„Vstoupili jsme do utkání špatně,“ řekl jediný střelec Kadaně Martin Šagát

Marcel Holl, Jiří Mokrý | 28.01.2015 | |

„Vstoupili jsme do utkání špatně,“ řekl jediný střelec Kadaně Martin Šagát

T ř e b í č / K a d a ň - Kadaň cestovala ke středečnímu zápasu na led Třebíče. Kadaňští vstřelili v celém utkání pouze jedinou trefu, o kterou se ve druhé periodě postaral vysoký a produktivní forvard Martin Šagát, pro něhož to byla osmnáctá trefa v kadaňském trikotu v letošním ročníku. Po utkání jsme rodáka ze slovenské Prievidzy vyzpovídali.

 

Po první třetině prohrávala Kadaň na třebíčském ledě dvoubrankovým rozdílem. Ve druhé části se díky trefě Martina Šagáta dostala na dostřel, jenže další puk za záda brankáře Horácké Slavie nedostala. Tudíž ve třetí části přidali domácí třetí gól, kterým si pojistili tříbodové vítězství. „Vstoupili jsme do zápasu špatně, dostali jsme dva góly. Třebíč je šikovný, zkušený tým a to se těžko obrací. Měli jsme nějaké šance, nedali jsme to. Gólman je podržel. Do poslední třetiny jsme šli za stavu 2:1 a zkusili jsme to, bohužel jsme dostali gól na 3:1. A jak říkám, to se poté těžko otáčí proti soupeřovi, jako je Třebíč,“ okomentoval střetnutí 49. kola střelec jediné kadaňské trefy.

Sportovní klub dostal v první třetině možnost zahrát si přesilovku pět na tři. Na trestné lavici totiž pykali Juráň s Janáčkem. Dvojnásobná početní výhoda Kadaně byla dlouhá minutu a půl. Jak se později ukázalo, byl to zřejmě jeden z rozhodujících okamžiků celého zápasu. „Myslím si, že asi ano. Při přesilovce pět na tři by se měli dávat góly. Bylo to tuším za stavu 1:0 a mohlo to být všechno jinak. Mohli jsme dát na 1:1 a zápas se mohl vyvíjet úplně jinak. Bohužel jsme to nedali a dostali jsme druhý gól,“ souhlasil Martin Šagát.

V celém průběhu duelu byli diváci v Třebíči svědky třinácti vyloučení, z toho sedm na straně svěřenců trenéra Jaroslava Becka. I díky tomuto faktu se mohlo zdá, že je utkání poměrně nervózní. „Hraje se o hodně. Hraje se o tu šestku a je to vyhrocené. Některé fauly jsme dělali my i Třebíč, rozhodčí to pískal a bohužel jsme jich udělali více. Hráli jsme většinu času v oslabení, takže tam se ztrácejí síly. Potom možná chybějí na konci zápasu,“ řekl 193 centimetrů vysoký Slovák.

Už čtyři a půl minuty před koncem se Kadaňští pokusili o hru bez brankáře. Jan Strmeň zůstal na střídačce. Po většinu času to ale na nějaké větší ohrožení domácí klece, kterou hájil Luboš Horčička, nevypadalo. Spíše mohla Kadaň při power play inkasovat. „Jak jsem již říkal, možná to způsobili i ty oslabení. Ztráceli jsme hodně sil a pak se už těžko dobíjí. Oni výborně bránili a my jsme si to nedokázali nahrát. Když už jsme si to nahráli, tak nám to přeskočilo. To je jedno s druhým,“ souhlasil s nepříliš povedenou hrou bez strážce branky forvard, jenž má za sebou působení například v Ústí nad Labem či v Pardubicích.

Celek z Královského města prohrál i podruhé v jednom týdnu se soupeřem z Vysočiny. Po pondělní domácí těsné prohře s Jihlavou, přišla další na ledě Třebíče. V boji o elitní šestku to jsou vcelku nepříjemné ztráty v samotném závěru ligového pelotonu. „My jsme už poslední zápas prohráli, takže každý bod je zlatý. Bohužel nemáme po tomto zápase ani jeden, což může mrzet, ale šestka je stále na dohled a i když ne, tak na předkolo si věříme,“ uzavřel rozhovor s optimismem útočník s číslem 43 na svém dresu.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM