Uvidí fanoušci Kadaně další domácí výhru?

Jakub Coufal | 06.08.2005 | |

Uvidí fanoušci Kadaně další domácí výhru?

Ke svému druhému přípravnému utkání doma nastoupí kadanští hokejisté v úterý 16. srpna. Po střetnutí s prvoligovými týmy Ústí nad Labem a Chomutova poměří Kadaň své síly s druholigovým klubem HC Děčín. Určitě bude zajímavé sledovat, jak si s neobvyklým soupeřem naši hráči poradí, neboť se jedná o první vzájemné utkání po delší době. Úvodní hvizd zápasu je naplánován na osmnáctou hodinu.

 
Náš děčínský soupeř rozhodně nepřijede do Kadaně jen na výlet. Má za sebou úspěšnou sezónu ve 2. lize, skupině Západ. Po dobrých výkonech obsadil v tabulce ligy 4. místo a v play-off byl vyřazen ve čtvrtfinále až následným vítězem celé skupiny Západ/Sever, celkem HC Rebel Havlíčkův Brod.

Za zmínku jistě stojí i kvalitní obranná hra soupeře. V minulé sezóně inkasoval Děčín druhý nejmenší počet gólů. Velkou měrou se na tom podílel i děčínský gólman Martin Volke. Jeho průměr 1,74 branky na zápas mu stačil na druhé nejlepší umístění mezi brankáři v této statistice a posílá tak zajímavou vizitku kadaňským útočníkům.

Avšak pro Děčín není typická jen tvrdá obranná hra. V sérii druhých míst se nenechává zahanbit ani útok našeho soupeře. Jmenovitě Jaroslav Hašek patřil v minulé sezóně k postrachu asi všech brankářů druhé ligy. Po odehrání 33 zápasů měl na kontě 48 bodů za 23 gólů a 25 asistencí. Překonán byl pouze jabloneckým Herdou.

Všechny statistiky rozhodně naznačují, že by si kadaňský fanoušek mohl přijít při zápase na své a uvidět tak opět zajímavý hokej. Jedinou nutností k tomu je, vymezit si zhruba dvě volné hodinky času a zavítat na kadaňský stadion.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM