Jsem takový klidný nervák

Míša Sládková | 06.08.2005 | |

Jsem takový klidný nervák

Po vyhroceném utkání s Chomutovem jsem měla trochu obavy, jaká bude kolem nálada. K mému milému překvapení však z šatny vyšel velmi dobře naladěný Robert Plaček. Úsměv, vtipy a dobrá nálada pak provázely celý rozhovor. Devětadvacetiletý obránce hájil mnoho let barvy Chomutova. Nyní přichází hrát pro fanoušky Kadaně. A jaký nádech pro něj derby mělo?

 
Je krátce po utkání s Chomutovem. Jak ho hodnotíte?

Já myslím, že dvě třetiny to bylo dobré utkání. Probíhalo v pohodě. Pak se to trošku zvrtlo, začalo se více faulovat a dopadlo to jak to dopadlo. Je to derby, takže nervy pochodují a holt takhle to skončilo.

Pro Vás to bylo první utkání proti Chomutovu. Jaké byly Vaše pocity?

Bylo to trochu divné. Chvílemi jsem si pletl dresy (smích), přeci jenom, těch osm nebo devět let je člověk zvyklý na modrou barvu. Ale pak už jsem si zvykl a řekl bych, že to bylo dobré.

V Chomutově jste hrál opravdu dlouho. Jak vzpomínáte na své působení?

Vzpomínám velice rád, bylo tam super. Hrálo se i o postup do extraligy, každý rok se hrálo play off. Nejraději vzpomínám na to, když jsme vyhráli nějaké to kolo play off a hlavně potom, když jsme hráli s Karlovými Vary. Takže doufám, že s Kadaní postoupíme taky do osmičky.

Chomutov je co bys kamenem dohodil. Hodně hráčů jste znal i z Kadaně, kdo je Vám tady asi nejbližší?

(pozn.red. V tuto chvíli nám začal dělat společnost Marián Meňhart a o odpovědi bylo jasně rozhodnuto.) Nejbližší? Méňa! Musím říct Méňa, protože on by mě pak zmlátil. (smích) (Méňovi odpověď vyhovovala a prozatím odešel.)

Kádr ještě není uzavřený, ale přesto, jak se Vám zdá zatím tým?

Já myslím, že je to kvalitní mužstvo a určitě má na to, aby bylo v play off.

Určitě je ještě co pilovat, v čem vidíte slabiny?

(Dveře do šatny se opět otevřeli a znovu nás poctil svou návštěvou Méňa, což nemohlo zůstat nevyužito.) V Méňovi, v Méňovi vidím slabiny. (srdečný smích) Ne, slabiny zatím vidím asi v obranné činnosti. Tam lítáme docela jak blázni, takže tohle chce zlepšit. A z té obranné fáze určitě nějaké góly dáme, když budeme dobře bránit. Útočníci jsou tu kvalitní, takže bránit, dobře bránit.

Naopak co bude předností, o co se budeme opírat?

Já myslím, že gólman bude kvalitní. Vám tady chytal výborně i na tréninku chytal výborně a snad ta obrana bude dobrá.

Kadaň zatím trápí řada zdravotních problémů, jak jste na tom Vy zdravotně?

Já jsem na tom veeeelice dobře. (smích) Vždycky po létě si tělo zvyká na ten jiný pohyb a tak je takový trošku jiný. Ale já si myslím, že do začátku sezóny to bude všechno v pohodě.

Na tréninku každému sedí něco jiného. Co Vám sedí nejvíc?

Mně nejvíc sedí, když se moc netrénuje. (smích) Ne ne ne, srpen je převážně o fyzičce, musí se hodně bruslit, aby po Vánocích byla stále síla, takže teď je to pouze o bruslení.

A co je pro Vás spíš trest?

(chvilka zamyšlení) Nesnáším pokuty v kabině, za pozdní příchody, za telefony a tak.(dodává s úsměvem)

Každý tým preferuje jiný styl obrany. Jak jste si zvykl na obranný systém Kadaně?

Zatím je náš systém takový, že všichni lítáme všude a nikde. To se snad dá dohromady, zatím jsme toho moc nenahráli, jenom s Ústím a teď s Chomutovem. Myslím si, že to teprve přijde.

Kdybyste měl najít rozdíly v systému, jaké by to byly?

Teď je hlavní rozdíl v červené čáře a dojíždění. To se změnilo hodně. Jinak je vesměs všechno dneska stejné. Většinou týmy jsou na stejné úrovni.

Když vkročíte na led. Stává se z Vás někdo úplně jiný? Přemohou Vás někdy Vaše nervy?

Já jsem takový klidný nervák. Ono to moc nevypadá, ale taky dokážu být nervák. Ale vcelku jsem kliďas.

Na závěr tradiční otázka. Co byste vzkázal fanouškům?

Hlavně aby chodili. A určitě fandili, protože je hodně znát, když tu jsou fandové. I ten rozhodčí se tomu trochu poddá a my se budeme snažit hrát takový hokej, aby diváci chodili a aby padaly nějaké ty góly.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM