V loňské sezoně Trhači nad AZetem nevyhráli, podaří se jim to tentokrát?

Tereza Doksanská | 23.09.2016 | |

V loňské sezoně Trhači nad AZetem nevyhráli, podaří se jim to tentokrát?

Kadaň – WSM liga je v plném proudu a v sobotu je na programu již sedmé kolo, ve kterém Trhači přivítají aktuálně třetí tým tabulky HC AZ Havířov. V minulé sezoně se Kadani proti Havířovu nedařilo, prohráli všechny čtyři zápasy. Podaří se jim letos nad AZetem uspět? Zápas začíná v 17 hodin.

 

AZ v minulé sezoně
Po základní části skončil Havířov na sedmém místě s devětasedmdesáti body. O play – off se museli havířovští hráči porvat s Litoměřicemi. Se Severočechy si poradili 3:0 na zápasy a postoupili do čtvrtfinále, kde se utkali se silnou Duklou Jihlavou. Jihlava povolila havířovským jen jednu výhru a Havířov vyřadila 4:1 na zápasy. AZet tak skončil ve čtvrtfinále.

Aktuální forma Havířova
Do nové sezony vstoupili Havířované výhrou nad Litoměřicemi 4:1. Ve druhém kole se utkali se silnými Rytíři z Kladna, které porazili 2:1. V dalším kole zajížděli po dvou domácích zápasech do Edenu, kde změřili síly s pražskou Slavií. Poprvé v sezoně Havířov prohrál a z Prahy si odvážel místo bodů prohru 2:1. AZet prohrál i ve čtvrtém kole. Doma přivítali havířovští Duklu Jihlavu, tedy soupeře ze čtvrtfinále. Ani tentokrát nedokázali získat skalp silného soupeře a prohráli 4:1. Z Třebíče si ale Havířov odvezl tři body za výhru 2:1. V pátém kole přivítali Havířované Most, který porazili 4:1.

Vzájemná bilance
V loňské sezoně se Kadaň s Havířovem utkala čtyřikrát. Havířovu se proti Kadani dařilo, ani jednou se havířovským hokejistům nepodařilo prohrát. Čtyři výhry Havířovanů tak zajišťují lepší bilanci.

Šesté kolo WSM ligy
HC AZ Havířov: HC Most
První branka utkání padla až ve dvaadvacáté minutě, když Halásze prostřelil Petran. Za čtyři minuty se radovali opět Havířované, druh gól vstřelil Kotala. Třetí branku domácích přidal Štumpf, kterému nahrával Pechanec, a domácí odcházeli do kabiny s radostí, vyhrávali 3:0. Čestný gól Mostu poslal za Lacova záda Hanzl a vstřelil tak jedinou branku mosteckých. Sedm minut před koncem vsítil čtvrtý a poslední gól havířovských Pechanec, kterému nahrával Štumpf a vrátil mu tak asistenci z předchozího gólu. Havířov porazil Most 4:1 a připsal si tři body do tabulky.

Sestava z utkání s Mostem
M. Laco – Krisl, Lenďák, Bahounek, D. Seman, Petran, Korím – Sztefek, Haas, Dvořáček – Hlinka, Bednář, Kotala – Maruna, Pechanec, Štumpf – V. Meidl, D. Matula, Gřeš.

Ohlasy asistenta Janečka
Výhra se nezrodila úplně lehce. V první třetině jsme sice měli sice více ze hry i nějaké šance, ale branka nepadla. Druhá třetina po našich třech gólech zápas rozhodla, přičemž jim předcházely i pěkné akce. V té třetí sice hosté snížili, ale my i jsme odpověděli brankou a v závěru už si to myslím s přehledem pohlídali.

HC Benátky nad Jizerou: SK Trhači Kadaň
Úvod zápasu Kadani nevyšel, v první minutě prostřelil Strmeně Krejčí a domácí se radovali. O čtyři minuty později se radovali opět domácí. Tentokrát do Strmeňovi svatyně poslal puk Černoch. Gólová radost Benátek pokračovala, třetí branku vsítil Havel a poslal Strmeně na střídačku, kterého v bráně nahradil Lukeš. Za devatenáct vteřin Trhači snížili na 3:1, trefil se Kůs. Jenže Benátčané si ke konci první třetiny vzali třígólové vedení zpět a do kabin se odcházelo za stavu 4:1. I do druhé části vstoupili lépe domácí. V devětadvacáté minutě prostřelil Lukeše Mikyska. Za minutu se opět radovaly Benátky, a hned dvakrát. Nejprve se trefil Lakatoš a podruhé v zápase Havel. Ve druhé periodě kadaňští dostali opět gól do kabiny. Stav byl už 8:1. Benátečtí se už ve třetí části netrefili, zato Kadaň vstřelila dvě branky. Druhou branku Trhačů vstřelil Tomeček a třetí Hlava. Na konci utkání svítilo na tabuli vysoké skóre 8:3 a kadaňský tým si odvážel z Benátek debakl.

Sestava z utkání s Benátkami
Strmeň (10. – 41. Lukeš) – R. Černý, Trefný, M. Rohan, J. Tomeček, D. Šimek, Tejnor, Chalupa – Chrpa, Hejcman, Kůs – Vaněk, M. Zadražil, O. Beránek – Hlava, Kaše, Šťovíček – Berger, Osmík, R. Veselý.

Ohlasy trenéra Becka
Po těsné porážce s Českými Budějovicemi jsme se na tento zápas připravovali velice zodpovědně, o to hůře to dopadlo. Měli jsme katastrofální začátek, sedli jsme si na zadek, domácí hráli výborně. Dostali se do tempa, vše jim vycházelo. Neměli jsme nic, čím bychom tomu čelili. Naopak ještě sami jsme si tuto situaci dělali těžší individuálními chybami, pro které nemám vysvětlení. Těžko jsme se z toho dostávali. Jediné, co se povedlo, bylo dohrání zápasu se ctí. V tomhle průšvihu jsme všichni. Je potřeba z něho najít co nejrychleji cestu ven. Myslím si, že tým má zdravé jádro, avšak nepředvádí hokej, který chceme. Tohle není pro nás důstojný výsledek.

O zápase
Sedmé kolo WSM ligy se odehraje v sobotu, 24. září na zimním stadionu v Kadani. Úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit Trhače, pokud se ale nebudete moci dostavit na zimní stadion, sledujte alespoň textový přenos na onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM