První přátelák prověří nové posily

Katka Hodková | 28.07.2005 | |

První přátelák prověří nové posily

Léto je pro někoho nejkrásnějším obdobím roku. Ale co hokejový fanoušek? Šála klubu leží hluboko ve skříni a chladící agregáty nestíhají vyrábět kvalitní led. Ale pomalu svítá na lepší časy. Hokejisté před týdnem konečně zahájili přípravu na ledě. Když jsme však viděli první trénink, říkali jsme si, že se ta hrstka odvážlivců sešla na zimáku jen proto, aby se ujistila, že ještě umí bruslit a ví, za který konec se drží hokejka. Jenže Ústečtí Lvi nemají před Kadaní nikterak velký náskok. Svěřenci Pavla Hynka na led vyjeli jen o čtyři dny dříve. Bude zajímavé sledovat, zda se první přátelák nezmění ve vodní pólo. Oba trenéři berou utkání jako dobrou možnost stanovit užší nominaci hráčů.

 

Lvi také letos vstupují do sezóny s jediným cílem - hrát baráž o extraligu. Na nové soupisce Ústí nad Labem se proto třpytí hned několik velkých jmen.

Ze Slavie Praha přišel na sever Čech útočník Milan Antoš. Pětatřicetiletý slávistický odchovanec v Ústí uzavřel dvouletý kontrakt. Každý o něm říká, že je velký srdcař a bojovník, ideální typ do kabiny. V roce 1994 pomohl jako kapitán Slavii do extraligy. Do druhé nejvyšší soutěže se vrací po dlouhých jedenácti letech. Během nich oblékal také dresy Plzně a Jihlavy. V nejvyšší soutěži odehrál Antoš 579 zápasů a nasbíral 328 bodů za 128 branek a 200 asistencí. Na otázku, proč se rozhodl zůstat na severu Čech dva roky, bez mrknutí oka odpověděl: „Rozhodl jsem se pro dva roky, protože chci s Ústím postoupit do extraligy, náhoda je blbec...“

Další prázdné okénko v sestavě Ústeckých Lvů zaplní mistr světa z Vídně 1996 Robert Kysela a bek s bohatými zkušenostmi z české i slovenské extraligy Daniel Zápotočný. Oba dva už s klubem podepsali smlouvu. Robert Kysela prozradil, že má ambice stále šplhat na vrchol: "Dlouhodobě jsem hrál Extraligu. Při rozhodování, jestli mám ještě pokračovat, hrálo roli i to, že jsem chtěl hrát v mužstvu, které má předpoklady vyhrávat, kde se bude hrát dobrý hokej a kam bude chodit hodně diváků. Hrát bych chtěl ještě tak 2 až 3 roky. Výsledky Ústí už jsem sledoval v minulé sezóně v novinách. Rozhodlo i to, že se tu hodně zprofesionalizovalo vedení i můj kontakt s trenérem Hynkem. Chtěl bych s Ústím postoupit do Extraligy."

Vedení klubu však nemyslí jen nahráče a letos chystá novinky i pro fanoušky. Na méně atraktivní zápasy budou Lvi po školách rozdávat lístky, aby zaplnili ochozy. Dalším oživením budou severočeská derby s Chomutovem a Kadaní, která chtějí Lvi sehrát při příležitosti šedesáti let hokeje v Ústí v retro dresech.

Dlouhodobým problémem ústeckého týmu je nedostatek vlastních odchovanců v prvním mužstvu. Letos dostanou šanci asi tři až čtyři junioři. Zatím s týmem trénuje pouze Josef Bašta. Klub sází jen na kmenové hráče a neuvažuje o nikom na střídavý start.

Předseda představenstva Jan Kubata se nechal slyšet, že letos nebyly uvolněny žádné peníze na opravu stadionu. Na konci září však bude hotový projekt, který bude zahrnovat i druhou ledovou plochu a nadzemní parkoviště. Dále se pak opraví střecha a pořídí kostka. Celá tahle sranda vyjde Severočechy přibližně na sto padesát milionů korun.

Od pondělka Ústí zahájí dvoufázové tréninky. Do začátku sezóny pak mají Lvi v plánu jedenáct přípravných zápasů. Hned ten první sehrají 2. srpna na domácím ledě právě proti týmu SK Kadaň. Začátek je v osmnáct hodin. Hned po utkání vám přineseme první ohlasy našeho nového trenéra Ladislava Kubáta.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM