Počet hráčským výměn je na hranici únosnosti

Jindřich Poledna | 19.01.2016 | |

Počet hráčským výměn je na hranici únosnosti

V posledních dnech se událo několik hráčských změn a výměn, které značně ovlivnily kádr kadaňského celku. Někteří hráči se díky dohodám mezi Piráty a dalšími kluby přesunuli do Mostu, Karlových Varů, Kladna nebo A-týmu Pirátů. Právě na situaci kolem týmu jsme se zeptali trenéra Jaroslava Becka.

 

Jak vnímáte dění kolem týmu, kde jsou na denním pořádky odchody a výměny hráčů?
Asi žádný trenér tohle nemůže vnímat pozitivně. Na druhou stranu jsme farma, která má vychovávat hráče pro A-tým, a tak se k tomu musíme stavět. My máme jiné cíle než je postup do baráže. My máme vychovávat hráče pro extraligu a pro náš A-tým. Ovšem, moc dobře si uvědomuji, že těch odchodů z kádru je opravdu hodně, počet hráčských výměn je na hranici únosnosti. Chceme, abychom i nadále jako tým důstojně vystupovali. Pořád musíme mít na paměti, že WMS liga je velice vyrovnaná a hrají v ní kvalitní týmy. Přesto pořád chceme uspět a hrát co nejlépe. Víme, že naši fanoušci nechtějí, aby byl tým v těchto chvílích oslabován. Ale tohle je realita, do které jsme, jako farma, šli.

Jaké máte očekávání do příštích zápasů?
Týmu se výměny samozřejmě dotkly, kádr se výrazně omladil. Každý z těch mladých hráčů přišel s jinými ambicemi, ale během tří zápasů všichni poznali, že je jen jedna cesta a jinak to nepůjde – základem je kvalitní příprava a dodržování disciplíny. Tohle je opravdu jediná cesta, jak být dobrý hráč. Odešli nám zkušení obránci a koncoví hráči – už jsou bohužel na jiném břehu a nám už nepomůžou. Každý bod, který teď s tímto mladým mužstvem uhrajeme, bude velmi cenný, přesto nepropadáme panice. Rozhodně nečekáme výrazný propad tabulkou. Osobně očekávám, že se dostaneme do závěrečných bojů. Náš cíl není šlapat na paty prvním čtyřem celkům, které se chtějí probojovat do nejvyšší soutěže. Ale jsou tu týmy, které bychom porážet měli. I teď máme silnou sestavu, ač některá jména ještě nemusí budit hokejový respekt. Jsou tu hráči s velikým potenciálem, odchovanci, kteří tu hokejově vyrostli a právě oni teď budou mít opět šanci dokázat, jak moc jsou dobří a co se během sezóny naučili. Je na nás trenérech, abychom opět sestavili takový tým, ze kterého bude sršet radost z hokeje a chuť vyhrávat. Opravdu věřím, že první desítku udržíme, i když silně vnímám hlasy fanoušků, kteří nám nevěří…

Co byste takovým fanouškům chtěl vzkázat?
Rád bych chtěl všem fanouškům vzkázat, aby se nenechali unášet emocemi. S Chomutovem jsme jedna organizace, které se celkově daří. Nezatracujte prosím kluky, za pár let budou hrát extraligu a ještě budeme rádi vzpomínat na doby, kdy hráli na tomhle stadionu… Sestava se nám stabilizovala, chceme hrát kvalitní hokej. Kluci rozhodně stojí o podporu a povzbuzení. Každou takovou podporu velmi vnímají.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM