Příprava pokračuje dalším duelem, v úterý dorazí Litoměřice

Marcel Holl | 02.08.2015 | |

Příprava pokračuje dalším duelem, v úterý dorazí Litoměřice

K a d a ň - Kadaňští hokejisté se podruhé řadě utkají v domácím prostředí v rámci přípravý s prvoligovým sokem. Po ústeckém Slovanu to budou nyní Litoměřice, pro které to bude vůbec první přípravný duel v novém ročníku. Jistě zajímavé utkání se odehraje na zimním stadionu v Kadani v úterý 4. srpna v 18 hodin. Doražte do ochozů povzbudit černožluté bojoníky Sportovního klubu!

 

V letní pauze došlo i v litoměřickém Stadionu ke změnám, od kterých se bude zřejmě odrážet následující ročník. Kališníci podepsali smlouvu o spolupráci s Mountfieldem z Hradce Králové. Po pražské Spartě tak budou Litoměřičtí spolupracovat s dalším celkem z nejvyšší tuzemské soutěže. „Na tříletou smluvní spolupráci se Spartou Praha chceme navázat novou partnerskou smlouvou, která našemu klubu dokáže nabídnout zajímavou perspektivu dalšího výkonnostního posunu, a to jak prvoligového A-mužstva, tak potenciálně i našich mládežnických týmů. Protože i my máme co nabídnout, hledali jsme znovu silného extraligového partnera s nejvyššími ambicemi. S klubem Mountfield HK jsme se rychle shodli, že si můžeme být vzájemně užiteční,“ řekl pro klubový web předseda HC Stadion Litoměřice Daniel Sadil.

Kádr Litoměřic by měli tvořit z větší části hráči z Hradce Králové, Litoměřice ho doplní hráči, kteří tvořili kostru týmu v uplynulé sezóně a s nimiž má HC Stadion dobrou zkušenost. Těmi hráči jsou napříkla Jaroslav Kalla či Jakub Šulc, kteří prodložili své kontrakty. Novou posilou zadních litoměřických řad je v Kadani velmi známý Aleš Pavlas. Další posilovu je bojovník Jan Berger, jenž přichází ze Šumperka.

Kromě příchodů museli nastat i odchody. Zřejmě jedním z největších konec brankáře Petra Přikryla, jenž po uplynulém ročníku pověsil brankářské umění na hřebík. "Kruh se uzavřel a já končím svou hokejovou pouť v klubu, kde jsem dělal i své první krůčky na ledě, tedy v Litoměřicích. Mrzí mě, že již nepocítím známou nervozitu při nástupu k utkání a že už neuslyším od fanoušků po vítězném zápase oblíbený pokřik Bingo rybičku! Čas se však zastavit nedá," uvedl bývalý hráč Sparty či Plzně Petr Přikryl.

Zápas Sportovního klubu s Ústím

Ve čtvrtek 30.7. se utkali svěřenci trenéra Becka s ústeckým Slovanem. První přípravný zápas nabídl zajímavý hokej s šancemi na obou stranách. Kadaňští vkročili do zápasu aktivněji a v 17. minutě se zásluhou Tomáše Rohana dostali do vedení. Hosté dokázali otočit skóre zápasu, ale slepené branky Hammerbauera a Vaňka vrátili vedení na kadaňskou stranu. V závěru zápasu se znovu trefil Tomáš Rohan a upravil skóre zápasu na konečných 4:2. „Byl to první zápas. První třetina byla taková ulítaná, ale myslím si, že na to, že to bylo, první utkání, tak jsme to zvládli výborně,“ zhodnotil první přípravné střetnutí dvougólový střelec Tomáš Rohan.

Sestava Litoměřic na prvním tréninku (27.7.):

Brankáři: Pavelka, Michajlov, Března.
Obránci: Šulc, Bílek, Pavlas, Mikliš, Krstev, Málek, Piegl, Chmel, Plášil, Šikner, Hercig.
Útočníci: Kalla, Švagrovský, Berger, Doležal, Kopta, Beránek, Krátoška, Rousek, Valášek, Procházka, Racek, Brandejský, Sýkora, Zajan, Ransdorf, Půlpán, Kastner, Hovsepyan, Bartoň, Nedvídek.

Jedná se o jedno z prvních utkání v nové sezóně. Dá se tedy čekat, že hokejisté obou týmů půjdou do utkání z plné zátěže. Kadaň bude jistě chtít navázat na čtvrteční duel s Ústím a připsat si druhé vítězství. Úvodní buly bude vhozeno v úterý 4.8. 2015 v 18:00. Zápas můžete sledovat přímo na tribunách zimního stadionu v Kadani nebo na portálu www.onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM