Kadaňští zajíždějí k severočeskému derby do Ústí, podaří se jim navázat na domácí výhru?

Tereza Doksanská | 08.09.2016 | |

Kadaňští zajíždějí k severočeskému derby do Ústí, podaří se jim navázat na domácí výhru?

Kadaň - K severočeskému derby zajíždějí Trhači do krajského města Ústí nad Labem. Ústí svůj první zápas vyhrálo na nájezdy, kdežto Trhači vyhráli v základní hrací době. Podaří se Trhačům uspět na ledě Slovanu?

 

Slovan v minulé sezoně
V minulé sezoně se Slovan dostal daleko. Ze začátku to nevypadalo nic moc, ale Ústečané ukázali co v nich je a po základní části skončili na osmém místě. Zahráli si tak o postup do play – off s Kadaní, se kterou si poradili 3:1 na zápasy a postoupili do play – off. Ve čtvrtfinále narazilo Ústí na silné Rytíře z Kladna. Nikdo nečekal, že by se Ústí mohlo dařit tak dobře, že by porazili Kladno, a stalo se. Slovan porazil 4:2 Rytíře a slavil postup do semifinále. V semifinále se utkali hráči Slovanu s dalším těžkým soupeřem, Duklou Jihlavou. Tentokrát ale překvapit nedokázali a s Duklou prohráli 4:1 na zápasy.

Změny v kádru
Příchody
Zřejmě největší posilou Slovanu se stal sedmadvacetiletý obránce Petr Přindiš, známý svými dlouhými vousy. Tento 183 cm vysoký obránce přišel do Slovanu ze Slavie, kam přestoupil z Přerova. Další znatelnou posilou je sedmadvacetiletý útočník Daniel Vrdlovec, který přišel ze Šumperka a mohl by tak nahradit Davida Tůma v první lajně vedle Jaroslava Roubíka. Dalšími posilami jsou Jan Dlouhý (Kadaň), Patrik Husák (Prostějov), Jaroslav Kasík (Poprad), Lukáš Sladkovský (jun. Sparta), Jaroslav Moučka (Pardubice), Jan Dalecký (Kladno), Zdeněk Doležal (Litoměřice), Patrik Poulíček (Pardubice), Jiří Kalla (Řisuty) a Vojtěch Komárek (st. Dor. Sparta).

Odchody
Citelná ztráta pro Slovan je odchod Davida Tůmy do Kladna. Dalšími hráči, kteří odešli, jsou: Jan Pohl (Slavia), Ondřej Holomek (Zlín), Lukáš Chalupa (Chomutov), Ondřej Smetana (Litoměřice), Martin Čurda (Vrchlabí), Jan Křivohlávek (zkouška ve Frýdku Místku), Petr Tenkrát (Kladno), David Tůma (Kladno), Daniel Sobotka (cizina) a Milan Janák. Kariéru ukončil Jiří Kuchler.

Ústí v přípravě
Ústeckým hráčům se v přípravě dařilo. Jen dvakrát z devíti zápasů prohráli a to s Benátkami nad Jizerou 4:2 a Kladnem 2:1. Dalších sedm utkání Slovan vyhrál. V prvním přípravném zápase přivítalo Ústí Benátky, které porazilo tím netěsnějším výsledkem 4:3. Z Kalich arény, kde hrají Litoměřice si ústečtí hokejisté odváželi opět těsnou výhru 2:1. Poté prohráli s Benátkami, ale prohru si vynahradili vysokou výhrou nad Kadaní 6:1. I v odvetném utkání porazil Slovan Trhače, tentokrát 2:1. Dalšími dvěma týmy, které si odvezly porážku z ledu Ústí byly České Budějovice a Kladno. Ústečané nejprve porazili Motor 5:2 a poté Kladno 3:2. V generálce na ligu Ústí přivítalo německý tým Lausitzer Füchse. Tým z Německa si odvezl porážku 5:2.

Vzájemná bilance v minulé sezoně
V minulé sezoně se Kadaň utkala se Slovanem celkem osmkrát. Čtyřikrát v základní části a čtyřikrát v předkole play – off. V základní části Ústí vyhrálo třikrát a jen jednou s Trhači prohrálo. V předkole play – off tomu bylo stejně. Slovan tak ve vzájemné bilanci vede poměrem 6:2.

Poslední utkání Slovanu
HC Most: Hokej Ústí nad Labem
Skóre prvního kola otevřeli mostečtí hokejisté, když po spolupráci Divíška s Kubinčákem zakončoval za Soukupova záda Stříbrný. První třetina skončila za stavu 1:0 pro domácí. Druhou branku utkání vstřelili opět Mostečané, i druhou branku proměnil Stříbrný. To si Slovan nenechal líbit a minutu před koncem druhé periody svou ranou poslal puk za záda Pince Gengel. Ústí ke konci druhé třetiny snížilo na 2:1. Pět minut po začátku třetí části si Most vzal zpět dvoubrankové vedení, tentokrát Soukupa prostřelil Divíšek. Ústečtí hráči zabrali a díky gólu Brože byli opět ve hře. Tři minuty do konce základní hrací doby se prosadil Dalecký, kterému nahrával Gengel. Zápas tak ústečtí poslali do prodloužení. V pětiminutovém prodloužení se nic neudálo a tak se jely samostatné nájezdy. První nájezd jelo Ústí, konkrétně Vrdlovec, kterému se nepodařilo touš umístit do Pincovy klece. Mostečané nájezd proměnili, a další na řadě byl Doležal, který opět neproměnil. Kdyby Mostečané proměnili nájezd, tak je konec utkání, jenže Stříbrný neproměnil a Ústí opět žilo. Bernard překonal Pince a stav byl 1:1. Jenže Alinč neproměnil. Čtvrtou sérii nájezdů začínali mostečtí hráči, uspěli. Svůj druhý nájezd jel Bernard, který byl opět úspěšný. Za stavu 2:2 vyslali mostečtí trenéři podruhé Havlíčka, který na podruhé úspěšný nebyl. Do třetice všeho dobrého, to platilo pro Davida Bernarda, který v samostatných nájezdech vstřelil hattrick. Slovan tak vyhrál 4:3 po samostatných nájezdech.

Sestava z utkání s Mostem
Soukup (Volke) - Husák, Kasík, Vl. Brož, M. Vágner, Bernad, Přindiš, Hes - D. Vrdlovec, Roubík, J. Kloz - Z. Doležal, Poulíček, D. Merta - Dalecký, Gengel, Moučka - do 40. Markulinec, do 40. Komárek, do 40. Navarra.

Ohlasy trenéra Macha po utkání
"Padesát minut jsme hráli hodně špatně. Tolik chyb jsme neudělali za devět přípravných zápasů. Kluci byli asi nervózní, možná špatný led. Máme ale nakonec dva body, kluci ukázali charakter a nepoložili jsme se. Utkání jsme otočili a vyhráli. Formace Jardy Roubíka gól nedala, ale ukázali se další hráči."

Poslední utkání Kadaně
SK Trhači Kadaň: HC Frýdek – Místek
Kadaň vstoupila do prvního zápasu sezony velice dobře. První branku vsítil Havel, na kterou mu nahrávali Veselý a Berger. Čtyři minuty poté se opět Trhači radoval, tentokrát skóroval Chrpa. Dvě minuty trvala radost černožlutých a Frýdek snížil skóre na 2:1, prosadil se Matyáš. Do druhé třetiny vstoupili kadaňští opět dobře. Tři minuty po zahájení druhé periody se trefil Vaněk. Jenže minutu poté se radovali i hosté. Druhou branku Frýdku poslal do Strmeňovi klece Kanko. skóre vyrovnával na 3:3 Franek. Veselý vstřelil gól do šatny Frýdku a skóre po druhé části bylo 4:3. Ve třetí periodě vstřelili Trhači další dvě branky, tentokrát svůj druhý gól v utkání vstřelil Jaroslav Kůs. Už vypadalo, že Kadaň vyhraje 6:3, jenže frýdečtí hráči ještě snížili, ale výhru Trhačům nevzali.

Sestava z utkání s Frýdkem
Strmeň (Tadeáš Dvořák) – R. Černý, Trefný (C), Szathmáry, Tejnor, J. Tomeček, D. Šimek, Havel – Chrpa, Hejcman, Kůs – Kohout, Osmík, Vaněk – R. Veselý, Berger, O. Beránek – Ringler, Wágner, Hlava.

Ohlasy trenéra Becka po utkání
„Přijel ambiciózní soupeř, který měl sebevědomí. My jsme z něj měli respekt, což bylo dobře, ale začali jsme zakřiknutě. Odehráli jsme těžký zápas, ve kterém mě potěšilo, že nám konečně sedla koncovka a dali jsme tolik gólů jako v celé přípravě. Je příjemné dát tolik gólů zrovna Frýdku. Samozřejmě jsme viděli i okénka, slabiny, chybky a zbytečně komplikovanou hru vzhledem k soupeři. To si ale rozebereme u videa a zaměříme se na to v tréninku. Z prvního zápasu jsme měli velký respekt, teď jsme obrovsky spokojení a spadl nám kámen ze srdce, protože proti nám stál nepříjemný soupeř. Po složité přípravě je úspěšný vstup do soutěže balzám pro nás všechny a signál, že jsme dělali věci, které nebyly úplně špatně a mají smysl.“

O zápase
Kadaňští zajíždějí do Ústí nad Labem v pátek 9. září, úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin na zimním stadionu v Ústí nad Labem. Pokud nepojedete podpořit Trhače do krajského města, sledujte alespoň textový přenos na onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM