větší vzdálenosti svižně vystřelil a nejspíše po nešťastné teči domácího hráče se rozvlnila síť za Hüblovými zády. Boleslav zvrátila stav na svou stranu, vedla 3:2. Pro domácí by byla nejlepší rychlá odpověď. Šance na ni byly, ale Mensator domácím příliš prostoru ke skórování nedal.

Kadaň vítězem na branky i v pěstních soubojích

Tři minuty po zahájení závěrečné třetiny betony vyrážel Mensator střelu Jabrockého. Na tuto akci přišla okamžitá odpověď, ale i s dorážkou si Hübl poradil. Co chvíli se hra přesouvala z jedné strany na druhou a utkání nabíralo tempo. Oba brankáři museli ze svého repertoáru vytáhnout velmi kvalitní zákroky, jelikož většinou pouze ty zachraňovaly situaci a zabraňovaly ve změně skóre.

Sérii pěstních soubojů odstartoval nevybíravý faul Drtiny na Stavenského, který hlavní rozhodčí nechal bez povšimnutí. Stavenský tedy vzal spravedlnost do svých rukou a během vteřiny již klečel na viníkovi. Po odtržení domácího hráče a prohlášení fanoušky za jednoznačného vítěze se Stavenský ještě rozloučil s rozhodčím vzdušným polibkem a odkráčel do kabin. Jeho trest byl 5 minut plus do konce utkání. Po této pranici se už na ledě dohrával každý souboj, zejména u mantinelu. V 52. minutě byla herně aktivnější Kadaň. Střelu domácího hráče zastavila až Mensatorova lapačka.

O dvě minuty později do šaten odešel další hráč. Tentokrát však mířil do sprch boleslavský Martin Krupka za bodnutí špičkou hole. Dostal 5 minut plus do konce utkání. Ani jeho odchod nebyl klidný a před mensatorovou bránou se strhla rvačka mezi ním a domácím Hlusičkou. Ten si vykoledoval 2 minuty za hrubost a odešel se zchladit na trestnou lavici. V 56. minutě zvedl náladu domácích fanoušků Lukáš Pech. Po přesné přihrávce od Kajera jeho dělovka propálila všechno co stálo před ním. Na světelné tabuli svítili dvě trojky. Následovaly akce na obou stranách, při kterých se tajil dech. Poslední akce přišla v 60. minutě, kdy se před Hüblem, při oslabení domácích, dostalo do šance hned několik boleslavských hráčů. Stav se však do konce třetiny již nezměnil.

Prodloužení

Kadaň prodloužení zahájila ve třech. Ihned po návratu hráče na led se před domácí klecí řádné zatápělo. V 64. minutě byl ještě vyloučen za krosček Nedorost. Vítěze však již nenašlo ani prodloužení a oba týmy si připisují jeden bod za remízu 3:3.

Martin Gahler, Míša Sládková

Ohlasy trenérů

Alois Chlustina (trenér SK Kadaň): Měli jsme soupeři co vracet. Boleslav však měla šestého hráče na ledě v podobě rozhodčího, který hrubě ovlivnil celé utkání v náš neprospěch a připravil nás a dva body.

Petr Haken (trenér BK Mladá Boleslav): Po velice dobrém utkání, které jsme odehráli doma, jsme nevstoupili do utkání dobře. Mysleli jsme si, že to půjde samo a samozřejmě nešlo. Byl jsem rád, že ve druhé třetině se naše hra zlepšila a byli jsme rozhodně lepší než domácí. Ke konci byla škoda, že jsme neuhlídali skóre, při hře 4 na 4, kdy jsme nepokryli prostor mezi kruhy, kde zůstal volný hráč. Myslím si, že remíza je zasloužená. V prodloužení jsme měli více šancí, mohli jsem bod navíc získat, ale zakončení nebylo příliš důrazné.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM