Již v pondělí Kadaň zajíždí do Jihlavy

Jiří Novotný | 14.12.2014 | |

Již v pondělí Kadaň zajíždí do Jihlavy

K a d a ň - V sobotu se černožlutým podařilo zastavit dvouzápasovou sérii proher po nájezdech, na svém ledě porazila Litoměřice 4:3. Také proti Stadionu hrozilo, že se zápas nerozhodne v základní hrací době, ale Mouček Kadaň v závěru (stejně jako během celého utkání) podržel. Další zápas čeká naše hokejisty toto pondělí, kdy zavítají do Jihlavy. A šanci bodovat určitě mají, Dukla z posledních osmi zápasů vyhrála jen dva. Utkání startuje toto pondělí 15.12. v 17:30, jeho průběh můžete sledovat na serveru onlajny.com

 

HC Dukla Jihlava

Tradiční celek z Vysočiny v posledních týdnech příliš nezáří. Po demolici Prostějova na konci listopadu prohráli 3 zápasy v řadě. Poté sice zvládli „záchytný“ duel v Havlíčkově Brodě, nicméně o tři dny později prohráli 5:0 v Ústí. Toto zaváhání dokázali napravit ve svém posledním domácím duelu, ve kterém přehráli Šumperk 7:3. V tabulce Jihlavě patří 8. pozice, na šestou Kadaň ztrácí 6 bodů.

V sobotu jihlavští zajížděli do Kladna. Hráči obou týmů do zápasu vyjeli v retro dresech, na 5200 diváků dýchla nostalgie z dob, kdy oba týmy patřily mezi tuzemskou elitu. Hokejistům s dresy se znakem Poldovky vyšlo utkání lépe, když Duklu porazili jasně 4:0.

Sestava Jihlavy z Kladna: Sáblík – Štebih, Kaláb, Schejbal, Čáp, Grman, Dobrovolný, Zadražil – Mikeš, Zeman, Čachotský – Seman, Melenovský, Důras – Prokš, Štěpánek, Březina.

poř. tým Z V VP PP P skóre B
6. Kadaň 34 17 1 7 9 92:77 60
8. Jihlava 34 14 4 4 12 111:99 54

Očima trenéra

„S Jihlavou nás čeká těžký zápas, navíc máme na dohled 2. místo a chceme se poprat o co nejlepší výsledek, abychom ukázali soupeři naší sílu a charakter týmu,“ hlásí kouč Jaroslav Beck. „Do Jihlavy jedeme s cílem odehrát výborný kolektivní výkon, kterým jsme již několikrát překvapili silné celky a odvezli si tak body z jejich kluzišť,“ doplnil ostřílený trenér.

Kadaň v poslední době sužuje velké množsví zraněných hráčů, ke kterým se po utkání s Litoměřicemi přidali další dva zkušení hokejisté. „Naše marodka nekončí, naopak se rozrůstá. K bratrům Novákovým, Tejnorovi a Berlevovi přibyli po zápase Pavlas (zlomený prst) a Sikora (závažné poranění třísel),“ posteskl si rodák z Prostějova. Proto přichází do obrany pomoci z Chomutova Šulák, během týdne se k nám přidá ještě Janák. Přichází tak výrazné omlazení už takhle mladého týmu. Přesto hráči bojují a předvádějí slušné výkony,“ oceňuje kadaňský lodivod.

Vzájemné zápasy

První zápas na jihlavském ledě se Kadani vydařil - odvezla si 3 body za výhru 1:3. Odveta v Kadani se lépe vyvedla Dukle, které černožluté porazila 2:3 po nájezdech. Po bezbrankové první třetině se jako první trefil hostující Petr Štěpánek, který nadvakrát překonal domácí gólmana Hanuljaka. Jenže Dukla se z vedení neradovala dlouho. Po 82 vteřinách ujel podél mantinelu Nicolas Hlava a prudkou střelou pod břevno nedal hostujícímu brankáři šanci. Na 1:2 pro Jihlavu zvyšoval krátce po polovině zápasu Jan Semorád. Domácí vyrovnali v 59. minutě, když nabídnutou přesilovou hru využil Roman Chlouba - 2:2. Zápas došel až do samostatných nájezdů, když se 2x trefil hostující Lenc.

Statistické okénko

Kadaň – Jihlava
Roman Chlouba (16+8)Nejproduktivnější hráč Tomáš Čachotský (13+8)
Roman Chlouba - 16 gólů Nejlepší střelec Čachotský, Melenosvký, Zeman - 13 gólů
Karel Ton - 14 asistencí Nejlepší nahrávač Michal Důras - 20 asistencí
Jakub Trefný (2+10)Neproduktivnější obránce Zdeněk Čáp (7+13)
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM