Druhý den, druhý zápas. Kadaň vyzve v domácím prostředí Přerov

Jan Thöma | 12.10.2015 | |

Druhý den, druhý zápas. Kadaň vyzve v domácím prostředí Přerov

K a d a ň - Druhý den po utkáním se Šumperkem vyzvou kadaňští hokejisté v předehrávce čtrnáctého kola WSM ligy tým HC ZUBR Přerov. Naváže Sportovní klub Kadaň na svou domácí neporazitelnost nebo si Přerov jako první tým odveze ze zimního stadionu v Kadani nějaké body? Utkání startuje v klasických 18 hodin.

 

HC ZUBR Přerov

Nováček soutěže si po třinácti kolech nevede vůbec zle. Nachází se na devátém místě s osmnácti body. Avšak stejně jako Kadani tak i Přerovu se daří především v domácích zápasech. V rámci tabulky domácích zápasů jim dokonce patří třetí místo za Slavií a Kadaní. Při zápasech venku je to však o poznání horší. V rámci venkovních zápasů patří Přerovu až místo předposlední, tedy třinácté, horší je pouze Most, který venku ještě nebodoval.


Poslední utkání Zubrů

Slavia - Přerov 2:1

Přerov poslední utkání sehráv ve slávistickém Edenu, kde sehrál s domácími vyrovnanou partii. Dokonce se jako první dostali v Edenu do vedení, když skóre utkání otevřel Marek Sikora. Domácí Slavia si dlouho se soupeřem nevěděla rady. Z nepříznivé situaci ji vysvobodili až dvě rychlé branky ve druhém dějství, kdy s prosadil ve 28. minutě Pavel Kašpařík a o minutu později David Hruška. Zkušená Slavia si utkání následně utkání pohlídala a vyhrála, i přesto se Zubři za svůj výkon na Slavii stydět nemusí. Dokonce je pochválil i trenér Slavie Milan Razým.

Sestava z posledního utkání

Klimeš – Chmelíř, Sedlák, Přindiš, Pala, Běhal, Ferenc, Matyáš – Procházka, Sikora, Dostálek – Š. Kratochvíl, Popelka, Mrázek – Goiš, Šebek, Stoklasa – Kovařík, Král, Hrazdira

Hodnocení utkání trenéra Salithu Radka Kučery

Slavia byla favoritem zápasu, ukázala svou sílu a že není nadarmo na čele tabulky. Myslím si ale, že i my jsme odehráli dobré utkání, a jednalo se tak o oboustranně kvalitní zápas. Jsme rádi, že jsme byli Slavii vyrovnaným soupeřem, konečně jsme odehráli takové venkovní utkání, jaké si přejeme hrát. Vyzdvihnout musím také výkon obou brankářů. Bohužel v závěru jsme z různých příčin neměli možnost vyrovnat. Více to raději nebudu komentovat.


Porovnání týmů

4. místo v tabulce 21 bodů
18.18% úspěšnost přesilovek 90.67 % ubráněných oslabení
35:34 skóre 32 střel na zápas
5 vstřelená branka v osl. 294 trestných minut
9. místo v tabulce 18 bodů
15.15% úspěšnost přesilovek 92.11% ubráněných oslabení
36:38 skóre 33 střel na zápas
1 vstřelených branek v osl. 221 trestných minut

Poslední utkání Kadaně

Kadaň - Šumperk 4:3

Ve třináctém kole WSM ligy porazila Kadaň ve vyjpatém utkání Šumperk 4:3. Kadaň si během první třetiny vybojovala dvoubrankové vedení, o které však ve druhé části přišla, avšak Jaroslav Kůs vrátil domácím vedení. Třetí dějství nabídlo diváků atraktivní podívanout. Hosté zvládli opět zásluhou Jiřího Půhonýho srovat a když už se zdálo, že utkání dospěje do prodloužení rozhodl o vítězstí domácího celku Domonik Tejnor.

Sestava z posledního utkání

Strmeň – Tejnor, Mrázek, Černý, Trefný, Tomáš Dvořák, Rohan, Blaha, Szathmáry – Račuk, Kůs, Veselý – Kverka, Kaše, Chrpa – Vaněk, Vrána, Huňady – Wágner, Macháček, Doležal

Hodnocení utkání trenéra Kadaně Jaroslava Becka

Samozřejmě v tomhle zápase ztratit bod by byla obrovská škoda. Zápas byl podobný tomu proti Litoměřicím. Budeme se opravdu muset vážně zamyslet nad tím, proč se nám zápasy opakují jako přes kopírák. Famózní první třetina. Spousta výborných neproměněných koncovek za stavu 1:0, 2:0. Větší chyby a tým se zasekne, zarazí, hraje v křeči, dělá chyby a hraje to složitě. Strašně dlouho trvá, než se znovu dostaneme do hry. Tlačíme to zbytečně dalšími góly, kdy soupeř vyrovná nebo dotáhne. Je škoda, že jsou to pro nás nervové zápasy. Nemůžeme dohrát zápas na čtyři lajny, důrazně, v tempu, bez chyb a v pohodě, aby utkání dalo všem hráčům maximum, což škoda. Je to první liga, Šumperk má svoji kvalitu. Dneska to bylo extrémně omlazené družstvo, hlavně útočníci. Samozřejmě Jan Strmeň po vystoupení proti Kometě toho měl dost už na cestě z Brna. Díky za to, že chytl tu poslední a největší šanci pár vteřin před koncem. Určitě s tím chceme něco udělat a taky uděláme, abychom tyhle zápasy dohrávali v tempu a větší pohodě.


O utkání

Kadaňské hokejisty čeká druhá zápas během dvou dní. Tentokrát vyzvou v domácím zápase tým HC ZUBR Přerov. Zápas začíná v tradičních 18 hodin. Přijďte podpořit Sportovní klub Kadaň a vytvořit hráčům parádní atmosféru. Pokud však nemůžete dorazit přímo na zimní stadion, sledujte alespoň onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM