Nicolas Hlava: Ve třetí třetině jsme byli jasně lepší

Tereza Doksanská | 12.11.2015 | |

Nicolas Hlava: Ve třetí třetině jsme byli jasně lepší

Kadaň - V jednadvacátém kole přivítala Kadaň v severočeském derby Most. I když to ze začátku vypadalo na velmi vyrovnaný souboj, ale kadaňští ve třetí třetině dali Mostu pět branek a vyhráli 8:2. Vítězný zápas hodnotil Nicolas Hlava.

 

Nicku, před reprezentační přestávkou jste sváděli parádní boje se Slavií a Českými Budějovicemi. Dnes se zdálo, že se nemůžete dostat do tempa…
Začátky po reprezentační přestávce jsou vždycky těžké. Je těžké se dostat zpátky do tempa. Dost jsme trénovali. Myslím si, že jsme se ve druhé třetině rozehráli. Ze začátku to bylo z obou stran pomalé. Už v Třebíči to byl takový unavený hokej, ale dneska jsme se už rozjeli a dopadlo to, tak jak to dopadlo.

Most se dlouho držel, pytel s góly se roztrhl až po druhé třetině, řekli jste si něco v kabině?
My víme, že s Mostem jsou těžká utkání, jeden z nejtěžších soupeřů. Moc na ně neumíme hrát, máme proti nim smůlu a je to těžký soupeř. Mají tam spoustu zkušených hráčů. V kabině jsme si řekli, že musíme hrát tu naší hru, jednoduše se vším do brány a pak to tam začalo padat.

Jaký byl Most soupeř?
Těžký. Most se sice pohybuje v tabulce dole, ale fakt je to pro nás jeden z nejtěžších soupeřů. Pro ně je každý bod zlatý, všude chtějí vyhrávat a o to je to horší.

Jaký moment rozhodl zápas?
Řekl bych, že od branky na 3:2. Poté se to rozjelo, semkli jsme se a Dvořák to výborně zavřel zezadu, za což mu potřebujeme poděkovat, protože co předvádí v bráně je neskutečné. Od třetí branky jsme byli jasně lepší a už jsme to nepustili.

Jak se ti hraje v útoku s Wágnerem a Hejcmanem?
Super, jsme mladí kluci, hráli jsme spolu v juniorce. Myslím si, že máme dobrý pohyb, umíme si přihrát, takže super. Tady se hraje s každým dobře. Nemůžu říct, že není žádný hráč, se kterým by se hrálo špatně.

Co říkáte na fanoušky?
Dneska jich bylo trošku méně, ale o to více si myslím, že se snažili fandit. Jsou super, hlavně fanklub, co tam lidi chodí na každý zápas. David, co se o to stará, je to výborná práce. Doufám, že budou chodit i na další zápasy.

Co očekáváte od zápasu s Jihlavou?
V Jihlavě to bude těžký zápas, hlavně u nich doma. Hraje se tam špatně, chodí tam hodně lidí. Samozřejmě tam chceme vyhrát a jedeme si pro body.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM