Již v pondělí dorazí do Kadaně pražská Slavia

Marcel Holl | 24.01.2016 | |

Již v pondělí dorazí do Kadaně pražská Slavia

K a d a ň - WSM Liga nabírá na svém tempu a na programu již je 44. kolo základní části. Kadaň v něm hostí na domácím ledě čtvrtou pražskou Slavii. S celkem z Edenu se pokaždé rozhodovalo až v prodloužení. Dvakrát zvládli lépe nastavení sešívaní, v posledním měření sil zvítězili svěřenci Jaroslava Becka.

 

Aktuální forma Slavie

Svěřencům trenéra Milana Razýma se momentálně daří. Z posledních sedmi střetnutí vytěžili slávisté patnáct bodů, což je nechalo ve hře o špičku WSM Ligy. O body dokázali Slavii obrat pouze Ústí nad Labem a Prostějov. Jestřábi dotáhli tříbrankový náskok Pražanů a nakonec si z Edenu odvezli vítězství 5:4. I druhá porážka v posledním období přišla na domácím ledě. V zápase s Ústí n/L červenobílý celek jen dotahoval a po zásluze prohrál 2:4.

Porovnání týmů

5. místo v tabulce 69 bodů
15,08 % úspěšnost přesilovek 81,99 % ubráněných oslabení
129:122 skóre 30 vstřelených branek v přesilovce
6 vstřelených branek v oslabení 719 trestných minut
4. místo v tabulce 78 bodů
14,86 % úspěšnost přesilovek 89,19 % ubráněných oslabení
141:105 skóre 33 vstřelených branek v přesilovce
5 vstřelených branek v oslabení 571 trestných minut

Ve vzájemných zápasech pokaždé rozhodovalo prodloužení

První měření sil se odehrálo ve vršovickém Edenu. Diváci se první branky dočkali až v polovině zápasu, kdy se Slavie ujala vedení. Kadani se podařilo do konce třetiny vyrovnat díky gólu Nicolase Hlavy. Vedení Pražanům vrátil v 46. minutě Markovič. Sportovnímu klubu se i tentokrát podařilo srovnat, úspěšný byl Jaroslav Kůs. Do konce třetí části a ani v prodloužení už gól nepadl, takže musely rozhodnout nájezdy. V nich byl za Kadaň úspěšný pouze Szathmáry, tudíž si druhý bod připsali Sešívaní.

I druhé měření sil vyznělo lépe pro Slavii, když v Kadani vyhrála 1:2 po prodloužení. Kadaňští se do svého soupeře zakousli hned od začátku a jejich tlak vyvrcholil brankou v přesilové hře, kterou dostal domácí tým do vedení ve 12.minutě Antonín Drobný. Ačkoliv byla Kadaň i ve druhé třetině aktivnější, Slavii se podařilo vyrovnat. Přesilovku 4 na 3 využil hostující Jaroslav Markovič. Ve třetí třetina branka nepadla, a tak muselo rozhodnout prodloužení. V čase 64:26 rozhodl o druhém bodu pro Slavii Tomáš Jiránek.

Kadaň porazila Slavii až ve třetím měření sil. V Edenu zvítězila 3:2 v prodloužení. Svěřenci trenéra Becka celé utkání tahali za silnější konec lana, když po každé vedli, ale Slavia vzdorovala a dotáhla utkání až do prodloužení. V něm o vítězství kadaňského klubu rozhodl Šimon Szathmáry.

Pohled do statistiky před vzájemným zápasem

SK Kadaň - HC Slavia Praha
Jakub Čech
93,37 %
BRANKÁŘSKÁ JEDNIČKAAlexandr Hylák
93,27 %
Roman Chlouba
24 bodů (10+14)
NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČMiloslav Čermák
41 bodů (20+21)
Roman Chlouba
Jakub Chrpa
oba 10 gólů
KANONÝR TÝMUMiloslav Čermák
20 gólů
Jakub Trefný
16 asistencí
NEJLEPŠÍ NAHRÁVAČNathan Robinson
27 asistencí
Jakub Trefný
19 bodů (3+16)
NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ OBRÁNCEŽiga Pavlin
26 bodů (5+21)
Jakub Trefný
60 trestných minut
NEJTRESTANĚJŠÍ HRÁČNathan Robinson
46 trestných minut

Poslední kolo WSM ligy

Kadaň vyhrála na ledě prostějovských Jestřábů...

Další důležité vítězství si Kadaňští připsali na ledě Jestřábů z Prostějova. Gólově nejvydatnější byla úvodní třetina, ve které domácí Prostějov vedl již 3:1. Následně ale dvěma rychlými góly srovnal Petr Koblasa a trhačům se poté podařilo přidat ještě dva gólové úspěchy a z Hané si odvezli výhru 5:3.

...Slavie porazila v retrozápase Motor.

Ve šlágru předchozího kola se utkala Slavie s Motorem, který v předešlých střetnutích ani jednou neporazila. Tentokrát se to díky rychlým brankám Markoviče a Kašpaříka podařilo. Čisté konto si navíc připsal brankář Alexandr Hylák. Retroutkání tak ovládli Pražané poměrem 2:0.

O utkání...

Utkání již 44. kola WSM Ligy se odehraje na kadaňském zimním stadionu. Oba celky budou chtít pokračovat ve vítězné sérii, takže lze očekávat napínavé utkání. Pokud se nevypravíte podpořit trhače přímo do místa dění, tak pro vás bude připraven klasický textový přenos na onlajny.com. Úvodní buly padne na led v pondělí 25. ledna v 18:00 hodin!

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM