Kauza Mazanec má pokračování...

Jan Thöma | 31.12.2015 | |

Kauza Mazanec má pokračování...

Po utkání v Havířově opět vzplály emoce. Utkání hodně ovlivnila situace, kdy Martin Mazanec fauloval Šimona Szathmaryho. Hlavní trenér Kadaně Jaroslav Beck se k celé situaci vrácí den po utkání, kdy se vyjádří, jak k utkání, tak i k celé situaci okolo něj.

 

Jak se diváte na zákrok na Szathmaryho zpětně?
„Po dotazech a několika telefonátech lidí z hokejového prostědí se chci vyjádřit, ačkoli nemám ve zvyku podávat další informace, k situaci z Havířova mám potřebu se vyjádřit. Po faulu na Szathmaryho nebyla hra přerušena, ale pokračovalo se, i dle slov domácího trenéra z této situace padla důležitá branka utkání. Toto vidím jako závažné pochybení rozhodčího. V takové situaci by se taková chyba stávat neměla, ale nám se to nestalo poprvé”

Po zápasové vyjádření nebylo v pořádku...
„Také mého pozápasového vyjádření k utkání nebylo zveřejněné kompletně. Byl jsem vyzván, abych se vyjádřil k utkání, což jsem učinil, ale byla vynechaná pasáž o obdržené brance a faulu na Szathmaryho.”

Musíte se obejít bez dvou důležitých hráčů, kteří jsou na MSJ...
„Aktuálně se hraje Mistrovství světa juniorů ve Finsku do dvaceti let. Kadaň (Chomutov) a Benátky nad Jizerou (Liberec) mají na turnaji po dvou hráčích. (David Kaše a Radek Veselý za Kadaň/Chomutov, kteří pravidelně nastupují za SK Kadaň, poz. red.) Pokud se hraje ve stejný den utkání Tipsport extraligy a WSM liga, se může stát, že tým jako jsme my doplatí na to, že jeho hráči nastupují aktuální na Mistrovství světa juniorů a další junioři, kteří by výkonostně zvládali WSM ligy prostě už nejsou.. Samozřejmě je to, pro nás velká pocta, mít dva hráče na MSJ, které jsme pro tento turnaj rádi uvolnili. Ale součatně bychom očekávali větší pochopení a vstřícnost (i s podporou svazu) v případě naší snahy o předehrání utkání v tomto období nebo změní termínu. Přístup klubu AZ Havířov k naší žádosti, byl v tomto případě zcela zamítavý. Nejsme v situaci týmu NHL Boston Bruins, který vzhledem k šíři svého kádru mohl uvonil Davida Patrňáka na MSJ pro český tým.”

Děkuji za rozhovor.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM