Marek Račuk: "Kladno jsme zaskočili."

Filip De Bolle | 13.09.2015 | |

Marek Račuk:

K a d a ň - Ve druhém kole WSM ligy zajížděli na kadaňský led Rytíři z Kladna. Domácímu týmu nevyšel začátek zápasu, když po 12 minutách prohrával 0:2. Kadaňským se však podařilo skóre otočit a zvítězit 4:2. Zásluhu na obratu má třiadvacetiletý útočník MAREK RAČUK, který se podílel na vyrovnání a ve vlastním oslabení poté rozhodl zápas.

 

Ve druhém kole přivítal kadaňský led jednoho z favoritů WSM ligy. Kadaňský tým se soupeře nezalekl a od začátku zápasu mu byl více než vyrovnaným soupeřem. „Do zápasu jsme vstoupili docela dobře. Pak jsme sice dostali dva góly, ale myslím že jsme byli aktivní a že jsme zápas odehráli dobře,“ zhodnotil utkání urostlý útočník.

„Zápas rozhodnul náš pohyb. Kladno jsme zaskočili. Hráli jsme tak, jako hrál Přerov na nás první třetinu. Ti na nás vletěli, hráli aktivně a do těla a tak jsme chtěli hrát i my dneska,“ poukazoval na první ligové kolo Marek Račuk. V něm se kadaňský tým postaral o překvapení 1. ligy, když podlehl nováčkovi z Přerova 2:3.

Černožlutí se prezentovali pohledným hokejem, kterému však zpočátku chyběly branky. Kadaňskému týmu pomohlo až zaváhání v kladenské obraně, kterého využil Jaroslav Kůs. „Tam byla střela od modré čáry, odrazilo se to do rohu, já to prodloužil na Mrázu(Jaroslav Mrázek - pozn.aut.) a Jarda tečoval“

A ve třetí třetině kadaňští dokončili obrat. O rozhodující branku se ve vlastním oslabení postaral právě Marek Račuk. „Chary mi to dával u nás v pásmu a já jsem věděl že jedu do přečíslení. Pak nás sice dobruslili, ale udělal jsem kličku na střed, potáhnul jsem kotouč a tam to bylo poloprázdný,“ popisuje rozhodující trefu kadaňská 89.

Kadaňský celek zajíždí v pondělí na led do Benátek nad Jizerou. Pojizeřané překvapili hokejovou veřejnost požadavkem na ochranu proti sestupu. Jak vidí tento zápas kadaňský útočník? „V první lize je ze čtrnácti týmů asi deset, které hrají tak, jako my dneska. Bruslí, hrají do těla. Je to hlavně o bojovnosti. Já si myslím, že to co jsme viděli v Přerově bude i v Benátkách“

A ve středu hrají černožlutí s Prostějovem. Ten přes léto vyměnil polovinu týmu a zatím se Jestřábům příliš nedaří. Domácí forward je přesto opatrný. „S Prostějovem nevím. Oni dobře posílili, takže od Prostějova nevím co čekat. Teď sice v Budějovicích dostali sedmičku, ale myslím že to bude kvalitní soupeř na kterého se musíme dobře připravit.“

Na závěr rozhovoru přidal dnešní střelec také pozvánku na středeční duel. „Já si myslím že dnes to byl kvalitní hokej, který se divákům musel líbit. A stejně kvalitní hokej bude i ve středu. Přijďte se podívat. “, uzavřel Marek Račuk.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM