Ve středu nás čeká důležitá bitva s Třebíčí. Buďte u toho!

Jiří Novotný | 16.12.2014 | |

Ve středu nás čeká důležitá bitva s Třebíčí. Buďte u toho!

K a d a ň - Po sobotním úspěchu s Litoměřicemi se kadaňští v pondělí vydali do Jihlavy. Černožlutí předvedli bojovný výkon, který však na vítězství nestačil. Kadaň prohrála 2:1, za Jihlavu se trefil Jakub Matai, jenž první hokejové krůčky dělal na našem kluzišti. Šance odčinit tuto porážku přichází ve středu 17.12. od 17:30, kdy přivítáme Třebíč. Přijďte naše borce podpořit v posledním domácím zápase před Vánoci!

 

Horácká Slavia Třebíč

Horáci tradičně předváději solidní výkony a nejinak je tomu i v letošním ročníku. Aktuálně jim v tabulce patří 5. pozice s tříbodovou ztrátou na druhý Motor, stejný počet bodů je dělí od sedmé Kadaně. Na začátku prosince Třebíč schytala nášup v Chomutově, od té doby porazila pouze tonoucí Havlíčkův Brod.

Po takřka povinné výhře nad Rebely se Třebíč vydala na dvouzápasové venkovní turné, které příliš úspěšné nebylo. Nejprve prohrála v Šumperku, o něco lépe pak dopadlo utkání v Kladně, kde získala bod za prohru 3:2 po nájezdech. Bílé hvězdy ČEZ aréně dvakrát vedly, nicméně domácí dokázali vždy najít odpověď a nakonec urvali bonusový bod. Branky Třebíče vstřelili Dočekal s Dolníčkem.

Sestava Třebíče z Kladna: Falter – Malena, Bilčík, Zdráhal, Bartoň, Dlapa, Přibyl, Šaur – Juráň, Erat, Dolníček, Dočekal, Wasserbauer, Ostřížek, Holec, Králík, Čuřík, Pekr, Jaroš, Raška, Mrázek.

poř. tým Z V VP PP P skóre B
7. Kadaň 35 17 1 7 10 93:79 60
5. Třebíč 35 19 1 4 11 89:76 63

Vzájemné zápasy

Výsledky obou letošních vzájemných střetnutí jsou shodné - 2:1. Vždy se radoval domácí tým, v 10. kole to byla Kadaň. Domácí tým v první třetině optický lepší a více na puku, branku vstřelit tehdejšímu lídrovi soutěže nedokázal. Domácí tým se jen do poloviny zápasu 4x podíval na trestnou lavici, hosté nepykali ani jednou. Třebíč se dostala vedení po chybě domácí obrany v 25. minutě. Domácí dokázali zabrat a vyrovnat ve 34. minutě, střelcem gólu na 1:1 byl Jiří Charousek. Domácí potrestali druhé vyloučení Třebíče, Marek Račuk nedal v čase 39:40 hostujícímu gólmanovi šanci a otočil skóre na 2:1 pro Kadaň. Ve 3.třetině měl na holi vyrovnání třebíčský Vondráček, jeho střela však skončila na tyčce domácí branky. A protože hostě nedokázali skórovat ani při hře bez brankáře, připsala si Kadaň cenné vítězství.

V odvetě se ze stejného výsledku radovaly Bílé hvězdy. Ve 14. minutě už vedli domácí o 2 branky. Na 2:1 snížil ve 22. minutě dorážkou Nicolas Hlava. Podle očekávání se ve 2.třetině hrál bojovný hokej, který nebyl pro fanoušky příliš záživný. V poslední třetině měla Kadaň mnohem více ze hry než domácí Horácká Slavia. Ta se snažila především ubránit svůj minimální náskok. Jenže Szathmáry by v 58. minutě vyloučen za sevření puku. Kadaň tak měla jen minimum času na závěrečný tlak. Třebíč svůj hubený náskok ubránila a porazila Kadaň 2:1.

Statistické okénko

Kadaň – Třebíč
Roman Chlouba (16+8)Nejproduktivnější hráč Roman Erat (5+23)
Roman Chlouba - 16 gólů Nejlepší střelec Lukáš Havel - 14 gólů
Karel Ton - 14 asistencí Nejlepší nahrávač Roman Erat- 23 asistencí
Jakub Trefný (2+10)Neproduktivnější obránce Bartoň Jakub (6+10)

O zápase

„Doma proti Třebíči chceme předvést minimálně takový výkon jako v prvních dvou třetinách zápasu s Litoměřicemi. Chceme pozvat diváky na atraktivní hokej s celkem z horní části tabulky. Stále je o co hrát a my chceme dokázat svým fanouškům, že se umíme připravit na kterýkoliv tým a s jejich podporou ho porazit!“ hlásí před středečním mačem trenér Kadaně Jaroslav Beck. Neseďte doma a přijďte i vy! Úvodní buly padne v tradičních 17:30, ještě dříve začíná světelná show. Pro ty z Vás, kteří se nemohou zúčastnit, bude připraven online přenos.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM