Příprava pokračuje, Kadaň čeká zápas na ledě Chomutova

Ondřej Holl | 19.08.2015 | |

Příprava pokračuje, Kadaň čeká zápas na ledě Chomutova

K a d a ň - Po přípravném utkání na ledě ústeckého Slovanu čeká Sportovní klub další zápas v rámci letního přípravného období. I tentokrát budou zajíždět místní hokejisté na hostující kluziště. Nyní to ovšem nebude do města krajského, ale města okresního. Kadaňské čeká souboj na ledě chomutovských Pirátů, které od letošního léta vede bývalý reprezentační trenér Vladimír Růžička. Jak toto klání skončí zjistíme ve čtvrtek 20. srpna v 17:30 hodin.

 

Piráti v přípravě

Pirátský soubor už sehrál v přípravném období celkem pět duelů a prozatím má na svém kontě 2 vítězství a 3 porážky. Prvním sokem chomutovských byl ruský celek Avangard Omsk. Piráti jej před téměř vyprodanou halou dokázali porazit v poměru 4:3. Branky stříleli Michal Vondrka, Radek Havel, David Květoň a Štěpán Hřebejk.

Po tomto utkání ale přišla šňůra tří porážek. Nejprve dokázala chomutovské hokejisty zdolat na jejich ledě Škoda Plzeň a to 2:3 po nájezdech. Poté zajížděli Piráti do Ústí a i tam narazili a padli se Slovanem 4:3 a minulý týden sehrál Chomutov odvetný zápas na ledě Plzně, kde po sympatickém výkonu padl 3:1.

Toto úterý se chomutovští vrátili do SD ARÉNY, kde se utkali s karlovarskou Energií. Piráti v tomto zápase dokázali díky brankám Jana Rutty, Vladimíra Růžičky mladšího a Marka Hovorky zvítězit 3:2.

Změny v kádru Chomutova

Letní přesuny a přestupy se nevyhnuly ani hráčskému kádru chomutovských Pirátů. Asi nejvýraznější změnu však zaznamenal post hlavního trenéra, kde Břetislava Kopřivu nahradila legenda českého hokeje a bývalý reprezentační trenér Vladimír Růžička. Jako své asistenty si vybral Jana Šťastného a již výše zmiňovaného Břetislava Kopřivu.

Příchody: Jekabs Redlihs, Aleš Kranjc, Petr Šidlík, Adam Jánošík, Marek Tomica, Jakub Sklenář, Michal Vondrka.

Odchody: Alexander Titov, Jakub Stehlík, Libor Šulák, Milan Toman, Brett Skinner, Mario Scalzo, Nikola Gajovský, Tomas Sinisalo, Bryan McGregor, Martin Šagát, Jaroslav Koma, Tomáš Bartejs, Martin Kadlec, Marek Sikora.

Poslední zápas Sportovního klubu

Kadaň odehrála zatím své poslední přípravné utkání včera na ústeckém ledě s místním Slovanem. Z počátku se hrálo celkem v klidném tempu a vážnější šance přišli až ke konci první periody, kdy se nejprve neprosadil kadaňský Nicolas Hlava a následně nedokázali domácí využít svou početní výhodu. Nakonec se ale diváci přeci jen dočkali branky a to ve 20. minutě po dorážce Patrika Huňadyho, který tak poslal hokejisty Sportovního klubu do vedení.

Ve druhé třetině se přihlížející publikum dočkalo gólu mnohem dříve než v té první. Ve 29. minutě usměrnil puk do branky Jan Hammerbauer a žlutočerní vedli už 2:0, ale jejich nedisciplinovanost dala šanci domácím, ktěří v 35. minutě snížili zásluhou Kopty opět na jednobrankový rozdíl. Tato branka byla také poslední ve druhé části.

Ve třetí třetině začal aktivněji domácí Slovan a ten také jako první vstřelil branku. V úniku dva na jednoho se dokázal prosadit Antonín Melka a srovnal tak stav zápasu. Kadaňští ovšem neskládali zbraně a výsledkem toho byla dělová rána Jaroslava Kůse, který tak vrátil souboru Jaroslava Becka zhruba deset minut před koncem základní hrací doby vedení. Ústí se ovšem vzchopilo a v 57. opět vyrovnalo zásluhou Baránka. Do konce třetiny už branka nepadla a tak přišli na řadu samostatné nájezdy.

Sérii samostatných střílení zahajovali ústečtí. Jako první jel útočník Rys, který dokázal překonat Jana Strmeně. Za Sportovní klub jel jako první Marek Račuk, ale neuspěl. Za Slovan se ke druhému nájezdu postavil Melka a opět skóroval. Jaroslavu Kůsovi se poté podařilo snížit, a jelikož se Jan Křivohlávek neprosadil, bylo vše na obránci Jaroslavu Mrázkovi, který následně Volkeho v ústecké brance neprostřelil.

O utkání...

Zápas bude mít jistě zvláštní náboj, i když se jedná pouze o přípravné klání, neboť extraligový nováček spolu s velkou ikonou českého hokeje na své střídačce jistě a zaručeně táhne a pro kadaňské hokejisty to bude velká výzva. Jak se svěřencům trenéra Becka povede a zda-li dokáží potrápit svého nedalekého souseda zjistíme již zítra ve čtvrtek 18. srpna v 17:30 hodin na ledě chomutovské SD ARÉNY. Zápas budete opět moci sledovat v rámci textového online přenosu.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM