Uhájí Kadaň domácí neporazitenost i proti Šumperku?

Jan Thöma | 11.10.2015 | |

Uhájí Kadaň domácí neporazitenost i proti Šumperku?

K a d a ň - V rámci třináctého kola WSM ligy zavítá do Kadaně předposlední tým tabulky HOKEJ ŠUMPERK 2003. Naváže Sportovní klub Kadaň na povedené domácí výsledky a prodlouží svou domácí neporazitelnost nebo bude Šumperk prvním týmem, který vyloupí zimní stadion v královském městě?

 

Nepovedený start Šumperku

Našemu nadcházejícímu soupeři se zatím v aktuálním ročníku WSM ligy vůbec nedaří. Z uplynulích dvanácti utkání vyhrál Salith pouze dvě v základní části a jedno v prodloužení. Další dva body získali draci za dvě prohry v prodloužení. Šumperk má vůbec nejhorší obranu v celé soutěži a třetí nejslabší útok. Avšak draci vsázejí na mladou krev, která je lačná po úspěších, takže soupeře nelze podcenit.


Poslední utkání draků

Šumperk - Slavia 0:6

Salith v posledním utkání hostil tým pražské Slavie, jednalo se o vůbec první střetnutí šumperského týmu s klubem z hlavního města, ale moravský celek na něj nebudu rád vzpomínat. První třetina zápasu nabídla hned několik přesilových her a jednu branku, kterou vsítil útočník Slavie Miroslav Čermák, jenž využil jednu z početních výhod. Ve druhé části se hra uklidnila, ale ani to nezabránilo Slavii ke vstřelení dalších dvou branek. Pražané v posledním dějství nadělili drakům další tři branky a odvezli si ze Šumperka pohodlné vítězství 0:6.

Sestava z posledního utkání

Šindelář – Bažant, Roupec, Sedlák, Petira, Prokop – Haas, Plášek, Moučka – Milfait, Vrdlovec, Fořt – Půhoný, Voženílek, Brunec – Ostřanský, Šimun, Půlpán

Hodnocení utkání trenéra Salithu Radka Kučery

Myslím si, že jsme se Slavií drželi dvě třetiny krok, ale pak soupeř bohužel využil přesilovou hru. Škoda takového výsledku, protože si myslím, že na dnešní herní poměr je pro nás až moc krutý. Pražané dokázali potrestat naše chyby, ukázali velikou zkušenost, kterou mají.


Porovnání týmů

6. místo v tabulce 18 bodů
16.67 % úspěšnost přesilovek 83.64 % ubráněných oslabení
31:31 skóre 32 střel na zápas
5 vstřelená branka v osl. 284 trestných minut
13. místo v tabulce 10 bodů
14.06% úspěšnost přesilovek 82.81 % ubráněných oslabení
29:49 skóre 31 střel na zápas
2 vstřelených branek v osl. 158 trestných minut

Poslední utkání Kadaně

Ústí nad Labem - Kadaň 6:3

Kadaň v posledním utkání zajížděla na led Ústí nad Labem, kde chtěla urvat cenné tři body v severočeském derby. Ačkoliv utkání začalo pro Sportovní klub nejlépe jak mohl, když se po minutě a půl prosadil Lukáš Vrána, tak z krajského města tým Jaroslava Becka body bohužel nepřivezl. Domácí Ústí nad Labem dokázalo utkání otočit ve svůj prospěch a vyhrát 6:3.

Sestava z posledního utkání

Hanuljak – Mrázek, Tejnor, Charousek, Szathmáry, M. Rohan, Dvořák, Trefný, Černý – Kůs, Kverka, Račuk – Veselý, Hejcman, Chrpa – Hlava, Vrána, Vaněk – Müller, Šťovíček

Hodnocení utkání trenéra Kadaně Jaroslava Becka

Zápas se nám nepovedl, nehrál se nám dobře. O hokeji to v sobotu nebylo, k vidění bylo spoustu faulů, nefaulů a všeho možného, co k hokeji nepatří. V těchto věcech, které nezvládáme, jsme horší. Když jsme neproměnili na konci druhé třetiny šance, přišel trest a bylo po zápase. Na tréninku se zaměříme na přesilové hry, pokud dáme dohromady sestavu, která bude mít hlavu a patu a na disciplínu v defenzivě. Musíme být důraznější a přesnější a abychom vyprávěli něco rozhodčímu, který s námi zametá zleva a zprava a radili mu, jak pískat, to také dělat nemůžeme.


O utkání

WSM liga je v plném proudu. V pondělí 12. října od 18 hodin pokračuje svým třináctým kolem. Kadaň v něm bude hájit svou domácí neporazitelnost proti mladému soupeři ze Šumperka. Přijďte podpořit Sportovní klub Kadaň a vytvořit hráčům atmosféru jako v posledním domácím utkání. Pokud však nemůžete dorazit přímo na zimní stadion, sledujte alespoň onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM