V sobotu hostíme České Budějovice, přijďte fandit!

Jiří Novotný | 05.12.2014 | |

V sobotu hostíme České Budějovice, přijďte fandit!

K a d a ň - Naši hokejisté se opět vezou na vítězné vlně. Úspěšnou sérii jim nepřerušil ani Havířov, z jehož ledu si černožlutí odvezli cenné vítězství. Další zkouška čeká kadaňské tuto sobotu, kdy přijedou České Budějovice. Zápas s aktuálně nejbližším pronásledovatelem vedoucího Chomutova začne tuto sobotu v 17:30, světelná show bude spuštěna ještě o pět minut dříve. Pojďte se bavit hokejem!

 

ČEZ Motor České Budějovice

V jihočeské metropoli se léta chodilo na nejvyšší soutěž, loni se ovšem tamní Mountfield přestěhoval do Hradce Králové. Nově obrozený Motor se svou premiérovou sezonou protrápil, nakonec obsadil 10. příčku. Letos to Jihočechům šlape jinak, s 59 body jim nyní patří 2. místo. Motor se může spolehnout na podporu diváků, v hledišti se jich průměrně schází 4392, což je na první ligu úctyhodné číslo.

Ve středu jsme České Budějovice mohli vidět v přímém televizním přenosu ze zápasu s Kladnem. Rytíři slavili devadesáté výročí založení klubu, oba celky oblékly retro dresy. A oslavencům vyšel zápas daleko lépe. Již v 10. minutě vedli 2:0, za domácí pak sice snížil Heřman, ale další branky už stříleli pouze kladenští, skóre se nakonec zastavilo na číslech 1:4. Byť byl zápas živě v televizi, v hledišti se sešlo více než 6000 diváků.

Sestava Motoru ze zápasu s Kladnem: Gába – Punčochář, Vráblík, Mucha, Suchánek, Chmelíř, Žovinec, Kříž – Kuchejda, Pajič, M. Švihálek – Nouza, Straka, Heřman – Vaniš, Rob, Boháč – Přibyl, Prokeš.

poř. tým Z V VP PP P skóre B
5. Kadaň 31 16 1 5 9 81:65 55
2. České Budějovice 31 18 2 1 10 115:82 59

Letošní vzájemné zápasy

Kadaň na Motor umí, což dokazují výhry s obou dosavadních duelů. Poprvé se hrálo v Kadani v rámci 6. kola. V 16. minutě Kadaň nasměroval k vytouženému cíli Jan Hammerbauer, který obkroužil branku a zavěsil pod horní tyč - 1:0. Jenže v polovině zápasu vyrovnal na 1:1 českobudějovický kapitán Straka. V poslední třetině se domácí dostali do dvou brankového trháku po trefách Romana Chlouby a Jakuba Nováka. Motor snižoval brankou z 53. minuty, na kterou odpověděl ještě v 58. minutě svou druhou trefou v utkání Roman Chlouba. Hosté však dokázali jen snížit na konečných 4:3, nepomohla jim ani hra bez brankáře.

Ve druhém vzájemném zápase na ledě Motoru se sice domácí rychle ujali vedení, ale radost jim vydržela jen 18 sekund, kdy na 1:1 vyrovnal Daniel Lehnert. Domácí pak utekli do vedení v přesilovce 5 na 3, jenže ve 2. a 3. třetině se dvakrát za sebou trefil Roman Chlouba. Ve 49.minutě zvyšoval na 2:4 krásnou akcí Martin Kadlec. Stejný hráč pojistil vedení ještě na konci 54.minuty, kdy překonal domácího brankáře s pomocí teče jednoho z obránců. Kadaň tak porazila Motor 2:5.

Tým Českých Budějovic

Na postu brankáře toho má letos sice nejvíce odchytáno Filip Bláha, v posledních zápasech však trenér Petr Rosol sází na mladíka Davida Gábu. S ním v brance Motor odehrál 6 zápasů, prohrál pouze s Kladnem. Gába se může pochlubit úspěšností 95,94%.

Pilíři defenzivy Českých Budějovic jsou mladí zadáci Dan Růžička s Romanem Vráblíkem, dále pak ostřílený Petr Punčochář. Zajímavým hráčem je Jakub Suchánek, jenž posledních 5 sezon strávil ve francouzské nejvyšší soutěži. V sezoně 06/07 se mihl také v Kadani.

Velký respekt jde z elitního útočného komanda Tomáš Nouza - Josef Straka - Martin Heřman. První jmenovaný má na kontě 53 bodů, Straka 52, Heřman 35. Bodují i další forvardi, alespoň 20 bodů mají Pajič, Kuchejda i Rob.

Kadaň – České Budějovice
Roman Chlouba (15+8)Nejproduktivnější hráč Tomáš Nouza (22+31)
Roman Chlouba - 15 gólů Nejlepší střelec Tomáš Nouza - 22 gólů
Karel Ton - 13 asistencí Nejlepší nahrávač Josef Straka - 32 asistencí
Aleš Pavlas (0+11)Neproduktivnější obránce Dab Růžička (3+12)
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM