Podaří se Kadani poprvé v ročníku vyzrát na havířovský AZ?

Marcel Holl | 29.12.2015 | |

Podaří se Kadani poprvé v ročníku vyzrát na havířovský AZ?

K a d a ň - Kadaň čeká v rámci posledního kola v kalendářním roce 2015 daleká cesta na Moravu. Ve středu 30. prosince se totiž střetne s aktuálně jedenáctým Havířovem, který bude posilněn o cennou výhru ze Slavie. I Sportovnímu klubu se v minulém kole dařilo, takže se dá očekávat zajímavý zápas.

 

Aktuální forma AZetu

Havířov se momentálně nachází až na jedenáctém místě tabulky WSM ligy. Z prosincových zápasů dokázali svěřenci trenéra slovenského trenéra Štefana Mikeše zvítězit pouze ve třech případech. Nutno podotknout, že pět ze sedmi zápasů sehráli Havířovští na venkovních kluzištích. Tříbodové výhry si AZ přivezl z Ústí nad Labem, Benátek nad Jizerou a naposledy z ledu pražské Slavie.

Porovnání týmů

11. místo v tabulce 47 bodů
15,13 % úspěšnost přesilovek 81,13 % ubráněných oslabení
103:109 skóre 23 vstřelených branek v přesilovce
6 vstřelených branek v oslabení 573 trestných minut
5. místo v tabulce 57 bodů
16,45 % úspěšnost přesilovek 81,66 % ubráněných oslabení
110:99 skóre 25 vstřelených branek v přesilovce
6 vstřelených branek v oslabení 544 trestných minut

První dva vzájemné zápasy vyhrál Havířov

První vzájemné utkání se ještě po druhé třetině vyvíjel pro Kadaň dobře, neboť do šaten se šlo za vyrovnaného stavu 1:1. Jedinou branku Sportovního klubu vsítil Darek Hejcman. Domácí se v poslední třetině dostali šťastně do vedení a brankou v přesilové hře, necelé dvě minuty před koncem, potvrdili zisk všech tří bodů.

Druhé měření sil se odehrálo na Zimním stadionu v Kadani, na kterém si v letošní sezóně vylámali zuby kdejací favorité. Havířovu se jako prvnímu týmu podařilo ukrást tři body. AZetu se podařilo otevřít skóre a po vyrovnávací brance Račuka okamžitě odpovědět. Ve druhé třetině hosté zvýšili náskok na rozdíl dvou branek, ale ještě do přestávky snížil Hejcman. V poslední části už skóroval pouze havířovský Štumpf, který upravil skóre na konečných 2:5.

Pohled do statistiky před vzájemným zápasem

AZ Havířov - SK Kadaň
Petr Matoušek
90,32 %
BRANKÁŘSKÁ JEDNIČKAJakub Čech
93,10 %
Petr Kanko
29 bodů
NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČMarek Račuk
31 bodů
Petr Kanko
17 gólů
KANONÝR TÝMUMarek Račuk
13 gólů
Antonín Pechanec
20 asistencí
NEJLEPŠÍ NAHRÁVAČMarek Račuk
18 asistencí
Karol Korím
18 bodů (6+12)
NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ OBRÁNCEJakub Trefný
16 bodů (3+13)
Martin Mazanec
84 trestných minut
NEJTRESTANĚJŠÍ HRÁČKamil Charousek
58 trestných minut

Poslední kolo WSM ligy

Kadaň porazila lídra z Jihlavy...

Lídr z Jihlavy začal v Kadani dobře, hned v první minutě se zásluhou Diviše ujal vedení. Na to našli domácí recept až ve druhé třetině zápasu, kdy srovnal kapitán Jakub Trefný a následně otočil stav Jaromír Kverka. Dukla zásluhou Důrase ještě ve druhé třetině opět vyrovnala, ale žádná další branka již ve zbytku základní hrací doby nepadla. Prodloužení vítěze neurčilo, tudíž musely rozhodnout nájezdy, ve který se jako jediný prosadil Darek Hejcman a Kadaňští získali cenné dva body.

...Havířov loupil v pražském Edenu

Havířovští dokázali obrat v rámci 35. kola o všechny body pražskou Slavii, kterou zaskočili rychlou brankou již po 32 sekundách hry. Prvním havířovským střelcem byl Michal Sztefek. Slávisté díky Davidu Hruškovi dokázali za dvě minuty srovnat, ale hráči AZ si ještě před první pauzou vzali vedení zpět. Hylák překonal Jan Hudeček. Na další branky si diváci v Edenu museli počkat až do třetí periody, kdy se prosadili Zdeněk Okál a podruhé v utkání také Jan Hudeček. Havířov tak vyhrál v posledním venkovním zápase v roce 2015 4:1.

O utkání...

Utkání již 36. kola WSM ligy se odehraje v havířovské K&K PNEU Aréně. Oba celky budou chtít zakončit rok 2015 výhrou, takže lze očekávat napínavé utkání. Pokud se nevypravíte podpořit trhače přímo do místa dění, tak pro vás bude připraven klasický textový přenos na onlajny.com. Úvodní buly padne na led ve středu 30. prosince v 18:00 hodin!

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM