Nová posila v barvách Kadaně – Martin Sloboda

Jindřich Poledna | 22.10.2015 | |

Nová posila v barvách Kadaně – Martin Sloboda

Vzhledem k několika zraněním z poslední doby a velké pravděpodobnosti absence karlovarských útočníků sáhlo vedení klubu k možnosti posílit ofenzivní řady. Volba padla na centra Martina Slobodu. Ten se vrátil po sezóně strávené ve Zvolenu zpět do Skalice, kde působil již 4 sezóny. Co se od něj očekává v Kadani? To se do dočtete v tomto článku.

 

Martin Sloboda je pětadvacetiletý střední útočník. Slovenský rodák si ve své dosavadní kariéře zahrál v týmech Slovanu Bratislava, Trnavy Zvolenu a Skalice. Kadaň je jeho první zahraniční angažmá. Z klubu slovenského extraligového týmu odchází jako čtvrtý nejúspěšnější hráč v kanadském bodování. Ve čtrnácti zápasech vstřelil dvě branky a připsal si tři asistence.

K příchodu hráče se vyjádřil i trenér Jaroslav Beck: „Martina jsme si vytipovali díky zraněním Hejcmana a Veselého. Je to mladý šikovný hráč, dobrý bruslař. Má už však spoustu zkušeností, které bychom rádi využili. Pokud se tu rozehraje, je velká pravděpodobnost, že by mohl pomoci i našemu A-týmu v Chomutově. Přichází i díky situaci v Karlových Varech, kde dostávají stále více šancí hráči, kteří nám tu od začátku soutěže vypomáhali. V dobrém světle se tu ukazuje i Kverka, takže není vyloučeno, že se brzy také přesune zpět do svého klubu.“

Martin by měl být posilou především pro nadcházející domácí zápasy proti Slavii a Českým Budějovicím. Je tu však velká šance, že se objeví již v příštím kole v Prostějově. „Vzhledem k velké marodce našeho týmu pojedeme do Prostějova jen se šesti obránci, což pro nás začíná být kritické. Doufáme, že útočníci bekům pomůžou, tým se semkne a bude hrát to, co poslední dobou ukazoval. Nemocný je také Jaroslav Kůs, jeho účast v utkání v Prostějově je zatím nejistá. Měl by však nastoupit proti Slavii. Útočné snahy týmu by mohl podpořit Roman Chlouba,“ dodal k nadcházejícímu utkání trenér Beck.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM