Po Vánocích na lídra ligy. Do Kadaně přijede Jihlava

Jan Thöma | 26.12.2015 | |

Po Vánocích na lídra ligy. Do Kadaně přijede Jihlava

K a d a ň - WSM liga pokračuje po Vánocích svým 35. kolem, ve kterém zavítá na kadaňský zimní stadion aktuální lídr tabulky tým HC Dukla Jihlava. Poraří je kadaňským trhačům zaskočit lídra a potvrdit dobré domácí výsledky ziskem tří bodů? Utkání začíná v pondělí 28. prosince od 18:00.

 

HC Dukla Jihlava

Dukla se díky svým dobrým výsledkům vyhoupla na první místo WSM ligy. Na čele tabulky má jednobodový náskok na Kladno. Dukla přitom měla větší náskok, když zůstala celý listopad neporažená, jenže v prosinci se jí nedaří při venkovních zápasech. Z dosavadních tří zápasů nevyhrála ani jeden. Jihlava má po Slavii nejlepší obranu ligy, obdržela 83 branek. Nejvíce kanadských bodů nasbíral Michal Důras, který má na svém kontě 27 bodů za devět branek a 18 asistencí.


Poslední utkání Dukly

Jihlava - Slavia 6:5sn

Jihlava v posledním utkání hostila pražskou Slavii, se kterou sehrála velice atraktivní utkání. Po první třetině se šlo do šaten za stavu 1:1, jenže Jihlava si v průběhu druhé části vybojovala slušný náskok, který ještě vylepšila na začátku posledního dějství. Na světelné tabuly svítilo skóre 5:2, ale Slavia se nevzdala a zabojovala o body, což se jí povedlo. V čase 59:16 vyrovnal Miroslav Čermák na 5:5 a dostal utkání do prodloužení a následných nájezdů, ve kterých však nakonec stejně radovala Dukla. Vítězný nájezd si připsal Tomáš Čachotský.

Sestava z utkání

Honzík (Sáblík) – Šafář, Štebih, Šimek, Kaláb, Grebenyuk, Parýzek – Diviš, Čachotský, Gríger – Jergl, Skořepa, Důras – Harkabus, Melenovský, Kohout – Anděl, Březina, Flek.

Hodnocení utkání asistenta trenéra Jihlavy Františka Zemana

My jsme dnes body jasně ztratili. Chvíli před koncem jsme vedli o dva góly a trestuhodně jsme o vedení přišli. Možná to vypadalo, jako bychom to udělali schválně kvůli Tomáši Čachotskému a jeho dvěma nájezdům. Hráči dnes nesplnili to, co jsme si řekli a dovolili jsme soupeři dvakrát skórovat před naší bránou. Dnes jsme to byli my, kdo ztratil body.

Poslední utkání Kadaně

Most - Kadaň 3:4

Hokejisté Kadaně se k předehrávce čtyřiatřicátého kola WSM Ligy vydali na půdu nedalekého Mostu. Utkání začalo hodně aktivně. Most šel do vedení po trefě Jiřího Doležala, ale hostům se povedlo utkání otočit díky zásahům Szathmáryho a Duška. Následně Most jen dotahoval, ale na obdrženou branku v závěru utkání již neodpověděl, a tak veze Kadaň plný počet bodů na domácí půdu.

Sestava z posledního utkání

Čech – Charousek, Tejnor, Szathmáry, Trefný, Drobný, Rohan, Černý, Blaha – Sloboda, Dušek, Račuk – Hlava, Hejcman, Kadlec – Vrána, Kverka, Vaněk – Ringler, Šťovíček, Chrpa.

Z kabiny trhačů

„Tým nastoupí proti Jihlavě s řadou změn, jelikož v pondělí hrají i Piráti Chomutov, kteří si z týmu stáhnout hned několik opor. Budeme se muset obejít bez Marka Račuka, Jaroslava Mrázka, Romana Chloubu a dalších. Místo nich nastoupí kluci z Klášterce nad Ohří a chomutovský juniorů. Samozřejmě chceme uhrát co nejlepší výsledek a pro bodový zisk uděláme maximum. Doufám, že dorazí co nejvíce fanoušků, kteří nás poženou vpřed," prozradil lodivod kadaňské kabiny Jaroslav Beck.


 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM