Trhači podlehli Benátkám po samostatných nájezdech

Filip De Bolle | 01.09.2016 | |

Trhači podlehli Benátkám po samostatných nájezdech

K a d a ň - Trhači chtěli Benátkám oplatit těsnou prohru, ale od začátku zápasu tahali za kratší konec. Na Krejčího branku zareagoval ve druhé části Jakub Chrpa. Další branka nepadla a rozhodnutí přinesly až samostatné nájezdy. V nich Benátky proměnili oba dva, zatímco domácí útočníci si vylámali zuby na Hosnedlovi.

 
0.kolo, čtvrtek 1.9.2016
Sportovní klub Kadaň - HC Benátky nad Jizerou  1:2  (0:1, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 27. Chrpa (Veselý) – 10. Krejčí (Pyrochta), rozh. náj. Kolman.. Rozhodčí: . Vyloučení: 4:7, navíc Osmík(KAD) 5+OK. Využití: 0:1. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
Sportovní klub Kadaň: Král (Dvořák) – Černý, Tejnor, Trefný, Tomeček, Šimek, Cest, Drobný, Szathmáry – Osmík, Kohout, Zadražil – Chrpa, Ringler, Kellerstein – Beránek, Hejcman, Vaněk – Berger, Veselý, Kůs
HC Benátky nad Jizerou: Groh( 30. Hosnedl) – Kolman, Havlín, Mikliš, Kočí, Krejčí, Pyrochta, Hrníčko, Plodek, Víšek, Prokeš, Hrabík, Ďurač, Volf, Musil, Bittner, Musliu

Komentář k zápasu

Úvod zápasu přinesl opatrný hokej. Až v 5. minutě prověřil Královu pozornost Krejčí sérií jedovatých střel od modré čáry. A o minutu později se k odraženému kotouči dostal Víšek, ale jeho střela z blízkosti levé tyčky končila na Králově betonu. Hosté byli v úvodu zápasu aktivnější a jejich aktivita byla odměněna v polovině třetiny. V přesilové hře posunul Pyrochta kotouč na Daniela Krejčího, jehož střela propadla mezi obránci až do sítě.

Benátky po vstřelené brance ubrali na tempu a do hry se více dostali domácí. V 15. minutě dostali Trhači výhodu přesilové hry, ve které Veselý střelou z ostrého úhlu nastřelil tyč. Vzápětí hledal Kůs před brankou volného spoluhráče, ale jeho přihrávka ani nadvakrát nepropadla modrobílou obranou. Dvě minuty před koncem třetiny dostali domácí výhodu druhé přesilové hry. A půlminutu před koncem zlikvidoval Trefného prudkou střelu Groh pěkným zákrokem vyrážečkou. Vzápětí po chybě domácí obrany ujel do protiútoku Krejčí, ale jeho rychlá střela skončila v Králově lapačce.

Černožlutí vstoupili do druhé třetiny aktivněji. Ve 23. minutě našel Szathmáry volného Vaňka, ale domácí útočník trefil pouze Grohovu lapačku. Domácí snahy o vyrovnání sice zastavilo vyloučení Ringlera, ale jakmile se vrátil z trestné lavice a domácí zamířili do útoku. Veselého střelu sice zablokovala obrana, ale k dorážce se dostal Jakub Chrpa a jeho střela skončila až v síti.

Domácí mohli otočit skóre v polovině třetiny, ale Vaňkova střela skončila pouze na hrudi brankáře hostů. Pro Groha to byl poslední zákrok utkání, poté ho v brance nahradil Hosnedl. Ten musel okamžitě zasahovat proti střele Szathmáryho, ale domácí obránce trefil pouze betony nového strážce modrobílé branky. Ve 35. minutě mohl zakončovat Kůs do odkryté branky, ale jeden z obránců hostí jej při zakončení poslal k ledu. Vzápětí byl vyloučen Musliu. Domácím však přesilová hra nevyšla a do kabin se šlo za vyrovnaného stavu.

Do třetí třetiny vstoupili aktivněji modrobílí. Po dvou minutách vypálil Volf a Král měl plno práce, aby jeho střelu udržel v lapačce. Ve 47. minutě dostal Víšek přihrávku za obranu a našel dojíždějícího Musliu, ale mladému útočníkovi puk přeskočil hokejku. V polovině třetiny se ve vlastním oslabení dostal k puku Krejčí, ale nadvakrát nepřekonal domácího brankáře. A vzápětí nastřelil Pyrochta tyč domácí branky.

Tlak hostů však zpomalila nepříjemná situace. Před brankou došlo ke kolizi Osmíka s Havlínem, který zůstal bezvládně ležet na ledě. S pomocí přivolaného doktora se mu podařilo vstát a dopravit se do kabiny, ale pro oba hráče zápas skončil. Modrobílí dostali výhodu pětiminutové přesilové hry. V ní předvedl Král několik skvělých zákroků. Například proti střele Víška, kterou vyškrábl pravým betonem a vzápětí zasáhl i proti Pyrochtově dorážce. Zbytek zápasu se dohrál bez větších šancí a šlo se do prodloužení.

Po půlminutě hry zůstal před brankou hostí osamocený Beránek, ale nadvakrát nepřekonal Hosnedla. V 62. minutě byl vyloučen Pyrochta a domácí hráli přesilovou hru 4 proti 3. Domácím se však v přesilových hrách nedařilo, navíc ujel do samostatného úniku Musil a Král vytáhl další skvělý zákrok. Rozhodnutí tak přinesly až samostatné nájezdy. V nich na straně hostů uspěl jak Kolman ranou nad vyrážečku, tak Musil, který překvapil domácího brankáře rychlou střelou. Na straně Trhačů neuspěl Kůs, kterému kotouč přeskočil hokejku, i Vaněk, kterého vychytal Hosnedl. Hosté tak zvítězili i ve druhém vzájemném utkání, tentokrát 1:2 po samostatných nájezdech.

Filip De Bolle

Ohlasy trenérů

Připravujeme
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM