Kadaň míří na Hanou, získá body v Prostějově?

Jiří Novotný | 09.12.2014 | |

Kadaň míří na Hanou, získá body v Prostějově?

K a d a ň - Čtyřzápasovou sérii výher Kadaně se podařilo utnout Českým Budějovicím, které Sportovní klub v sobotu udolaly po nájezdech. Další důležitý zápas čeká na kadaňské tuto středu, kdy zajíždějí na led Prostějova. Černožlutí půjdou do utkání v roli favorita, neboť Jestřábi se v tabulce trápí na předposledním místě. Nejednou však dokázali favorizovaný tým zaskočit, což dobře poznali hráči Havířova či nedávno Třebíče.

 

LHK Jestřábi Prostějov

Nováček z Prostějova se do první ligy vrátil po delší odmlce. Podle dosavadních výsledků to vypadá, že se Jestřábi budou bít o holé přežití. V tabulce jim zatím patří 13. pozice se sedmibodovým náskokem na poslední Havlíčkův Brod a již třináctibodová ztráta na dvanáctý Most. Právě Havlíčkův Brod s Prostějovem se zřejmě utkají o předposlední místo zajišťující záchranu; čtrnáctý sestupuje bez baráže, což je letos novinka po smutné derniéře Berouna v minulém ročníku.

V posledním domácím zápase Prostějov po nájezdech zdolal Šumperk, v Kladně však na toto vítězství nenavázal. Jestřábi neměli k dispozici hráče na střídavé starty, proto se v sestavě objevilo jen 6 beků a 10 útočníků. Hosté se drželi do 16. minuty, kdy kladenští otevřeli skóre. Do konce zápasu přidali ještě další čtyři zásahy, Prostějov Vladaře nepřekonal. Na jasné výhře Kladna 5:0 se podílel také zkušený navrátilec Tomáš Kaberle, jenž si připsal 3 asistence.

Sestava Prostějova z Kladna: Šimboch (Kocián) – Řezáč, Roupec, Malý, Husák, Hawlík, Jedlička – Coufal, V. Meidl, R. Meidl – Indra, Duba, Kajaba – Cienciala, Moučka, Sršeň – Kovařík.

poř. tým Z V VP PP P skóre B
6. Kadaň 32 16 1 6 9 85:70 56
13. Prostějov 32 5 3 2 22 69:127 23

Letošní vzájemné zápasy

Poprvé se hrálo v Prostějově v rámci 7. kola. Po první třetině se zápas v Prostějově vyvíjel lépe pro domácí, kteří dokázali v 16. minutě využít dvojnásobnou přesilovou hru. Na 1:1 vyrovnal dorážkou po Tonově střele Marek Račuk. Jenže domácí opět utekli o jeden gól na konci druhé třetiny. Bod po remízu 2:2 po základní hrací době zajistil Kadani trefou v přesilové hře Lukáš Novák. Černá série samostatných nájezdů opět rozhodla o bonusovém bodu pro kadaňského soupeře, když ani jeden ze severočeských střelců nedokázal překonat hanáckého gólmana. Kadaň si tak z jestřábího hnízda odvela bod za prohru na samostatné nájezdy 3:2.

Domácí odveta už byla v režii Kadaně. Ve 4. minutě využil hned první přesilovou hru. Pavlas našel volného Antona Berleva, jehož přízemní rána ze střední vzdálenosti propadla za Šimbochova záda. Také druhá trefa padla na začátku třetiny. V té druhé našel Bartejs pohotovou přihrávkou na modrou čáru nastartovaného Martina Kadlece, který pláchl prostějovským zadákům a tváří tvář Šimbochovi chladnokrevně zakončil střelou k pravé tyči. Třetí branka padla v poslední třetině po ukázkové spolupráci. Na levém křídle nabral rychlost Hlava, přihrávkou našel Lukáše Nováka, jenž už sice byl v palebném postavení, ale naservíroval puk Janu Hammerbauerovi, který zavěsil pod víko prostějovské branky. Kadaň tak porazila Prostějov 3:0.

Tým Prostějova

Na postu gólmana kouč Petr Zachar spoléhá na Juraje Šimbocha, který letos naskočil do 23 zápasů. Gólman, jenž loni působil v Berouně, se může pochlubit úspěšností 90,73%. Třináctkrát chytal Ondřej Kocián.

Nejproduktivnějším obráncem je David Roupec, následuje s šesti asistencemi Patrik Husák, známý z působení v pražské Spartě.

Statistikám útočníků vévodí šestnáctibodoví Václav Meidl s Markem Indrou, o bod méně má Vladimír Stejskal. Také v útoku najdeme hráče, jenž válel extraligu za Spartu, Lukáš Luňák má 8 bodů a hrozivých -18 v tabulce +/-.

Kadaň – Prostějov
Roman Chlouba (16+8)Nejproduktivnější hráč Meidl (6+10), Indra (7+9)
Roman Chlouba - 16 gólů Nejlepší střelec Marek Indra - 7 gólů
Karel Ton - 14 asistencí Nejlepší nahrávač Meidl, Stejskal - 10 asistencí
Jakub Trefný (2+10)Neproduktivnější obránce David Roupec (6+12)

O zápase

Utkání na prostějovském zimním stadionu odstartuje tuto středu 10.12. v 18:00. Pokud se nechystáte vycestovat za našimi hokejisty, můžete průběh duelu sledovat na stránce onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM